2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Nagy sikerű Magyar Pálinka Hete Kecelen – A végső rangsort számítógép állította fel

Zsiga Ferenc  |  2019. 11. 14., 07:44

Egy héten át, november 4-9-ig iszogatták, kóstolgatták a jobbnál jobb pálinkákat Kecelen, ami a hétköznapi, valljuk be, egész évben tartó fogyasztási szokásokat annyiban írta felül, hogy ezúttal az italok és azok előállítói keltek versenyre. A vetélkedés keretét a Magyar Pálinka Hete adta meg, amelynek programjába a szakmai találkozókat, fórumokat éppúgy felvették, mint a párlatkészítés tudományának, gyakorlati megvalósításának bemutatását a Virágdekor iskola tanfőzdéjében.

Sajnos mi csak az egy héten át tartó program szombati eseményfolyamába kapcsolódtunk be, amikor is a jeles eseményt a Kárpát-medencei Pálinka Lovagrendek találkozója, felvonulása koronázta meg. A díszes formaruhát öltő felvonulókat, egyben a magyar pálinkát szerető, méltató közönséget Kiss Miklós Zoltán államtitkár, a Pálinka Hét védnöke köszöntötte.


Forrás: vira.hu

A Kárpát-medencei Pálinka-, és Párlatverseny, Bor-, Pálinka-, Párlat- és Palackszépségverseny Bács-Kiskun Megyei Pálinkaversenye az Európai Unió társfinanszírozásával, „Jó szomszédok a közös jövőért” (Magyarország-Szerbia) projekt keretében valósult meg.

A versenyen elbírált 182 mintát 25 magyar, 2 szlovák és 11 erdélyi cég és magánszemély küldte el Kecelre.

A 182 minta bírálata három napig tartott a 30 szakképzett bírálóból álló zsűrinek. Az ítészek naponta és fejenként 40 pálinkát és párlatot kóstoltak meg, majd értékeltek.


Forrás: vira.hu

A hagyományos, érzékszervi módszertől eltérően, a próbaüzem stádiumában lévő pálinkaprofil analízis szerint értékeltek, majd az adatokat számítógépes táblázatokba rögzítették.


A SZUBJEKTIVITÁS KIZÁRÁSA ÉRDEKÉBEN AZ ÉRTÉKELÉST ÉS A RANGSOR FELÁLLÍTÁSÁT SZÁMÍTÓGÉP VÉGEZTE.

A verseny eredményhirdetésekor 34 arany, 57 ezüst és 53 bronz elismerés, oklevelet osztottak ki.
A kulináris élvezetekhez hozzá tartozott, hogy november 6-án a művelődési házban „Pálinkakóstoló ropogós kacsasülttel” elnevezéssel tartottak társrendezvényt.

Az immár közel 100 tagot számláló T.G. Pince Lovagrendet 2007-ben a keceli Téglás András alapította, a Lovagrend tagjai határon innen és határon túlról származnak. A Pince Lovagrend jó kapcsolatot ápol más borrendekkel, kölcsönösen eljárnak egymás rendezvényeire. Az idei Pálinka Hét megtartását a „Jó szomszédok a közös jövőért” Interreg-IPA CBC Magyarország- Szerbia uniós felzárkóztatási program segítette.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés