2022. 10. 04. kedd
Ferenc
: 418 Ft   : 423 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Falunap Janicsák Vecával és kitüntetésekkel – Hajnalban horgászat, délelőtt főzőverseny, este tábortűz

Illés György Cinó  |  2016. 07. 29., 10:36

Múlt szombaton tartották a már hagyományos homokmégyi falunapot, amelynek keretében települési kitüntetéseket adtak át, a változatos programot pedig számos vetélkedő, köztük főzőverseny és horgászverseny egészítette ki. Délután Janicsák Veca is koncertet adott, este pedig táncmulatság várta a mulatni vágyókat, akiknek jó hangulatáról a Mega Band muzsikája mellett tábortűz is gondoskodott.

A fél hétkor kezdődött, a Székes-tónál megtartott horgászversennyel indult a homokmégyi falunap, amelyet Markó Roland szervezett. A program a kispályás focibajnoksággal folytatódott a homokmégyi sportpályán Romsics Péter szervezésében, amely a hangulatos anya-gyerek focigálában csúcsosodott ki.

Tíz órától családi programok sokasága várta azokat, akik nem főzőcskéztek, ezeket Vígné Romsics Beáta, Tordy Mónika, valamint Huberné Csikós Éva szervezte. A gyerekeknek légvár és kézműves foglalkozások nyújtottak tartalmas szórakozási lehetőséget, emellett Holler Imre és Döme Gábor szervezésében a „Haldorádó” horgász-kuckóban a horgászat alapjaival is ismerkedhettek. Ez utóbbi programhoz izgalmas kvízjáték is kapcsolódott [a vetélkedők eredményeit és jutalmak átadását lásd keretes írásunkban! – A szerk.].

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: KALOhírek ill. www.homokmegy.hu

A délelőtti programba még épp belefért Hunyadi János Szabad Lovagjainak lovagi, harci bemutatója tizenegy órától. A közös ebéd után lufihajtogató show, majd fél háromtól szentmise következett. Ezt követően újra a focipályán folytatódott a program, ahol a helybéliek adtak rövid műsort: az óvodások, iskolások után a homokmégyi asszonyok is színpadra léptek.

Délután négytől Nagy-Molnár Dávid bűvész szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Mádi Piroska, Köllő Babett, Buch Tibor, valamint Kovács Szilárd közreműködésével operett előadás emelte az ünnep fényét, ,,Jányok angyalok” címmel.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: KALOhírek ill. www.homokmegy.hu

A nap egyik csúcspontja mindenképp Janicsák Veca koncertje volt, hat órai kezdettel.
Este hét órától cselgáncs bemutatót tartottak Ambrus Attila 1 danos mester tanítványai, akik a sportéletére egyébként is büszke Homokmégynek számos alkalommal költötték jó hírét. Bemutatójuk után került sor a főzőverseny eredményhirdetésére, valamint a kiemelkedő teljesítményt nyújtott homokmégyiek jutalmazására, amelyből a judós gyerekek és edzőjük sem maradhattak ki.
Végül az önfeledt vidámság órái következtek a falunapi bállal a Mega Band muzsikájára, amelyet az este kilenc körül, sötétedéskor föllobbanó tábortűz fénye tett hangulatossá.

Képgaléria megtekintése (46 db kép)

Forrás: KALOhírek ill. www.homokmegy.hu


„A Falu Jövőjéért” – Kitüntetések, versenyeredmények a falunapon

Homokmégyen is a falunap keretében adták át a település kitüntetéseit, az izgalmas nap számos versenyének, vetélkedőjének helyezettjeinek járó jutalmakkal egyetemben. A díjakat Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester adta át, rövid méltatások kíséretében.

A Falu Jövőjéért kitüntetésekkel az egész évi munkája során a falu közösségéért, kiemelten a gyermekekért, a föltörekvő generációkért végzett áldozatos tevékenységet jutalmazzák évről-évre. Idén négy személyt részesítettek az elismerésben.
Vigné Romsics Beáta alpolgármester egyebek közt a falu kulturális életének motorjaként, rendezvények szervezőjeként érdemelte ki az elismerést.
Tordy Mónika, a gyermekjóléti szolgálat munkatársa „egyszemélyes intézményként”, fáradhatatlanul látja el feladatait.
Ambrus Attila cselgáncsedző a környék fiataljainak sportnevelésében szerzett érdemeket, amit nemcsak a versenyeredmények, hanem a számos településről edzéseire érkező gyerekek nagy létszáma is igazol, hiszen Homokmégy mellett Miske, Drágszél, Öregcsertő, sőt Kalocsa és Foktő fiataljai is előszeretettel látogatják foglalkozásait.
Negyedikként, távollétében hirdették ki Kovács László futballedző elismerését, aki Bozsik-program keretében a homokmégyi gyermekek utánpótlás-nevelésének letéteményese.

Versenyek, vetélkedők eredményei

A horgászversenyben Czhéné Zsubori Adrienn remekelt: 7805 gramm halat fogott, ezzel többszörösen meghaladta riválisai eredményét. A legnagyobb halat is neki sikerült partra emelnie, ezzel ő a mostani verseny abszolút győztese. Ugyanakkor a második helyen végzett Romsics Tibor is „kilószám fogta a halakat”, hiszen 2625 grammos fogással utasította maga mögé a bronzérmes Ché Attilát, akinek alig valamivel kevesebb, 2556 gramm hal akadt a horgára.

A főzőverseny első díját a Tóth-V Kft. nyerte el, második lett Fekete Zsolt, míg a dobogó harmadik fokára Nyerluczné Betti állhatott. Az anya-gyermek focirangadót a gyerekek nyerték, míg kispályás focibajnokság a Luca FC sikerét hozta, a második helyen a Vasárnapi Focisták csapata, harmadik helyen a Szépek végeztek.

A Haldorádó tudáspróbáján Holler Imre jeleskedett, akinek a második helyezett Greksa Bálintot, valamint a bronzérmes Tapolcsányi Dorottyát sikerült túlszárnyalnia. A feledhetetlen nap hangulatával, élményeivel viszont mindenki nyert, aki részt vett a homokmégyiek faluünnepén.


Homokmégy önkormányzatának fotógalériája >>>

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 10. 02., 15:40
A Paprikafesztivál idején, szeptember 9-én pénteken és 10-én szombaton tartották Kovács László fazekas alkotóházában a különböző mesterségekkel való ismerkedés lehetőségét is kínáló, kenyérsütéssel és cserép égetéssel egybekötött kétnapos nyárzáró rendezvényt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 04., 18:00
Ittassága miatt a vádlott nehezen tudott kommunikálni, ráadásul együttműködés helyett a mentőápolót és a gépkocsivezetőt trágár szavakkal szidalmazta. Még >>>
2022. 10. 04., 10:04
Jobbnál jobb programok várnak a héten minden érdeklődőt a Gyermekkönyvtárban és a Kamarateremben! Még >>>
2022. 10. 04., 09:21
Várnak mindenkit az Állatok Világnapja alkalmából szervezett fogadóórára, akinek kérdése vagy közlendője van, esetleg szeretné aktívabban kivenni részét a helyi állatvédelemből. Még >>>
2022. 10. 04., 08:50
A díjak mellé 10 millió svéd korona (mintegy 375 millió forint) is jár. Az elismeréseket az alapító Alfred Nobel halálának évfordulóján, december 10-én fogják átadni. Még >>>
2022. 10. 03., 10:23
Két kamion ütközött össze az 512-es számú úton. Az egyik sofőr a baleset következtében meghalt. Jelenleg teljes útlezárás van érvényben. Még >>>
2022. 10. 03., 09:26
Kilép az MSZP-ből Ujhelyi István, a szocialista párt és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselője, aki ezt személyes hangú nyílt levélben jelentette be vasárnap. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK