2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Égett a kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik épülete – Az anyagi kár tetemes, a tűz okát tűzvizsgálattal keresik

Égett a kiskunhalasi Semmelweis Kórház egyik épülete – Az anyagi kár tetemes, a tűz okát tűzvizsgálattal keresik
Illés György Cinó  |  2022. 05. 20., 12:17

Kigyulladt egy informatikai raktár a Semmelweis Kórház területén. A helyszínre a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók érkeztek. A 250 négyzetméteres épület tetejét megbontották, több helyen levették a cserepeket. Vízsugarakkal megfékezték a lángokat, személyi sérülés nem történt – közölte tegnap a Halasmédia.hu.

A kiskunhalasi portál legutóbb tegnap 11 óra 40 perckor frissített cikke szerint

A LEGMAGASABB FOKOZATÚ RIASZTÁST RENDELTÉK EL,

miután jelzést kapott a katasztrófavédelem a kórházból. Ez azt jelentette, hogy a megye valamennyi laktanyájában megszólalt a riadócsengő, sőt Szegedről is indult segítség.

EGY 250 NÉGYZETMÉTERES ÉPÜLETBEN, EGY INFORMATIKAI RAKTÁRBAN CSAPTAK FEL A LÁNGOK, A FŐÉPÜLET NEM VOLT VESZÉLYBEN.

Elsőként a kórházi tűzoltócsapat tagja, Daczi Sándor ért a káresethez, aki áramtalanította az épületet és elkezdte az oltást.
Percek múlva a halasi tűzoltók érkeztek meg a helyszínre négy járművel, és rövid felderítést követően megkezdték a beavatkozást.

TÖBB VÍZSUGÁRRAL ÉS EGY EMELŐKOSARAS LÉTRÁRÓL OLTOTTAK.
MEGBONTOTTÁK A TETŐSZERKEZETET, AMELYBŐL DŐLT A FEKETE FÜST.

A gyors és szakszerű beavatkozás eredményes volt, percek alatt megfékezték a lángokat,

A TŰZ NEM TERJEDT TOVÁBB.

Megérkeztek a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók és egy kiskőrösi, valamint egy kiskunmajsai hivatásos egység, és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult.


Forrás: halasinfo.hu


A riasztási fokozatot visszaminősítették, hőkamerával vizsgálták át az épületet, és elvégezték a szükséges utómunkálatokat. A portál értesülései szerint a tűz keletkezésének okát tűzvizsgálat derítheti ki.

A KÖZELBEN LÉVŐ ÉPÜLETEKET KIÜRÍTETTÉK, SENKI SEM SÉRÜLT MEG.

Korábban, 9 óra 40 perckor azt írták, hogy a tűz átterjedt a tetőszerkezetre, ám percek alatt sikerült megfékezni a lángokat.
Az esettel kapcsolatos első közlés reggel 9 óra után 10 perccel jelent meg a portálon, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy a kiskunhalasi kórház egyik melléképületének füstölt a tetőszerkezete, és a halasi tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A katasztrófavédelem 10 óra előtt 4 perccel adott hírt az esetről, akkor már azt írták, hogy eloltották a tüzet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK