2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 386 Ft   : 355 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Már majdnem kész a Csajda-kerti játszótér – A város legjobban fölszerelt játszótere lesz

Illés György Cinó  |  2022. 04. 24., 09:55

Gyermeknapra talán már meg is szokták a környékbeli gyerekek az új játszóteret – tudjuk: a jót könnyű megszokni. A játékok már a helyükön állnak, de használni őket balesetvédelmi, biztonsági okokból még nem szabad! Erre az átadásig várni kell, de néhány héten belül arra is sor kerülhet. A város legnagyobb, legkorszerűbb játszótere lesz.

A Csajda-kertben gyors ütemben haladnak az új játszótér munkálatai, szinte már az összes elem a helyén van!”– adta hírül Kákonyi István, a körzet önkormányzati képviselő közösségi médiás bejegyzésében, amelyben beszámolt a szomszédos Rokkanttelepi körzet képviselőjével, Tihanyi Tibornéval a helyszínen tett látogatásukról.


A képviselő fölidézte, hogy nagyon sokan keresték meg az önkormányzatot és a képviselőket azzal, hogy ebben a városrészben is nagy szükséges volna egy játszótérre, hiszen rengeteg kisgyermekes család él a környéken.

Gyerekkoromban én is sokat játszottam a Csajdán így különösen nagy öröm számomra, hogy itt épül Kalocsa legnagyobb és legkorszerűbb közösségi- és játszóparkja ahol fiatalok és idősebbek is szép környezetben tölthetik szabadidejüket várhatóan május közepétől!”Értesüléseink szerint a műszaki átadás-átvétel után a lehető legrövidebb időn belül a Vidats utcai „Kiskalóz Kikötő” megnyitójához hasonló átadó ünnepség keretében bocsátják majd a gyerekek rendelkezésére, ám ennek programjáról egyelőre nincs hírünk.
A tavaly augusztusi játszótér-átadóra városnéző kisvonattal érkeztek a gyerekek az óvodákból, és a játékszerek birtokbavétele előtt a Csurgó Zenekar adott koncertet – várhatóan most is valami hasonló programra számíthatunk.

A JÁTSZÓTÉR MŰSZAKI ÁTADÁSÁNAK HATÁRIDEJE MÁJUS 13. – JELENLEG NEM LÁTHATÓ OLYAN AKADÁLY, AMELY EZT KÉSLELTETNÉ.

Azt azonban ki kell várni!

Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy az elkerített elemek jelenleg még nem használhatóak és balesetveszélyesek, tilos rájuk felmászni, használni!” – figyelmeztet föntebb említett posztjában Kákonyi István, megköszönve a lakosság megértését, türelmet.
Ugyanakkor bíztat is mindenkit, hogy sétáljanak el arra, mert érdemes megnézni milyen csodálatos és színes park van kialakulóban ezen a korábban elhagyatott területen.

Nosza, körbenéztünk!

Képgaléria megtekintése (16 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 13:01:32
A Kalocsai Városi Balesetmegelőzési Bizottság első alkalommal rendezi meg a Szelidi-tó kerülő túrát, melyre nevezni a Holdfény Campingben lehet reggel 9 órától. Az utolsó túrázók 12 órakor indulnak útnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 17:46
Tavaly kifejezetten súlyos aszály pusztított az ország mezőgazdasági területeinek 80 százalékán, melyből 1,45 millió hektárra jelentettek be aszálykárt. Még >>>
2023. 03. 23., 14:51
A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene. Még >>>
2023. 03. 23., 13:34
A magyar gazdaság teljesítménye az idén 0,6 százalékkal, jövőre pedig 3,4 százalékkal bővülhet a 2022-es 4,6 százalékot követően - közölte a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. friss negyedéves előrejelzésében szerdán. Még >>>
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>