2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult a teremidény – Megvannak a tél bajnokai

Tamás Ferenc  |  2018. 02. 26., 10:14

Február 24-én, szombaton este lezárult a több hónapon át zajló küzdelemsorozat, véget ért a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. A rendező Kalocsai FC illetékesei átadták a győzteseknek és helyezetteknek járó kupákat, labdákat és okleveleket, a díjkiosztó hangos nézőtéri tetszésnyilvánítása pedig egyértelműen arra utalt, hogy a bajnokság ismét színvonalas és közönségszórakoztató volt.

Az utolsó játéknapon már a helyosztókat rendezték, ahol a kupák sorsa mellett a bronzmeccseken a dobogó harmadik foka volt a tét.

A Szenior mezőny „kisdöntőjében” két régi rivális feszült egymásnak a bronzmeccsen, ahol nagy csatában a korábbi többszörös bajnok nyerte az összecsapást.
Kertváros – Pedagógus 3–1 (1–1)
Gólok: Kisföldi, Kollár, Szabó, illetve Balogh T.

Az Amatőr Liga végső harmadik helyéért lejátszott találkozón a Pedagógus ifjú titánjai a finisre felülkerekedtek a tartalékos „Family” ellen.
Pedagógus – Géder Family 3–1 (0–0)
Gólok: Zorván Sz. 2, Balogh T., illetve Katona Gy.

Aztán az est első döntőjében az öregfiúk valóban két legjobb alakulata feszülhetett egymásnak.

Csak úgy hemzsegtek a küzdőtéren az egykori nagyszerű focisták, akiknél a játékszer még mindig engedelmeskedett, mint a régi szép időkben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Öreg Juhászok – Kiwi Sun 5–1 (1–1)
Gólok: Balogh Z., Bleszák S., Kovács J., Balogh I., Unyi N., illetve András G.

Öreg Juhászok: Badó Gábor, Vejtei Kornél, Tóth Róbert, Tóth Dániel,Balogh István, Holló Mátyás, Bleszák Sándor, Kovács János, Unyi Norbert, Balogh Zoltán. Csapatvezető: Holló Mátyás.

KiwiSun: Pluhár Zoltán, Francia Zsolt, András Gábor, Tóth Krisztián, Tóth Zoltán, Gubányi Ferenc, Huber Zsolt, Gyurászovics Zoltán, Süveges Zoltán, Mácsai Péter, Réfy Vilmos dr., Kovács László.
Csapatvezető: Kovács László.

Meglepően gyors játékkal nyitottak az öregek – a labda szinte cikázott a passzokba biztosan beleálló öreg muskétások között, mint acélgolyó a flipperben. Aztán András Gabi vártalan góljával vezetést szerzett a „Kiwi”, amelyre még a középkezdésből Balogh „Bacza” Zoli azonnal válaszolt (1–1). A meccs képe alapján senki nem gondolta volna, hogy ezzel is vonulnak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész 13. percében Bleszák Sándor a „Kígyó térről” szerzett gólt (2–1), rá két percre Unyi Norbi pedig már végleg megroppantotta az ellenfelet (3–1). A kinyíló „Kiwi” aztán végleg beleszaladt a feltartott késbe, amelyet Kovács Jani bombagóllal pecsételt meg (4–1), majd Balogh Pityukaragadtatta tapsra a csarnok publikumát (5–1).

Mint kiderült,

a Szenior finálé méltó felvezetése volt az Amatőr Liga döntőjének,

ahol két mindenre elszánt, a kupát szinte betegesen akaró gárda nézett farkasszemet egymással.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Bács-Méh Reptér – Kecel 2–1 (2–1)
Gólok: Rakiás M., Borsos T., illetve Prucser Zs.

Bács-Méh Reptér: Kanalas Norbert, Kancsár Ákos, Szvétek Balázs, Farkas Tamás, Filus Gábor, Rideg László, Borsos Tamás, Markella Attila, Unyi Norbert, Gillich Patrik, Rakiás Milán.
Csapatvezető: Berger Ferenc.

Kecel: Császár Zsolt, Orcsik Norbert, Kovács Norbert, Szabadi Norbert, Csányi Roland, Doszpod Ferenc, Doszpod Tamás, Ficzer István, Kapitány Gábor, Prucser Zsolt.
Csapatvezető: Benneő Csaba.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Már a kezdő sípszó után tapintható volt a feszültség pályán és nézőtéren egyaránt, hiszen a vendég kecelieket is szépszámú publikum kísérte el a döntőre. Aztán az 5. percben Rakiás„csőrözés” után máris a bal felsőben táncolt a labda (1–0).
Férfias, test-test elleni csata zajlott a pályán, szikrázó párharcokkal megspékelve földön és levegőben, amelyeket még váratlanul elengedett bombákkal is fűszereztek az ellenfelek. A 18.percben aztán egyenlített a Kecel: Prucser „biciklizett” a labdával a „Reptér” védői között, majd a „Méhek” kaptárába vágta a pettyest (1–1).
Aztán jött az év gólja! Borsos Tomia térfél közepéről, szabadrúgásból elengedett egy „Pörsing rakétát”, a laszti pedig a felső léc alsó lapját fűrészelve dagasztotta ki a hálót (2–1).
Ezt követően hullámzott a játék, amit Doszpod két perces büntetése tett még izgalmasabbá, de a „Reptér” ezt már nem tudta újabb gólra váltani.

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol Farkas Gábor a Kalocsai FC elnökhelyettese köszöntötte a felsorakozott együtteseket. A dobogósoknak díszes serlegeket és profi labdákat adott át, de kapott a pettyesekből valamennyi helyezett is.
A rendezők a hagyományok jegyében díjazták a két csoport gólkirályát is. A Szeniorok legjobb góllövője Leták Zsolt (Öreg Juhászok) lett a bajnokság során szerzett 24 remekbe szabott találatával.
Az amatőr mezőny legjobb gólvadásza Prucser Zsolt (Kecel), a rájátszásban elért hét góljával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 30., 12:49
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>