2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Hétfőn fórum a Városházán!

Helyszín: Városháza, Kalocsa
Dátum: 2017. szeptember 18., hétfő 18:00

Lakossági fórumot hirdetett a Városháza dísztermébe Bolvári Ferdinánd jövő hétfőn 18 órára, főként a Szentháromság-tér átalakítása kapcsán folyó munkálatok, illetve a TOP pályázati forrásból megvalósítani tervezett óvodaépítés ügyében. Emellett a Belvárost és lakóit érintő kérdések kerülhetnek terítékre a találkozón, de az ülés mindenki számára nyitott.

Lakossági fórumot tartanak hétfőn Bolvári Ferdinánd kezdeményezésére, amelynek napirendjén a belvárost átalakító munkálatok mellett a tervezett óvodaépítés helyzete és részletei, illetve a belvárost érintő más kérdések szerepelhetnek.

Az erről szóló felhívást Facebook-oldalán tette közzé Bolvári Ferdinánd önkormányzati képviselő.

A fórumon elsőként a Szentháromság-tér átalakításával kapcsolatos munkálatok kerülnek szóba, majd dr. Bálint József polgármester ad tájékoztatást a megjelenteknek a TOP pályázati forrásból megépíteni szándékozott, az Ifjúsági Ház (Úttörőház) telkére tervezett, új óvoda ügyében.
A polgármester, akárcsak az előző téma előadója, Vörös Márta lakossági kérdésekre is válaszol, majd egyéb, a belvárost érintő témák is fölvetésre kerülhetnek.

A KÉPVISELŐ HANGSÚLYOZZA, HOGY ETTŐL A TEMATIKÁTÓL ELTÉRŐ, ILLETVE MÁS VÁROSRÉSZEKRE VONATKOZÓ KÉRDÉSEKKEL, ÉSZREVÉTELEKKEL – AZ IDŐ BEHATÁROLTSÁGA MIATT – MOST NEM TUDNAK FOGLALKOZNI

Portálukon mindkét témával több alkalommal foglalkoztunk.

A téren folyó munkálatokat illetően legutóbb dr. Angeli Gabriella képviselőnek az egyik testületi ülésen tett észrevételei kapcsán vettük föl a fonalat újra, hiszen ez egy évek óta visszatérő kérdéskör.

Az óvodaépítési tervekről pedig az ezt célzó TOP pályázat benyújtása kapcsán írtunk legutóbb.

A lakossági fórum ideje: 2017. 09. 18. (hétfő) 18:00 óra.
Helyszíne: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

A lakossági fórum tematikáját az alábbiak szerint jelölte meg a képviselő:

1. rész : A Szentháromság tér fölújítási munkálatai. Előadó Vörös Márta főépítész. Az előadás után a témához kapcsolódó lakossági kérdések megválaszolása.

2. rész : Óvoda építés. Előadó: Dr. Bálint József polgármester. Az előadás után a témához kapcsolódó lakossági kérdések megválaszolása.

3. rész : A Belvárost érintő egyéb kérdések megtárgyalása.

A képviselő vendégei lesznek az eszmecserén dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke, dr. Bálint József polgármester, Loibl László, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője, valamint a Városüzemeltetési és Fejlesztési osztály munkatársai, de a találkozóra meghívottak a belvárosiak mellett az egész város polgárai is.


Az oldalt támogatta a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Nagyításért kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK