2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

III. Tájegységi Trófeaszemle Homokmégyen – Országosan kimagasló eredmények

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 18., 09:02

Nemesnádudvar, Hajós után Homokmégyen október 14- én, csütörtökön rendezték meg a tájegységi trófeaszemlét, amelyre hét vadászatra jogosult hozta el kimagasló gímszarvas trófeáit. A rendezvény nagy érdeklődést váltott ki a tájegységben vadászók és a vadgazdálkodás területén dolgozók körében.

A trófeaszemle házigazdája, Rigó Ferenc, az országosan szép eredményeiről híres Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság elnöke a természet közeli Romsics szálláson tartott eseményen köszöntőbeszédében rámutatott: hazánkban 2017 óta tájegységi vadgazdálkodás működik. A Duna-Tisza közi vadgazdálkodási tájon belül a térségben él a legjobb minőségű gímszarvas állomány, amit szívesen megmutatnak egymásnak a vadgazdálkodási szakemberek. Az elnök külön köszöntötte Kammermann Pétert, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztály, Illancs-Bugaci tájegység fővadászát, aki a továbbiakban az elmúlt bőgési időszak eredményeit ismertette.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Mint elhangzott: Nemesnádudvar, Hajós után most talán a legméltóbb helyen, Homokmégyen rendezték meg a tájegységi trófeaszemlét. A megjelent, távolabbi tájajkról is érkező vadászok száma mutatja leginkább: a hét vadászatra jogosult kimagasló gímszarvas trófeái mekkora érdeklődést váltanak ki a vadásztársadalom tagjai körében. Annak ellenére, hogy a trófeaszemlével egy időben tartják a Vadászati és Természeti Világkiállítás záróeseményét, amelyre a résztvevők egy része is meghívást kapott.

Kammermann Péter stílusosan a kiállított trófeák mellett ismertette az elmúlt bőgési időszak eredményeit. A minisztérium képviseletében megjelent szakember elmondta:

A 303-as Illancs – Bugaci Vadgazdálkodási Tájegységben a mai napig 248 darab gímbika került bírálatra, amiből 33 aranyérmet, 83 darab ezüstérmet, míg 61 darab bronz minősítést szerzett. Ez összesen 177 érmes gímbikát jelent, ami a 248 elbírálthoz képest országos viszonylatban is kimagasló eredménynek számít. Ezek közül több is 12-13 kilogramm körüli súlyt mutatott, ami szintén kiválónak mondható.”A trófeamustrán, a kiállított trófeák mellett folytatott szakmai beszélgetésekből kiviláglott: az idei szarvasnász nehezebben indult, mint az elmúlt években, talán az aszályosabb, csapadékszegény forró időszaknak köszönhetően, de a végére kialakult az elvárt és megszokott minőségű bőgés, amit az eddigi eredmények is jól tükröznek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A trófeamustra fehér asztal melletti szakmai beszélgetésekkel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés