2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Homokmégyi Falunap úgy, ahogy senki nem csinálja – Amerikai futball, kodokan judo színesítette a programot

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 25., 13:30

Sok helyen, sokféle falunapon jártunk már, de olyanon eddig még nem, mint a homokmégyi, amelyet az elmúlt szombaton sportrendezvényei tettek országos hírűvé. A június 19-én és 20-án tartott Homokmégyi Falunap a lokálpatrióták igyekezete, a helyi összefogás szép példája révén vált emlékezetessé.

A hagyományosan július harmadik hétvégéjén tartott Homokmégyi Falunap pénteki programja egyfajta bemelegítő volt a szombati nagyrendezvény műsorfolyamához, amelyet ekkor még elsősorban a település kis lakói élvezhettek. A 18 órakor kezdődő pónikocsikázás, rekeszmászás, szabadtéri játékok, vetélkedők mellett a másnap teljes fordulatszámon pörgő Göncölszekér játszótér biztosította az önfeledt szórakozást a gyerekeknek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A pénteki meglepetés program az Indul a bakterház című, nagy sikerű magyar fim vetítése volt, a sportpályán felállított nagysátorban, közel „teltház” mellett.

A horgászverseny résztvevői 6 órától a Székes-tónál vetették ki horgaikat, de nem sokkal később, 9 órától a rendezvények többségének helyet adó sportpálya már a futballmérkőzésektől volt hangos.

Ekkor még csak szállingóztak a gyerekek az arcfestésre, csillámtetoválásra, hajfonásra, a Göncölszekér játszótérre, de 11 órától szinte estig nagy volt az érdeklődés a nekik szervezett programokra.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A Meridián torna, a Petra Latin Fitness végén a közönség egy része, de mások is, a Művelődési Házban rendezett véradáson vettek részt, hogy aztán délben, a közös fimon ebédhez mindenki asztalhoz üljön.

A publikum a tavalyi falunapon már ízelítőt kapott abból, hogy ugyan a község távol esik Amerikától, de a homokmégyi Vargacz Norbertnek köszönhetően, ha egy-egy napra is, a helyiek és az ide látogatók ízelítőt kaphattak az amerikai fociból.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

Délután egy órakor, a legnagyobb melegben a Homokmégy Storks és a Orszlány Bears amerikai futballcsapat mérkőzött meg, talpig az amerikai focira szabott öltözetben és szabályok szerint.

A KURIÓZUMNAK SZÁMÍTÓ MÉRKŐZÉSRŐL AZ RTL KLUB IS KISFILMET KÉSZÍTETT, AMELYHEZ A KALOHÍREK DRÓNVIDEÓJÁT IS FELHASZNÁLTÁK.

A helyi előadók bemutatkozása után az országos versenyeken is sikeresen szereplő Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület különböző korcsoportjai mutatkoztak be, ezúttal is nagy sikerrel.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A Táncdal és Retrofesztivál című zenés összeállítás után, 20 órától az est élőzenei produkciója következett, a Dupla Kávéval és  Köteles Cindyvel.

A végig jó hangulatú Homokmégyi Falunapot a Soundwich Zenekar bálja zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés