2022. 05. 24. kedd
Eliza, Eszter
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

A szezon első döntetlenje

A szezon első döntetlenje
Tamás Ferenc  |  2017. 04. 26., 11:14

A Kiskőrössel vívott megyei rangadóink most már évek óta parázs csatát, férfiasan kemény ütközetet hoznak, amelyre egyaránt jó példa a november végi kalocsai, vagy a legutóbbi április 22-i kiskőrösi derbi az összes történésével. Igaz, csapatunk már úgymond tét nélkül állt oda a borvárosi találkozóra, de aki ismeri Kolics mester edzői filozófiáját az tudja, hogy bizonyára „az elsőség kötelez” jelszóval küldte harcba csapatát a találkozóra.

Tavaly ősszel Kalocsán 27–25-re nyertek a mieink, amelyről Kolics edző úgy nyilatkozott, hogy egyáltalán nem volt könnyű csata, amelyet akár el is veszíthettünk volna, mi több, akkor az első félidő trehány hozzáállását kifogásolta a mester.

A tavaszi visszavágó azért abban is más volt, hogy

a Kalocsánál többen is szerepet kaptak, akik eddig kevesebbet jutottak szóhoz

a bajnokság során. Az igyekezettel ezúttal nem volt baj, hiszen már rögtön az elejétől magához ragadta a kezdeményezést a már bajnok Kalocsa. Aztán

a bírók érthetetlenül gyengén fújtak

– ami ugyan nem felmentés a mieinknek, hiszen a látottaknál azért sokkal hatékonyabban védekeztünk a bajnokság során. Nem igazán volt jellemző ránk, hogy középről átlövés gólokat termeljenek ellenünk, sőt ezúttal szélről is többször megvertek bennünket.

A félidőre aztán az előnyünk már egy gólra fogyott

(12–13), a második játékrészben pedig a sporik már-már tragikomikusan ténykedtek és messze nem nőttek fel egy szomszédvári NBII-es rangadó színvonalához. Mindez a végén Balla likvidálásában csúcsosodott ki, no meg a kék lapja miatt kierőszakolt hétméteresbe, amit ugyan az új szabályok ilyenkor előírnak akár a meccs utolsó másodperceiben is.

Nos, ezzel lett 27–27 a végére, ám a döntetlen egyáltalán nem volt békés, elsősorban a feketerigóknak köszönhetően…

Mestermérleg - Kolics János edző:

- A mérkőzés előtt a nagy kérdés az volt, hogy mennyire tudja majd komolyan venni a számára talán már tét nélküli mérkőzést a csapat, de rögtön hozzátettük azt is, hogy azért önmagunknak és a bennünket elkísérő nézőinknek is megfeleljünk. Aztán, mint kiderült a srácok hozzáállása százszázalékos volt. A játékvezetőkkel nem kívánok különösebben foglalkozni, de ha az elején a házigazdáknak kiosztottak volna két-három jogos kétpercest, akkor ők is jobban tudták volna kezelni a második játékrészt. A meccs lényegét tekintve azt el kell mondanom, hogy ezúttal a védekezésünk és a kapusteljesítményünk is elmaradt a megszokottól, ami mindenképpen belejátszott az eredmény alakulásába - így Kolics.

 Kiskőrös KSK – KKC 27–27 (12–13)

100 néző, vezette: Kuklis P., Horváth Z.

Kalocsa: Balázs – Rumi 1, Katona 4, Balla 3, Szvétek 7, Schmidt 2, Rimai. Csere: Kanalas, Óvári (k.), Tamaskó 10, Romsics, Baksa R., Schaffer, Rádóczi, Varga, Ványai. Edző: Kolics János.
Hétméteresek: 3/3, illetve 5/4. Kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés