2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Kiégett egy ház Fajszon, három település lánglovagjai oltották – A családnak szinte semmije sem maradt, segítséget kérnek

Illés György Cinó  |  2020. 01. 04., 16:57

Szinte mindene odalett egy öttagú családnak, amikor kiégett a nemrégiben felújított házuk a Bács-Kiskun megyei Fajszon, a Petőfi Sándor utcában. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet – a kályhából kipattanó szikrára, vagy az elöregedett elektromos vezetékekben keletkezett zárlatra gyanakszanak. Azt sem tudják, hogy hogyan tovább: a ház lakhatatlanná vált – egyelőre rokonoknál húzzák meg magukat –, a berendezési tárgyaik nagy része is tönkrement, és a család helyzetét az is súlyosbítja, hogy az édesapának jelenleg nincs munkahelye, csak az édesanya rendelkezik rendszeres bevétellel. A család a közösségi médiában fordult a nyilvánossághoz, segítséget kérve. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy személyi sérülés a tűzeset során nem történt.

Csütörtök este nem sokkal hét óra után kapott riasztást a Katasztrófavédelem a tűzesetről, amit követően nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az oltásban a kalocsai és a bajai hivatásos tűzoltók mellett a fajszi önkéntes tűzoltók is részt vettek.
A tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották. Az oltás során két gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket azonban a tűzeset során nem ért hőhatás – tájékoztatta portálunkat Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


A családban élő három gyermek, közül kettő még kiskorú, iskolába jár, a harmadik már felnőtt korú, harmincéves, ám tartósan csökkent munkaképessége miatt le van százalékolva – derült ki a családapa által a TV2 híradójának a Tények.hu oldalon megtekinthető riportban adott nyilatkozatból.

E nehéz anyagi helyzetben az édesanya, Szűcs Jánosné a Facebook-oldalán fordult a nyilvánossághoz, segítségkérő bejegyzését számos, a kiégett házról készült fotóval illusztrálva. Építőanyagra, ruhákra, bútorokra van a legnagyobb szükségük, de minden segítség jól jön a mindennapi megélhetéshez is, legyen az élelmiszer, vagy pénzadomány.


AKINEK MÓDJÁBAN ÁLL SEGÍTSÉGET NYÚJTANI A SZERENCSÉTLENÜL JÁRT CSALÁDNAK, AZ A KÖVETKEZŐ BANKSZÁMLASZÁMON TEHETI MEG:

51400044-10047657


Aki tárgyadománnyal – építőanyaggal, ajtókkal, ablakokkal, vagy felnőtt- és gyermekruhákkal, tanszerekkel, gyermekjátékokkal, élelmiszerrel tudná őket támogatni, az tegye meg felajánlását a fenti Facobook bejegyzés alatt, ahol már eddig is többen jelezték segítő szándékukat, köztük egy kalocsai fuvaros, Kopasz Róbert, aki a tárgyadományok elszállítására tett felajánlást. Őt a 06-30/9678160-as telefonszámon érhetik el az adományozni szándékozók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés