2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jól vizsgázott az épülő Kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat már elkészült része – Egyelőre hiányzik a gyep, hogy a föld bemosódását megakadályozza

Jól vizsgázott az épülő Kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat már elkészült része – Egyelőre hiányzik a gyep, hogy a föld bemosódását megakadályozza
Zsiga Ferenc  |  2020. 06. 04., 09:09

Kalocsán a június 3-án, 12-14 óra közötti szokatlanul nagy intenzitású eső először tette próbára a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert 200 millió forintból megvalósuló csapadékvíz-elvezető hálózat már elkészült részét. A Foktő úton teljesen, a Móra Ferenc utca szinte egész érintett szakaszán kiépült zárt csőrendszer és a betonelemekből készült nyílt csatornahálózat az elvárásoknak megfelelően vezette el az úttestről és a járdákról lezúduló vizet. A teljes beruházás, amely hamarosan a Németh László utcában folytatódik, még messze van a műszaki átadástól, így nem lehet felróni, hogy a friss földmunkák miatt a lezúduló víz a föld egy részét is magával sodorta. Mindez azonban az áramlási viszonyokat alapvetően nem változtatta meg, a bemosódott föld az újonnan készült csatorna alján sár formájában ülepedett le.

Ami nem, az a föld bemosódása a munkaárkok és a folyamatban lévő földmunkák miatt, ugyanis a frissen elegyengetett talajon még nincs gyep, egyéb növényzet, hogy ezt megakadályozza. Ebből adódik, hogy a betonelemekből készült nyílt csapadékvíz-csatorna alján felgyülemlett sarat, iszapot majd el kell távolítani. Ám ez természetes, minden ilyen folyamatban lévő munka velejárója - erősítették meg a helyszínen lévő szakemberek.

Mint korábban beszámoltunk róla, a tavaly november 12-én kezdődő munkálatok első fázisa a Foktői úti záportározó kialakításával, a Foktői út páros házszámú oldalának csatornázásával kezdődött.

A MÉLYÉPÍTŐK JELENLEG A MÓRA FERENC UTCA BERUHÁZÁSSAL ÉRINTETT VÉGÉNÉL DOLGOZNAK.

A kényszerű okok miatt feltört kocsibeállókat korrekten, az eredetileg felhasznált anyagból állítják helyre, úgy tudjuk, ezzel kapcsolatban kifogás nem érkezett.

A projekt átadása ősszel várható, a vízelvezetés mellett az is hasznára válik a városrésznek, hogy a legtöbb helyen könnyebb lesz az eddig fűvel benőtt árkok tisztítása, karbantartása, a fű nyírása, hiszen az utóbbi gyakorlatilag az árok két partjára korlátozódik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírekKalocsa Város Önkormányzata a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán nyert 200 millió forintot a „Kalocsa város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése” című projekt megvalósítására. A forrást a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban, 100 százalékos támogatási intenzitás mellett biztosítja, így a felhasznált összeg vissza nem térítendő. A projekt kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázatot a kiskunhalasi székhelyű VÍZÉPSZOLG-94 Kft. nyerte meg, ez a cég tette a legjobb árajánlatot. A társaság több évtizedes szakmai tapasztalattal és jó referenciákkal rendelkezik. A beruházás várhatóan az idén befejeződik.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés