2022. 09. 29. csütörtök
Mihály
: 411 Ft   : 430 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Lezárult a teremidény – Megvannak a tél bajnokai

Tamás Ferenc  |  2018. 02. 26., 10:14

Február 24-én, szombaton este lezárult a több hónapon át zajló küzdelemsorozat, véget ért a Téli Kupa teremlabdarúgó-bajnokság. A rendező Kalocsai FC illetékesei átadták a győzteseknek és helyezetteknek járó kupákat, labdákat és okleveleket, a díjkiosztó hangos nézőtéri tetszésnyilvánítása pedig egyértelműen arra utalt, hogy a bajnokság ismét színvonalas és közönségszórakoztató volt.

Az utolsó játéknapon már a helyosztókat rendezték, ahol a kupák sorsa mellett a bronzmeccseken a dobogó harmadik foka volt a tét.

A Szenior mezőny „kisdöntőjében” két régi rivális feszült egymásnak a bronzmeccsen, ahol nagy csatában a korábbi többszörös bajnok nyerte az összecsapást.
Kertváros – Pedagógus 3–1 (1–1)
Gólok: Kisföldi, Kollár, Szabó, illetve Balogh T.

Az Amatőr Liga végső harmadik helyéért lejátszott találkozón a Pedagógus ifjú titánjai a finisre felülkerekedtek a tartalékos „Family” ellen.
Pedagógus – Géder Family 3–1 (0–0)
Gólok: Zorván Sz. 2, Balogh T., illetve Katona Gy.

Aztán az est első döntőjében az öregfiúk valóban két legjobb alakulata feszülhetett egymásnak.

Csak úgy hemzsegtek a küzdőtéren az egykori nagyszerű focisták, akiknél a játékszer még mindig engedelmeskedett, mint a régi szép időkben.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Öreg Juhászok – Kiwi Sun 5–1 (1–1)
Gólok: Balogh Z., Bleszák S., Kovács J., Balogh I., Unyi N., illetve András G.

Öreg Juhászok: Badó Gábor, Vejtei Kornél, Tóth Róbert, Tóth Dániel,Balogh István, Holló Mátyás, Bleszák Sándor, Kovács János, Unyi Norbert, Balogh Zoltán. Csapatvezető: Holló Mátyás.

KiwiSun: Pluhár Zoltán, Francia Zsolt, András Gábor, Tóth Krisztián, Tóth Zoltán, Gubányi Ferenc, Huber Zsolt, Gyurászovics Zoltán, Süveges Zoltán, Mácsai Péter, Réfy Vilmos dr., Kovács László.
Csapatvezető: Kovács László.

Meglepően gyors játékkal nyitottak az öregek – a labda szinte cikázott a passzokba biztosan beleálló öreg muskétások között, mint acélgolyó a flipperben. Aztán András Gabi vártalan góljával vezetést szerzett a „Kiwi”, amelyre még a középkezdésből Balogh „Bacza” Zoli azonnal válaszolt (1–1). A meccs képe alapján senki nem gondolta volna, hogy ezzel is vonulnak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrész 13. percében Bleszák Sándor a „Kígyó térről” szerzett gólt (2–1), rá két percre Unyi Norbi pedig már végleg megroppantotta az ellenfelet (3–1). A kinyíló „Kiwi” aztán végleg beleszaladt a feltartott késbe, amelyet Kovács Jani bombagóllal pecsételt meg (4–1), majd Balogh Pityukaragadtatta tapsra a csarnok publikumát (5–1).

Mint kiderült,

a Szenior finálé méltó felvezetése volt az Amatőr Liga döntőjének,

ahol két mindenre elszánt, a kupát szinte betegesen akaró gárda nézett farkasszemet egymással.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Bács-Méh Reptér – Kecel 2–1 (2–1)
Gólok: Rakiás M., Borsos T., illetve Prucser Zs.

Bács-Méh Reptér: Kanalas Norbert, Kancsár Ákos, Szvétek Balázs, Farkas Tamás, Filus Gábor, Rideg László, Borsos Tamás, Markella Attila, Unyi Norbert, Gillich Patrik, Rakiás Milán.
Csapatvezető: Berger Ferenc.

Kecel: Császár Zsolt, Orcsik Norbert, Kovács Norbert, Szabadi Norbert, Csányi Roland, Doszpod Ferenc, Doszpod Tamás, Ficzer István, Kapitány Gábor, Prucser Zsolt.
Csapatvezető: Benneő Csaba.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)

Forrás: Tamás Ferenc / KALOhírek

Már a kezdő sípszó után tapintható volt a feszültség pályán és nézőtéren egyaránt, hiszen a vendég kecelieket is szépszámú publikum kísérte el a döntőre. Aztán az 5. percben Rakiás„csőrözés” után máris a bal felsőben táncolt a labda (1–0).
Férfias, test-test elleni csata zajlott a pályán, szikrázó párharcokkal megspékelve földön és levegőben, amelyeket még váratlanul elengedett bombákkal is fűszereztek az ellenfelek. A 18.percben aztán egyenlített a Kecel: Prucser „biciklizett” a labdával a „Reptér” védői között, majd a „Méhek” kaptárába vágta a pettyest (1–1).
Aztán jött az év gólja! Borsos Tomia térfél közepéről, szabadrúgásból elengedett egy „Pörsing rakétát”, a laszti pedig a felső léc alsó lapját fűrészelve dagasztotta ki a hálót (2–1).
Ezt követően hullámzott a játék, amit Doszpod két perces büntetése tett még izgalmasabbá, de a „Reptér” ezt már nem tudta újabb gólra váltani.

A lefújás után aztán kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol Farkas Gábor a Kalocsai FC elnökhelyettese köszöntötte a felsorakozott együtteseket. A dobogósoknak díszes serlegeket és profi labdákat adott át, de kapott a pettyesekből valamennyi helyezett is.
A rendezők a hagyományok jegyében díjazták a két csoport gólkirályát is. A Szeniorok legjobb góllövője Leták Zsolt (Öreg Juhászok) lett a bajnokság során szerzett 24 remekbe szabott találatával.
Az amatőr mezőny legjobb gólvadásza Prucser Zsolt (Kecel), a rájátszásban elért hét góljával.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 09. 25., 15:17
Az elvi döntés már korábban megszületett Kalocsa víziközmű-vagyonának és az ivóvíz és szennyvíz ellátás – benne a rendszer fejlesztése és karbantartása – feladatainak az állam részére történő átadásáról. Kedden a testület zárt ülésen véglegesítette a döntést. A testületi ülés után Király Róbert képviselő tartott sajtótájékoztatót.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 09. 28., 20:23
Vállalkozásként üzletelt kábítószerrel – kristállyal – egy kalocsai család, amibe még a legfiatalabb családtagot, egy 13 éves lányt is bevontak. Az anyagra a bátyjai is rákaptak. A nyomozás során lőszer is előkerült. Még >>>
2022. 09. 28., 08:30
Feloldja a tűzgyújtási tilalmat a hatóság szerdától Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében is, ezzel Magyarország teljes területén megszűnik a korlátozás. Még >>>
2022. 09. 28., 07:24
Ezekben a napokban a posta a kalocsai háztartásokba is kézbesíti a KSH, a borítékon „HIVATALOS ÉRTESÍTÉS” feliratú levelét. Még >>>
2022. 09. 27., 16:15
Az 5106-os úton akadályozza a forgalmat a baleset. Még >>>
2022. 09. 27., 11:17
Ha jártatok már gyerekekkel játszótéren, a következő anya-típusokkal már biztos, hogy találkoztatok! Még >>>
2022. 09. 26., 11:26
Az eseményen gratuláltak Dr. Maráz Róbert PhD. Általános Sebészeti Osztály főorvosának „Az Európai Sebészeti Testület tagja Emlősebészet területén" címéhez. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés