2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

XXXVI. Orbán-napi Borünnep – Tánc, muzsika, bor, barátság

Illés György Cinó  |  2016. 05. 31., 21:57

Az idei Orbán-napi Borünnep szombati főműsora a Bëlga együttes volt, akik a hagyományok nyomdokain megtöltötték a teret közönséggel színültig, miközben amazok a poharat, de csak úgy derékig. Egész délután zenés, táncos programok széles skálája várta a fesztiválozókat két helyszínen, a régi zenétől a zenés gyerekprogramon át a rockig és a slágerekig terjedő palettával. A Tornádó ezúttal a nagyszínpadon lépett föl, és nem az égből fenyegetett. A szervezők a családoknak zenés gyermekprogrammal is kedveskedtek. Délutántól indultak a bortúrák, de a nagyszínpad melletti borutcában sem maradt pohár – és torok – szárazon.

Az Orbán-napi Borünnep hivatalos ceremóniái délután kettőkor kezdődtek, ezekről már írtunk. A protokolleseményekkel egyidejűleg már zajlottak a bortúrák, 15 pince részvételével. Túrajegyeket a borutcában lehetett váltani, ahová egyébként is érdemes volt meg-megállni egy-egy pohárkára, hiszen a település legsikeresebb borászatai képviseltették ott magukat.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Az Angie’s Táncklub bemutatója

Az első pincetúrákkal egyidejűleg, 14 órától a környékbeli településeken tevékenykedő Angie’s Táncklub csoportjainak műsora nyitotta meg a délutáni programok sorát. A korosztályok és a táncos készségek érettsége szerint is tagolódó csoportok egy-egy rövid koreográfiával adtak számot tánctudásukról.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ilyen lett volna a középkori pincefalu

A táncbemutató után az egyébként is régies, antik hangulatot árasztó pincefalu több helyszínén középkori vásárba röpítette hallgatóságát a Hollóének Hungarica Régizene Rend utcazenéje. A csapat egyedi hangzásának egyik pillére a sajátos és változatos hangszerelés: 2-3 duda különböző fúvós hangszerek, nagydob, hegedű, valamiféle sajátos, ma már mifelénk ismeretlen pengetős hangszer, és ki tudja még milyen zeneszerszámok kombinációja. A korabeli viseletekbe öltözött és autentikus hangszereken játszó zenészek a mozgásos show-jukkal, a közönség bevonásával, megtáncoltatásával lopták be magukat az emberek szívébe. Később a kisszínpadon koncertet is adtak, „síppal, dobbal, nádihegedűvel, és énekszóval.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Fortissimo: Jégvarázs–hangszervarázs

A legkisebbek sem maradtak nekik való zenei élmény nélkül: fél öttől a kisszínpadon a Fortissimo együttes Jégvarázs-hangszervarázs című gyermekműsora volt látható és hallható. A különböző filmzenékből, más, a gyerekek által is ismert dallamokból, de – amint a cím is mutatja – mindenekelőtt a Jégvarázs című, népszerű film melódiáiból összeállított repertoár mellé kész kis zene és táncórát tartottak a Kecskemétről érkezett muzsikusok a kicsiknek, akik játékosan ismerkedtek a hangszerekkel, együtt énekelhettek és táncolhattak a zenészekkel.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Zeneszó késő éjszakáig

A nagyszínpadon este héttől A nagymama beszáll együttes a rockzenét képviselte. A Kalocsáról érkezett trió pergő ritmusaikkal, feszes kompozícióikkal és energikus színpadi mozgásukkal korbácsolták föl a hangulatot, s azt a napjainkban – főleg a fiatalabbak körében – igen népszerű Bëlga együttes kilenc órakor kezdődött koncertje csak tovább fokozott. A nap zárásaként a Tornádó együttes muzsikált. Az előzőeknél melodikusabb műfajt képviselő zenekar dalai egyaránt szóltak az ifjabb és az éltesebb generációkhoz.

Képgaléria megtekintése (109 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei