2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

III. Tájegységi Trófeaszemle Homokmégyen – Országosan kimagasló eredmények

Zsiga Ferenc  |  2021. 10. 18., 09:02

Nemesnádudvar, Hajós után Homokmégyen október 14- én, csütörtökön rendezték meg a tájegységi trófeaszemlét, amelyre hét vadászatra jogosult hozta el kimagasló gímszarvas trófeáit. A rendezvény nagy érdeklődést váltott ki a tájegységben vadászók és a vadgazdálkodás területén dolgozók körében.

A trófeaszemle házigazdája, Rigó Ferenc, az országosan szép eredményeiről híres Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság elnöke a természet közeli Romsics szálláson tartott eseményen köszöntőbeszédében rámutatott: hazánkban 2017 óta tájegységi vadgazdálkodás működik. A Duna-Tisza közi vadgazdálkodási tájon belül a térségben él a legjobb minőségű gímszarvas állomány, amit szívesen megmutatnak egymásnak a vadgazdálkodási szakemberek. Az elnök külön köszöntötte Kammermann Pétert, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztály, Illancs-Bugaci tájegység fővadászát, aki a továbbiakban az elmúlt bőgési időszak eredményeit ismertette.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Mint elhangzott: Nemesnádudvar, Hajós után most talán a legméltóbb helyen, Homokmégyen rendezték meg a tájegységi trófeaszemlét. A megjelent, távolabbi tájajkról is érkező vadászok száma mutatja leginkább: a hét vadászatra jogosult kimagasló gímszarvas trófeái mekkora érdeklődést váltanak ki a vadásztársadalom tagjai körében. Annak ellenére, hogy a trófeaszemlével egy időben tartják a Vadászati és Természeti Világkiállítás záróeseményét, amelyre a résztvevők egy része is meghívást kapott.

Kammermann Péter stílusosan a kiállított trófeák mellett ismertette az elmúlt bőgési időszak eredményeit. A minisztérium képviseletében megjelent szakember elmondta:

A 303-as Illancs – Bugaci Vadgazdálkodási Tájegységben a mai napig 248 darab gímbika került bírálatra, amiből 33 aranyérmet, 83 darab ezüstérmet, míg 61 darab bronz minősítést szerzett. Ez összesen 177 érmes gímbikát jelent, ami a 248 elbírálthoz képest országos viszonylatban is kimagasló eredménynek számít. Ezek közül több is 12-13 kilogramm körüli súlyt mutatott, ami szintén kiválónak mondható.”A trófeamustrán, a kiállított trófeák mellett folytatott szakmai beszélgetésekből kiviláglott: az idei szarvasnász nehezebben indult, mint az elmúlt években, talán az aszályosabb, csapadékszegény forró időszaknak köszönhetően, de a végére kialakult az elvárt és megszokott minőségű bőgés, amit az eddigi eredmények is jól tükröznek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A trófeamustra fehér asztal melletti szakmai beszélgetésekkel ért véget.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei