2022. 08. 09. kedd
Emőd
: 393 Ft   : 385 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

XXXVI. Orbán-napi Borünnep – Tánc, muzsika, bor, barátság

Illés György Cinó  |  2016. 05. 31., 21:57

Az idei Orbán-napi Borünnep szombati főműsora a Bëlga együttes volt, akik a hagyományok nyomdokain megtöltötték a teret közönséggel színültig, miközben amazok a poharat, de csak úgy derékig. Egész délután zenés, táncos programok széles skálája várta a fesztiválozókat két helyszínen, a régi zenétől a zenés gyerekprogramon át a rockig és a slágerekig terjedő palettával. A Tornádó ezúttal a nagyszínpadon lépett föl, és nem az égből fenyegetett. A szervezők a családoknak zenés gyermekprogrammal is kedveskedtek. Délutántól indultak a bortúrák, de a nagyszínpad melletti borutcában sem maradt pohár – és torok – szárazon.

Az Orbán-napi Borünnep hivatalos ceremóniái délután kettőkor kezdődtek, ezekről már írtunk. A protokolleseményekkel egyidejűleg már zajlottak a bortúrák, 15 pince részvételével. Túrajegyeket a borutcában lehetett váltani, ahová egyébként is érdemes volt meg-megállni egy-egy pohárkára, hiszen a település legsikeresebb borászatai képviseltették ott magukat.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az Angie’s Táncklub bemutatója

Az első pincetúrákkal egyidejűleg, 14 órától a környékbeli településeken tevékenykedő Angie’s Táncklub csoportjainak műsora nyitotta meg a délutáni programok sorát. A korosztályok és a táncos készségek érettsége szerint is tagolódó csoportok egy-egy rövid koreográfiával adtak számot tánctudásukról.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ilyen lett volna a középkori pincefalu

A táncbemutató után az egyébként is régies, antik hangulatot árasztó pincefalu több helyszínén középkori vásárba röpítette hallgatóságát a Hollóének Hungarica Régizene Rend utcazenéje. A csapat egyedi hangzásának egyik pillére a sajátos és változatos hangszerelés: 2-3 duda különböző fúvós hangszerek, nagydob, hegedű, valamiféle sajátos, ma már mifelénk ismeretlen pengetős hangszer, és ki tudja még milyen zeneszerszámok kombinációja. A korabeli viseletekbe öltözött és autentikus hangszereken játszó zenészek a mozgásos show-jukkal, a közönség bevonásával, megtáncoltatásával lopták be magukat az emberek szívébe. Később a kisszínpadon koncertet is adtak, „síppal, dobbal, nádihegedűvel, és énekszóval.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Fortissimo: Jégvarázs–hangszervarázs

A legkisebbek sem maradtak nekik való zenei élmény nélkül: fél öttől a kisszínpadon a Fortissimo együttes Jégvarázs-hangszervarázs című gyermekműsora volt látható és hallható. A különböző filmzenékből, más, a gyerekek által is ismert dallamokból, de – amint a cím is mutatja – mindenekelőtt a Jégvarázs című, népszerű film melódiáiból összeállított repertoár mellé kész kis zene és táncórát tartottak a Kecskemétről érkezett muzsikusok a kicsiknek, akik játékosan ismerkedtek a hangszerekkel, együtt énekelhettek és táncolhattak a zenészekkel.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Zeneszó késő éjszakáig

A nagyszínpadon este héttől A nagymama beszáll együttes a rockzenét képviselte. A Kalocsáról érkezett trió pergő ritmusaikkal, feszes kompozícióikkal és energikus színpadi mozgásukkal korbácsolták föl a hangulatot, s azt a napjainkban – főleg a fiatalabbak körében – igen népszerű Bëlga együttes kilenc órakor kezdődött koncertje csak tovább fokozott. A nap zárásaként a Tornádó együttes muzsikált. Az előzőeknél melodikusabb műfajt képviselő zenekar dalai egyaránt szóltak az ifjabb és az éltesebb generációkhoz.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>
2022. 08. 08., 13:50
Dr. Temesvári Péter 2018 májusától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője volt. Még >>>
2022. 08. 08., 09:49
Egy héten át fokozott sebességellenőrzések jönnek az ország egész területén. Még >>>
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés