2018. 03. 20. kedd
Klaudia
: 311 Ft   : 253 Ft Benzin: 356 Ft/l   Dízel: 363 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult a teremidény – Megvannak a tél bajnokai

Tamás Ferenc  |  2018. 02. 26., 10:14

Február 24-én, szombaton este lezárult a több hónapon át zajló küzdelemsorozat, véget ért a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. A rendező Kalocsai FC illetékesei átadták a győzteseknek és helyezetteknek járó kupákat, labdákat és okleveleket, a díjkiosztó hangos nézőtéri tetszésnyilvánítása pedig egyértelműen arra utalt, hogy a bajnokság ismét színvonalas és közönségszórakoztató volt.

Az utolsó játéknapon már a helyosztókat rendezték, ahol a kupák sorsa mellett a bronzmeccseken a dobogó harmadik foka volt a tét.

A Szenior mezőny „kisdöntőjében” két régi rivális feszült egymásnak a bronzmeccsen, ahol nagy csatában a korábbi többszörös bajnok nyerte az összecsapást.
Kertváros – Pedagógus 3–1 (1–1)
Gólok: Kisföldi, Kollár, Szabó, illetve Balogh T.

Az Amatőr Liga végső harmadik helyéért lejátszott találkozón a Pedagógus ifjú titánjai a finisre felülkerekedtek a tartalékos „Family” ellen.
Pedagógus – Géder Family 3–1 (0–0)
Gólok: Zorván Sz. 2, Balogh T., illetve Katona Gy.

Aztán az est első döntőjében az öregfiúk valóban két legjobb alakulata feszülhetett egymásnak.

Csak úgy hemzsegtek a küzdőtéren az egykori nagyszerű focisták, akiknél a játékszer még mindig engedelmeskedett, mint a régi szép időkben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Öreg Juhászok – Kiwi Sun 5–1 (1–1)
Gólok: Balogh Z., Bleszák S., Kovács J., Balogh I., Unyi N., illetve András G.

Öreg Juhászok: Badó Gábor, Vejtei Kornél, Tóth Róbert, Tóth Dániel,Balogh István, Holló Mátyás, Bleszák Sándor, Kovács János, Unyi Norbert, Balogh Zoltán. Csapatvezető: Holló Mátyás.

KiwiSun: Pluhár Zoltán, Francia Zsolt, András Gábor, Tóth Krisztián, Tóth Zoltán, Gubányi Ferenc, Huber Zsolt, Gyurászovics Zoltán, Süveges Zoltán, Mácsai Péter, Réfy Vilmos dr., Kovács László.
Csapatvezető: Kovács László.

Meglepően gyors játékkal nyitottak az öregek – a labda szinte cikázott a passzokba biztosan beleálló öreg muskétások között, mint acélgolyó a flipperben. Aztán András Gabi vártalan góljával vezetést szerzett a „Kiwi”, amelyre még a középkezdésből Balogh „Bacza” Zoli azonnal válaszolt (1–1). A meccs képe alapján senki nem gondolta volna, hogy ezzel is vonulnak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész 13. percében Bleszák Sándor a „Kígyó térről” szerzett gólt (2–1), rá két percre Unyi Norbi pedig már végleg megroppantotta az ellenfelet (3–1). A kinyíló „Kiwi” aztán végleg beleszaladt a feltartott késbe, amelyet Kovács Jani bombagóllal pecsételt meg (4–1), majd Balogh Pityukaragadtatta tapsra a csarnok publikumát (5–1).

Mint kiderült,

a Szenior finálé méltó felvezetése volt az Amatőr Liga döntőjének,

ahol két mindenre elszánt, a kupát szinte betegesen akaró gárda nézett farkasszemet egymással.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Bács-Méh Reptér – Kecel 2–1 (2–1)
Gólok: Rakiás M., Borsos T., illetve Prucser Zs.

Bács-Méh Reptér: Kanalas Norbert, Kancsár Ákos, Szvétek Balázs, Farkas Tamás, Filus Gábor, Rideg László, Borsos Tamás, Markella Attila, Unyi Norbert, Gillich Patrik, Rakiás Milán.
Csapatvezető: Berger Ferenc.

Kecel: Császár Zsolt, Orcsik Norbert, Kovács Norbert, Szabadi Norbert, Csányi Roland, Doszpod Ferenc, Doszpod Tamás, Ficzer István, Kapitány Gábor, Prucser Zsolt.
Csapatvezető: Benneő Csaba.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Már a kezdő sípszó után tapintható volt a feszültség pályán és nézőtéren egyaránt, hiszen a vendég kecelieket is szépszámú publikum kísérte el a döntőre. Aztán az 5. percben Rakiás„csőrözés” után máris a bal felsőben táncolt a labda (1–0).
Férfias, test-test elleni csata zajlott a pályán, szikrázó párharcokkal megspékelve földön és levegőben, amelyeket még váratlanul elengedett bombákkal is fűszereztek az ellenfelek. A 18.percben aztán egyenlített a Kecel: Prucser „biciklizett” a labdával a „Reptér” védői között, majd a „Méhek” kaptárába vágta a pettyest (1–1).
Aztán jött az év gólja! Borsos Tomia térfél közepéről, szabadrúgásból elengedett egy „Pörsing rakétát”, a laszti pedig a felső léc alsó lapját fűrészelve dagasztotta ki a hálót (2–1).
Ezt követően hullámzott a játék, amit Doszpod két perces büntetése tett még izgalmasabbá, de a „Reptér” ezt már nem tudta újabb gólra váltani.

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol Farkas Gábor a Kalocsai FC elnökhelyettese köszöntötte a felsorakozott együtteseket. A dobogósoknak díszes serlegeket és profi labdákat adott át, de kapott a pettyesekből valamennyi helyezett is.
A rendezők a hagyományok jegyében díjazták a két csoport gólkirályát is. A Szeniorok legjobb góllövője Leták Zsolt (Öreg Juhászok) lett a bajnokság során szerzett 24 remekbe szabott találatával.
Az amatőr mezőny legjobb gólvadásza Prucser Zsolt (Kecel), a rájátszásban elért hét góljával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 03. 03., 09:11
Ez idő tájt, a télutón zajlanak a térség borversenyei. Ennek kapcsán, Patron című sorozatunk új epizódjában Tóth Dani a környékbeli szőlőszüretektől a borkészítés fortélyain át a borbírálat szakzsargonjáig ad ízelítőt három település, Dunapataj, Szakmár és Hajós élő szőlész-borász hagyományiból. A filmen látható borbíráknak azt üzenjük, a poharat nem kell kidobni! Jó lesz még, ha másnak nem, gyertyatartónak! Daninak pedig a rohadt káposzta „ülte meg a gyomrát”.
2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.

Még több friss hír

2018. 03. 18., 20:59
Szabó Vilmos pár éve már a Magyar Labdarúgó Szövetség kötelékében áll, sőt 2015 júniusától az Eseményszervezési Osztály vezetőjének is kinevezték. Azóta már Vilmos az UEFA Mérkőzés Ellenőri kinevezését is magáénak tudhatja, azaz felelős személyiséggé lépett elő Európa nagy stadionjaiban is a különböző nemzetközi találkozókon.
2018-03-19 10:10:38
Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók 2018. március 19-én kérhetik utoljára a szja-bevallás tervezet postázását levélben, sms-ben vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, telefonon, valamint az ügyfélszolgálatokon – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 03. 20., 17:02
A barátságtalan időjárás miatt átütemezik a szalonnasütéssel és előadással egybekötött, barákai vízbázishoz tervezett biciklitúrát Még >>>
2018. 03. 20., 13:27
Immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az ünnepi ételosztás városunkban, idén 5 helyszínen várják Kalocsa város lakosságát egy közös ebédre. Még >>>
2018. 03. 20., 10:09
Évek óta szokás, hogy szépségkirálynő választást is tartanak a kalocsai romák Romajális elnevezésű, május elsejei programjuk részeként. Az idei megmérettetésre már lehet jelentkezni! Még >>>
2018. 03. 20., 09:16
Lezajlottak a jogorvoslati „körök”, így a helyi választási bizottság mindegyik jelölttel kapcsolatos döntése már jogerős: 14-et bejegyeztek, 8-at elutasítottak. Most már csak apadhat a létszám. Bejegyezték a döntést előzetes letartóztatásban váró jelöltaspiránst is. Még >>>
2018. 03. 19., 20:27
Az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézet két évfolyamának papnövendékei tettek látogatást március 16-án Kalocsán. Még >>>
2018. 03. 19., 17:44
Szívvel-lélekkel, apait-anyait beleadva készültek a Belvárosi Általános Iskola tanulói a március 15-ei ünnepi műsorukra. Állítólag az utolsó pillanatig senki sem szólt nekik, hogy a városi ünnepségen más adja majd az ünnepi műsort… Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2018-02-28 14:44:47
 1 Ezek képtelenek építeni valamit. Csak rombolni tudnak. :(

A város két maradék Kft.-je közül a Vagyonhasznosítási Kft. ügyvezetőjét vonták be a hivatali munkatársak mellett a két cég összevonásának előkészítésbe, a másik gazdasági társaság, a Parkgondozó Kft. ügyvezetője már korábban tanulmányt tett erről az asztalra. A mostani előkészületek többnyire alátámasztották Loibl korábbi számításait, így a két Kft. egyesítésével közel húszmillió forint lesz megtakarítható.

 Kovács István
 2018-02-28 15:26:28
 1 "Angelinek az ÖKO Pont irodában fönntartott állásából, a jogi bizottság éléről, sőt tagjai közül, illetve a közbeszerzési bizottságból va...

Fideszes ukáz helyett baloldali nyomás és saját hintapolitikája miatt fogyhatott el a levegő Angeli Gabriella körül, akinek személye a jelek szerint megosztja a parlamenti választásokon őt jelölő párt tagságát is. Bálint szerint több rendben hivatali titkot sértett a képviselő asszony, akit képviselői esküjével is szembesített hétfő délelőtt tartott sajtótájékoztatóján, amelyet azért tartott, hogy tisztázza Angeli Gabriellának számos posztjáról való leváltása tényleges okait, illetve a városnak megküldött OLAF-jelentés tartalmát.

 Kovács István
 2018-02-24 15:41:54
 5 Ha jól értelmezem az eseményeket,akkor mindenki lapít mint ... a fűben. Tehát minden képviselőnek érdeke a beruházás részleteinek "nagyon...

Ma délután fél egyre szimpátiatüntetést hirdetett a kalocsai városháza elé az MSZP és a Párbeszéd, hogy kiálljanak közös országgyűlési képviselőjelöltjük, Angeli Gabriella mellett, aki már országos sajtóban is beszélt arról, hogy szerinte a közvilágítási projektről szóló OLAF-jelentésről tartott sajtótájékoztatója miatt, munkahelye és bizottsági tagságai megszűntetésével akarják őt ellehetetleníteni.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Harmadik nekifutásra talán már valóban új hajtóműveket kaphatnak az amerikai légierő nagypapakorú B–52H stratégiai bombázó repülőgépei.
2022-ig kell elvégeznie a MiG repülőgépgyárnak Bulgária MiG-29-esein a nagyjavítást. A munkálatokban 15 darab, még a szovjet időkből származó vadászrepülőgép érintett.
A 2018. március 6-án, Szíriában bekövetkezett An-26-os katasztrófa okát a fékszárnyak meghibásodása okozta – ezt állapította meg az eset kivizsgálásával megbízott bizottság.
A Wizz Air, Európa egyik leggyorsabban növekvő légitársasága, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma megkezdte történetének legnagyobb fejlesztését, amellyel a teljes hálózat tevékenységét felfuttatja.