2022. 08. 12. péntek
Klára
: 395 Ft   : 382 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Homokmégyi Falunap úgy, ahogy senki nem csinálja – Amerikai futball, kodokan judo színesítette a programot

Zsiga Ferenc  |  2019. 07. 25., 13:30

Sok helyen, sokféle falunapon jártunk már, de olyanon eddig még nem, mint a homokmégyi, amelyet az elmúlt szombaton sportrendezvényei tettek országos hírűvé. A június 19-én és 20-án tartott Homokmégyi Falunap a lokálpatrióták igyekezete, a helyi összefogás szép példája révén vált emlékezetessé.

A hagyományosan július harmadik hétvégéjén tartott Homokmégyi Falunap pénteki programja egyfajta bemelegítő volt a szombati nagyrendezvény műsorfolyamához, amelyet ekkor még elsősorban a település kis lakói élvezhettek. A 18 órakor kezdődő pónikocsikázás, rekeszmászás, szabadtéri játékok, vetélkedők mellett a másnap teljes fordulatszámon pörgő Göncölszekér játszótér biztosította az önfeledt szórakozást a gyerekeknek.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A pénteki meglepetés program az Indul a bakterház című, nagy sikerű magyar fim vetítése volt, a sportpályán felállított nagysátorban, közel „teltház” mellett.

A horgászverseny résztvevői 6 órától a Székes-tónál vetették ki horgaikat, de nem sokkal később, 9 órától a rendezvények többségének helyet adó sportpálya már a futballmérkőzésektől volt hangos.

Ekkor még csak szállingóztak a gyerekek az arcfestésre, csillámtetoválásra, hajfonásra, a Göncölszekér játszótérre, de 11 órától szinte estig nagy volt az érdeklődés a nekik szervezett programokra.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A Meridián torna, a Petra Latin Fitness végén a közönség egy része, de mások is, a Művelődési Házban rendezett véradáson vettek részt, hogy aztán délben, a közös fimon ebédhez mindenki asztalhoz üljön.

A publikum a tavalyi falunapon már ízelítőt kapott abból, hogy ugyan a község távol esik Amerikától, de a homokmégyi Vargacz Norbertnek köszönhetően, ha egy-egy napra is, a helyiek és az ide látogatók ízelítőt kaphattak az amerikai fociból.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

Délután egy órakor, a legnagyobb melegben a Homokmégy Storks és a Orszlány Bears amerikai futballcsapat mérkőzött meg, talpig az amerikai focira szabott öltözetben és szabályok szerint.

A KURIÓZUMNAK SZÁMÍTÓ MÉRKŐZÉSRŐL AZ RTL KLUB IS KISFILMET KÉSZÍTETT, AMELYHEZ A KALOHÍREK DRÓNVIDEÓJÁT IS FELHASZNÁLTÁK.

A helyi előadók bemutatkozása után az országos versenyeken is sikeresen szereplő Homokmégy Kodokan Judo Sportegyesület különböző korcsoportjai mutatkoztak be, ezúttal is nagy sikerrel.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Homokmégy Község Önkormányzata

A Táncdal és Retrofesztivál című zenés összeállítás után, 20 órától az est élőzenei produkciója következett, a Dupla Kávéval és  Köteles Cindyvel.

A végig jó hangulatú Homokmégyi Falunapot a Soundwich Zenekar bálja zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022-08-07 08:20:00
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>
2022. 08. 11., 11:00
A legszebb dinnyetorta és a legötletesebb dinnyeétel gazdáját is elismerték. Még >>>
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés