2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult a teremidény – Megvannak a tél bajnokai

Tamás Ferenc  |  2018. 02. 26., 10:14

Február 24-én, szombaton este lezárult a több hónapon át zajló küzdelemsorozat, véget ért a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. A rendező Kalocsai FC illetékesei átadták a győzteseknek és helyezetteknek járó kupákat, labdákat és okleveleket, a díjkiosztó hangos nézőtéri tetszésnyilvánítása pedig egyértelműen arra utalt, hogy a bajnokság ismét színvonalas és közönségszórakoztató volt.

Az utolsó játéknapon már a helyosztókat rendezték, ahol a kupák sorsa mellett a bronzmeccseken a dobogó harmadik foka volt a tét.

A Szenior mezőny „kisdöntőjében” két régi rivális feszült egymásnak a bronzmeccsen, ahol nagy csatában a korábbi többszörös bajnok nyerte az összecsapást.
Kertváros – Pedagógus 3–1 (1–1)
Gólok: Kisföldi, Kollár, Szabó, illetve Balogh T.

Az Amatőr Liga végső harmadik helyéért lejátszott találkozón a Pedagógus ifjú titánjai a finisre felülkerekedtek a tartalékos „Family” ellen.
Pedagógus – Géder Family 3–1 (0–0)
Gólok: Zorván Sz. 2, Balogh T., illetve Katona Gy.

Aztán az est első döntőjében az öregfiúk valóban két legjobb alakulata feszülhetett egymásnak.

Csak úgy hemzsegtek a küzdőtéren az egykori nagyszerű focisták, akiknél a játékszer még mindig engedelmeskedett, mint a régi szép időkben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Öreg Juhászok – Kiwi Sun 5–1 (1–1)
Gólok: Balogh Z., Bleszák S., Kovács J., Balogh I., Unyi N., illetve András G.

Öreg Juhászok: Badó Gábor, Vejtei Kornél, Tóth Róbert, Tóth Dániel,Balogh István, Holló Mátyás, Bleszák Sándor, Kovács János, Unyi Norbert, Balogh Zoltán. Csapatvezető: Holló Mátyás.

KiwiSun: Pluhár Zoltán, Francia Zsolt, András Gábor, Tóth Krisztián, Tóth Zoltán, Gubányi Ferenc, Huber Zsolt, Gyurászovics Zoltán, Süveges Zoltán, Mácsai Péter, Réfy Vilmos dr., Kovács László.
Csapatvezető: Kovács László.

Meglepően gyors játékkal nyitottak az öregek – a labda szinte cikázott a passzokba biztosan beleálló öreg muskétások között, mint acélgolyó a flipperben. Aztán András Gabi vártalan góljával vezetést szerzett a „Kiwi”, amelyre még a középkezdésből Balogh „Bacza” Zoli azonnal válaszolt (1–1). A meccs képe alapján senki nem gondolta volna, hogy ezzel is vonulnak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész 13. percében Bleszák Sándor a „Kígyó térről” szerzett gólt (2–1), rá két percre Unyi Norbi pedig már végleg megroppantotta az ellenfelet (3–1). A kinyíló „Kiwi” aztán végleg beleszaladt a feltartott késbe, amelyet Kovács Jani bombagóllal pecsételt meg (4–1), majd Balogh Pityukaragadtatta tapsra a csarnok publikumát (5–1).

Mint kiderült,

a Szenior finálé méltó felvezetése volt az Amatőr Liga döntőjének,

ahol két mindenre elszánt, a kupát szinte betegesen akaró gárda nézett farkasszemet egymással.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Bács-Méh Reptér – Kecel 2–1 (2–1)
Gólok: Rakiás M., Borsos T., illetve Prucser Zs.

Bács-Méh Reptér: Kanalas Norbert, Kancsár Ákos, Szvétek Balázs, Farkas Tamás, Filus Gábor, Rideg László, Borsos Tamás, Markella Attila, Unyi Norbert, Gillich Patrik, Rakiás Milán.
Csapatvezető: Berger Ferenc.

Kecel: Császár Zsolt, Orcsik Norbert, Kovács Norbert, Szabadi Norbert, Csányi Roland, Doszpod Ferenc, Doszpod Tamás, Ficzer István, Kapitány Gábor, Prucser Zsolt.
Csapatvezető: Benneő Csaba.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Már a kezdő sípszó után tapintható volt a feszültség pályán és nézőtéren egyaránt, hiszen a vendég kecelieket is szépszámú publikum kísérte el a döntőre. Aztán az 5. percben Rakiás„csőrözés” után máris a bal felsőben táncolt a labda (1–0).
Férfias, test-test elleni csata zajlott a pályán, szikrázó párharcokkal megspékelve földön és levegőben, amelyeket még váratlanul elengedett bombákkal is fűszereztek az ellenfelek. A 18.percben aztán egyenlített a Kecel: Prucser „biciklizett” a labdával a „Reptér” védői között, majd a „Méhek” kaptárába vágta a pettyest (1–1).
Aztán jött az év gólja! Borsos Tomia térfél közepéről, szabadrúgásból elengedett egy „Pörsing rakétát”, a laszti pedig a felső léc alsó lapját fűrészelve dagasztotta ki a hálót (2–1).
Ezt követően hullámzott a játék, amit Doszpod két perces büntetése tett még izgalmasabbá, de a „Reptér” ezt már nem tudta újabb gólra váltani.

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol Farkas Gábor a Kalocsai FC elnökhelyettese köszöntötte a felsorakozott együtteseket. A dobogósoknak díszes serlegeket és profi labdákat adott át, de kapott a pettyesekből valamennyi helyezett is.
A rendezők a hagyományok jegyében díjazták a két csoport gólkirályát is. A Szeniorok legjobb góllövője Leták Zsolt (Öreg Juhászok) lett a bajnokság során szerzett 24 remekbe szabott találatával.
Az amatőr mezőny legjobb gólvadásza Prucser Zsolt (Kecel), a rájátszásban elért hét góljával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK