2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Magóné Tóth Gyöngyi és Komáromi Zoltán tartott sajtótájékoztatót a Városházánál – DK-s demonstráció volt a kórháznál

Magóné Tóth Gyöngyi és Komáromi Zoltán tartott sajtótájékoztatót a Városházánál – DK-s demonstráció volt a kórháznál
2022. 11. 16., 16:30

A kedd délutáni sajtótájékoztatón a keménymagját tekintve a Demokratikus Koalíció (DK) volt képviselőjelöltjének szimpatizánsaiból álló demonstrálók gyűrűjében dr. Filvig Géza polgármester is megjelent. A gyermekosztály bezárása – illetve a pillanatnyi probléma megoldódása után az egészségügy helyzete – miatt tiltakozó, többségükben az idősebb korosztályhoz tartozó polgárok mécsesekkel vonultak a kórház főbejáratához, ahová este hat órára a közösségi médián keresztül demonstrációt hirdetett dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Emlékezetes: a közösségi médiában kiadott közlemény nyomán pénteken robbant a hír, amely szerint a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza gyermekosztályát, valamint szülészetét és újszülött osztályát ideiglenesen bezárják.

Az esemény váratlanul érte Font Sándor országgyűlési képviselőt is, aki a döntés visszavonását sürgette.

Dr. Filvig Géza polgármester kedd délután négy órára rendkívüli testületi ülést hívott össze, amelyre dr. Gondos Miklós, a megyei kórház főigazgatója is elfogadta a felkérését, hogy személyesen nyújtson tájékoztatást, és amelyet az interneten élőben is lehetett követni.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy az ülésen a főigazgató már a probléma megoldásáról tud majd beszámolni, ugyanis sikerült egy főállású orvost találni, amivel a bezárást szükségessé tevő humánerőforrás-hiány is megoldódott, tehát az osztályok működését mégsem kell felfüggeszteni.

Ezek az előzmények után tartotta meg sajtótájékoztatóját dr. Magóné Tóth Gyöngyi és a DK árnyékkormányának egészségügyi szakembere, Komáromi Zoltán, aki az országgyűlési kampány során az akkori ellenzéki összefogás programsorozatának részeként előadást is tartott városunkban az egészségügy helyzetéről.

Komáromi Zoltán egyebek mellett az egészségügyi ellátásban az önkormányzatok szerepének, felügyeleti jogainak helyreállítását sürgette, és rámutatott, hogy – bár a mostani eset egy szerencsés véletlen folytán jó véget ért – a szakemberhiány továbbra is Damoklész kardjaként lebeg, főképp a vidéki kórházak fölött.


Forrás: KALOhírek


Dr. Magóné Tóth Gyöngyi úgy vélte, a gyors megoldásban nagy szerepe volt a helyi összefogásnak, az itt élők érdekeiért való közös kiállásnak, amire a jövőben is szükség lesz.

Az egybegyűltekkel egy rövid időre szóba elegyedett a Városházáról távozó Filvig Géza polgármester, aki indulatok korbácsolása helyett az ügy rendeződése fölötti közös örömre hívott föl.
Ezt követően az egészségügy-szervezés és annak financiális oldala tárgykörében indulatoktól sem mentes, de a kölcsönös tisztelet alapján álló és építő jellegű vitába bonyolódtak Komáromi Zoltánnal, akivel végül a közös célok és érdekek mentén történő együttműködés reményében, kézfogással búcsúztak el egymástól.

A folytatásban az egybegyűltek mécsesekkel, gyertyákkal vonultak a kórházhoz, ahol mintegy ötven emberhez csatlakoztak, akik előtt Komáromi Zoltán ismertette a fejleményeket, és a DK egészségügyi elképzeléseiről is szólt.


Végül a demonstrálók – az eredeti tervek szerint a gyász jeleként, ám Komáromi Zoltán javaslatára most a gyermek, szülészeti és újszülött osztály bezárás előli megmenekülése miatti öröm lángjaiként – gyertyáikat elhelyezték a kórház falánál.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK