2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Égett a kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik épülete – Az anyagi kár tetemes, a tűz okát tűzvizsgálattal keresik

Égett a kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik épülete – Az anyagi kár tetemes, a tűz okát tűzvizsgálattal keresik
Illés György Cinó  |  2022. 05. 20., 12:17

Kigyulladt egy informatikai raktár a Semmelweis Kórház területén. A helyszínre a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók érkeztek. A 250 négyzetméteres épület tetejét megbontották, több helyen levették a cserepeket. Vízsugarakkal megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt – közölte tegnap a Halasmédia.hu.

A kiskunhalasi portál legutóbb tegnap 11 óra 40 perckor frissített cikke szerint

A LEGMAGASABB FOKOZATÚ RIASZTÁST RENDELTÉK EL,

miután jelzést kapott a katasztrófavédelem a kórházból. Ez azt jelentette, hogy a megye valamennyi laktanyájában megszólalt a riadócsengő, sőt Szegedről is indult segítség.

EGY 250 NÉGYZETMÉTERES ÉPÜLETBEN, EGY INFORMATIKAI RAKTÁRBAN CSAPTAK FEL A LÁNGOK, A FŐÉPÜLET NEM VOLT VESZÉLYBEN.

Elsőként a kórházi tűzoltócsapat tagja, Daczi Sándor ért a káresethez, aki áramtalanította az épületet és elkezdte az oltást.
Percek múlva a halasi tűzoltók érkeztek meg a helyszínre négy járművel, és rövid felderítést követően megkezdték a beavatkozást.

TÖBB VÍZSUGÁRRAL ÉS EGY EMELŐKOSARAS LÉTRÁRÓL OLTOTTAK.
MEGBONTOTTÁK A TETŐSZERKEZETET, AMELYBŐL DŐLT A FEKETE FÜST.

A gyors és szakszerű beavatkozás eredményes volt, percek alatt megfékezték a lángokat,

A TŰZ NEM TERJEDT TOVÁBB.

Megérkeztek a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók és egy kiskőrösi, valamint egy kiskunmajsai hivatásos egység, és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult.


Forrás: halasinfo.hu


A riasztási fokozatot visszaminősítették, hőkamerával vizsgálták át az épületet, és elvégezték a szükséges utómunkálatokat. A portál értesülései szerint a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat derítheti ki.

A KÖZELBEN LÉVŐ ÉPÜLETEKET KIÜRÍTETTÉK, SENKI SEM SÉRÜLT MEG.

Korábban, 9 óra 40 perckor azt írták, hogy a tűz átterjedt a tetőszerkezetre, ám percek alatt sikerült megfékezni a lángokat.
Az esettel kapcsolatos első közlés reggel 9 óra után 10 perccel jelent meg a portálon, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a kiskunhalasi kórház egyik melléképületének füstölt a tetőszerkezete, és a halasi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A katasztrófavédelem 10 óra előtt 4 perccel adott hírt az esetről, akkor már azt írták, hogy eloltották a tüzet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK