2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Új termálkút fúrásával kezdődött a fürdőfejlesztés Kiskunhalason – Gyógy-és élményfürdő komplexum lesz a halasi fürdőben

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 29., 09:49

Tavaly kormányrendelet adott zöld utat és biztosított jelentős, 335 millió forint forrást a kiskunhalasi gyógyfürdő jelentős fejlesztése megtervezéséhez, a szükséges engedélyek beszerzéséhez, melynek részleteiről 2019. január 25-én tájékoztattuk olvasóinkat. A hír azért bizonyult népszerűnek a kalocsai járásban, a Kalocsán élők körében, mert egyre többen járnak át Halasra élményfürdőzni, vagy a társadalombiztosítás által is finanszírozott gyógykezelésekre. A megújulás előtt álló gyógyfürdő új, közel 900 méteres talpmélységű termálkútját a napokban kezdték el fúrni.

A termalonline.hu szerint Kiskunhalason 1958 óta működik termálfürdő. A fürdőt kiszolgáló termálkutak vizét 1983-ban minősítették gyógyvízzé, majd 2016-ban a fürdő a „Gyógyhely” minősítést is megkapta. Mint korábban beszámoltunk róla a tervek szerint 


AZ ÚJ FÜRDŐKOMPLEXUMNAK HÁROM PILLÉRE LESZ: A GYÓGYVÍZ, GYÓGYFÜRDŐ ÉS GYÓGYHELY ADOTTSÁGOK, A FÜRDŐVEL SZEMBEN LÉVŐ KÓRHÁZBAN MEGLÉVŐ ORVOSI ÉS EGÉSZSÉGÜGYI SZAKÉRTELEM, VALAMINT AZ ÉLMÉNYFÜRDŐZÉS, SPORT CÉLÚ HASZNOSÍTÁS.

A hosszú távú cél az, hogy évente 100 ezer gyógyulni vágyó és turista látogasson a fürdőbe, a városba.


Forrás: halasinfo.hu


Amint az a betegek körében közismert

A KISKUNHALASI GYÓGYVÍZ TERÁPIÁS JELLEGGEL ELSŐSORBAN ÍZÜLETI MEGBETEGEDÉSEK, PORCKOPÁS, MŰTÉTI UTÓKEZELÉS, CSONTTÖRÉSEK REHABILITÁCIÓJA, EGYES NŐGYÓGYÁSZATI BETEGSÉGEK ESETÉN AJÁNLOTT.

Amint arról korábban írtunk, a fürdőfejlesztés részeként új fürdőépületet alakítanak ki. Új medencék, gyógyászati részleg, továbbá wellness részleg szolgálja majd a betegeket és a látogatókat.

A szabadidős és sport célú hasznosítás érdekében vizes versenyek rendezésére is alkalmas úszómedencét építenek, de egy hatalmas csúszdapark is megépül.


Forrás: halasinfo.hu


A megépítendő komplexum annyira újat hoz, hogy a fürdő nevét a jelenlegi Halasthermál Gyógyfürdőről Csipke Gyógy- és Élményfürdőre változtatják.

A jelentős beruházás alapjának, a biztonságos termálvíz ellátásnak az érdekében egy új kutat fúrnak. Mint korábban megírtuk, a három kút közül kettő időközben kimerült, elhasználódott, jelenleg egy 1988-ben fúrt kút látja el az egész komplexumot.

Az új kutat a jelenleg működő kút vízbázisára, úgynevezett melléfúrással fúrják, talpmélysége közel 900 méter lesz.


Forrás: halasinfo.hu


A termálkút kialakítására kiírt közbeszerzési pályázat lezárult, a beruházás megvalósítását közel 80 millió forintos ajánlatával a sándorfalvai székhelyű Aquaplus Kútfúró, Építő és Termál-energetikai Kft. nyerte. A kút fúrása megkezdődött.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés