2022. 05. 20. péntek
Bernát, Felícia
: 385 Ft   : 364 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Már majdnem kész a Csajda-kerti játszótér – A város legjobban fölszerelt játszótere lesz

Illés György Cinó  |  2022. 04. 24., 09:55

Gyermeknapra talán már meg is szokták a környékbeli gyerekek az új játszóteret – tudjuk: a jót könnyű megszokni. A játékok már a helyükön állnak, de használni őket balesetvédelmi, biztonsági okokból még nem szabad! Erre az átadásig várni kell, de néhány héten belül arra is sor kerülhet. A város legnagyobb, legkorszerűbb játszótere lesz.

A Csajda-kertben gyors ütemben haladnak az új játszótér munkálatai, szinte már az összes elem a helyén van!”– adta hírül Kákonyi István, a körzet önkormányzati képviselő közösségi médiás bejegyzésében, amelyben beszámolt a szomszédos Rokkanttelepi körzet képviselőjével, Tihanyi Tibornéval a helyszínen tett látogatásukról.


A képviselő fölidézte, hogy nagyon sokan keresték meg az önkormányzatot és a képviselőket azzal, hogy ebben a városrészben is nagy szükséges volna egy játszótérre, hiszen rengeteg kisgyermekes család él a környéken.

Gyerekkoromban én is sokat játszottam a Csajdán így különösen nagy öröm számomra, hogy itt épül Kalocsa legnagyobb és legkorszerűbb közösségi- és játszóparkja ahol fiatalok és idősebbek is szép környezetben tölthetik szabadidejüket várhatóan május közepétől!”Értesüléseink szerint a műszaki átadás-átvétel után a lehető legrövidebb időn belül a Vidats utcai „Kiskalóz Kikötő” megnyitójához hasonló átadó ünnepség keretében bocsátják majd a gyerekek rendelkezésére, ám ennek programjáról egyelőre nincs hírünk.
A tavaly augusztusi játszótér-átadóra városnéző kisvonattal érkeztek a gyerekek az óvodákból, és a játékszerek birtokbavétele előtt a Csurgó Zenekar adott koncertet – várhatóan most is valami hasonló programra számíthatunk.

A JÁTSZÓTÉR MŰSZAKI ÁTADÁSÁNAK HATÁRIDEJE MÁJUS 13. – JELENLEG NEM LÁTHATÓ OLYAN AKADÁLY, AMELY EZT KÉSLELTETNÉ.

Azt azonban ki kell várni!

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy az elkerített elemek jelenleg még nem használhatóak és balesetveszélyesek, tilos rájuk felmászni, használni!” – figyelmeztet föntebb említett posztjában Kákonyi István, megköszönve a lakosság megértését, türelmet.
Ugyanakkor bíztat is mindenkit, hogy sétáljanak el arra, mert érdemes megnézni milyen csodálatos és színes park van kialakulóban ezen a korábban elhagyatott területen.

Nosza, körbenéztünk!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>
2022. 05. 20., 09:43
A sértettek nem sejtették, hogy a férfi az összes kölcsönkért pénzt azonnal szerencsejátékokra költi, kevés sikerrel: elbukott mindent. Még >>>
2022. 05. 19., 18:03
Nem maradunk idén fecskék nélkül: a kalocsai városházán már javában csinosítják, építgetik a fészkeiket. Fészkenként, évente 4-5 utód várható, de CSOK-ot - talán kellő jövedelem híján - nem igényelnek. Nézzék meg rövid videónkon, hogyan csinálják! Még >>>
2022. 05. 19., 17:47
A Kalocsai Közétkeztetési Intézmény hirdeti a pályázatot. Még >>>
2022. 05. 19., 11:02
Az agár sisakoskosbor a legkorábban nyíló és leggyakoribb orchideánk, megyénkben sokfelé találkozhatunk vele. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés