2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Minden idők egyik legsikeresebb tavaszi pincenyitogatója a Hajósi Pincefaluban – Sikeres volt az Orbán-napi borünnep főpróbája

Zsiga Ferenc  |  2024. 04. 16., 12:03

Az április 12-14-ig, péntektől vasárnapig tartó tavaszi pincenyitogatóban résztvevő 14 pince tulajdonosa szerint minden idők egyik legsikeresebb szezonnyitó rendezvénye zajlott a hétvégén a Hajósi Pincefaluban. Az ország számos településéről érkező vendégek már előzetesen több mint 200, 14 pince látogatására feljogosító bortúra jegyet vásároltak. Akik nem készültek előre, azok sem csalódtak, hiszen a helyszínen, a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontban jegyet válthattak. Valamennyi pince ajtaja nyitva volt, szívesen várták a vendégeket, akik közül nagyon sokan a nyárias meleg elől a pincék mélyére, a hordók és a nemes penésszel borított palackok közé húzódtak.

Az április közepén szokatlanul meleg idő, a szombat délben mért 26 fok kifejezetten kedvezett a hajósi szabadtéri programoknak. A kitűnő borok, ételek mellett különösen szombaton élőzene, kézműves vásár, panoráma-taxi, madárgyűrűzés, kézműves foglalkozások, lovaglás és persze határtalan jókedv várta a felnőtt vendégeket és a kisgyermekes családokat.

Már a péntek esti erős forgalom sejtette, hogy másnap százak népesítik be a pincefalut, ahol szombat déltől már fesztiváli, igaz, a május utolsó hétvégéjén megrendezendő Orbán-napi Borünnepet tekintve mini fesztiváli hangulat uralkodott.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Különösen szombat déltől vasárnap késő délutánig látogatók százai éltek a lehetőséggel, hogy a nyitott pincék teraszaira kiülve kóstolgassák, kortyolgassák a kitűnőbbnél kitűnőbb hajósi nedűket.
Tapasztalatunk szerint a családok, baráti társaságok nem csak a közeli településekről érkeztek. Ahogy azt a nagyobb borházakban, jelesül a Kovács Borházban, az Umenhoffer Pincénél tapasztaltuk, távolabbi vidékekről is sok vendég ellátogatott a Hajósi Pincefaluba.

Az Umenhoffer Pincében reggelizési, vacsorázási lehetőség is volt, a pincészet teraszán és belső helyiségeiben mindhárom napon nagyon sokan vigadtak. Még a pincefalu távolabbi szegleteiből is hol tárogató, hol harmonika és ének hangját hozta a szél, ami azt jelezte, hogy a családi pincék tulajdonosai számára is fontos volt ez a nap.

Az egyik fővárosból érkezett nyolcfős társaság férfi tagja elmondta:

Minden évben szívesen jövünk a Hajósi Pincefaluba, ami nem csak látványában és hangulatában, hanem az árakat tekintve is vonzó, hiszen a 7000 forintos botúra jegy 15 darab kóstoló tikettet tartalmaz. Mindehhez a Hajósi Pincefalu logójával ellátott kóstolópohár, térkép jár, egy tikett pedig 0,5 dl bor kóstolását biztosítja. Úgy gondolom, ez országosan is nagyon vendégbarát ár különösen úgy, hogy jók, egyre jobbak a hajósi borok, minden elismerésem a hajósiaknak!”

A szombat délelőtti programok egy természetismereti sétával és bemutató madárgyűrűzéssel kezdődtek az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrparkban. Természetesen a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont is vonzotta az érdeklődőket, a helytörténeti kiállítás megtekintése mellett bárki a pincelátogatáshoz szükséges borászati alapműveltséget is elsajátíthatta. A városban a Barokk Kastély 10-17 óráig volt nyitva, oda is többen ellátogattak.

A háromnapos hajósi tavaszi pincenyitogatóezúttal talán még szervezettebben esszenciáját adta mindannak, amit Hajós Város Önkormányzata, a Pincefalu, az egyesületek, a borházak, pincék, a város polgárai tesznek a szőlészet és borászat, a kulturált borfogyasztás, a borturizmus fejlesztése érdekében. Mindennek egyfajta visszaigazolása volt az Orbán-napi Borünnep főpróbájának tekinthető sikeres hétvégi programsorozat. 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK