2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Magóné Tóth Gyöngyi és Komáromi Zoltán tartott sajtótájékoztatót a Városházánál – DK-s demonstráció volt a kórháznál

Magóné Tóth Gyöngyi és Komáromi Zoltán tartott sajtótájékoztatót a Városházánál – DK-s demonstráció volt a kórháznál
2022. 11. 16., 16:30

A kedd délutáni sajtótájékoztatón a keménymagját tekintve a Demokratikus Koalíció (DK) volt képviselőjelöltjének szimpatizánsaiból álló demonstrálók gyűrűjében dr. Filvig Géza polgármester is megjelent. A gyermekosztály bezárása – illetve a pillanatnyi probléma megoldódása után az egészségügy helyzete – miatt tiltakozó, többségükben az idősebb korosztályhoz tartozó polgárok mécsesekkel vonultak a kórház főbejáratához, ahová este hat órára a közösségi médián keresztül demonstrációt hirdetett dr. Magóné Tóth Gyöngyi.

Emlékezetes: a közösségi médiában kiadott közlemény nyomán pénteken robbant a hír, amely szerint a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórháza gyermekosztályát, valamint szülészetét és újszülött osztályát ideiglenesen bezárják.

Az esemény váratlanul érte Font Sándor országgyűlési képviselőt is, aki a döntés visszavonását sürgette.

Dr. Filvig Géza polgármester kedd délután négy órára rendkívüli testületi ülést hívott össze, amelyre dr. Gondos Miklós, a megyei kórház főigazgatója is elfogadta a felkérését, hogy személyesen nyújtson tájékoztatást, és amelyet az interneten élőben is lehetett követni.

Akkor még nem lehetett tudni, hogy az ülésen a főigazgató már a probléma megoldásáról tud majd beszámolni, ugyanis sikerült egy főállású orvost találni, amivel a bezárást szükségessé tevő humánerőforrás-hiány is megoldódott, tehát az osztályok működését mégsem kell felfüggeszteni.

Ezek az előzmények után tartotta meg sajtótájékoztatóját dr. Magóné Tóth Gyöngyi és a DK árnyékkormányának egészségügyi szakembere, Komáromi Zoltán, aki az országgyűlési kampány során az akkori ellenzéki összefogás programsorozatának részeként előadást is tartott városunkban az egészségügy helyzetéről.

Komáromi Zoltán egyebek mellett az egészségügyi ellátásban az önkormányzatok szerepének, felügyeleti jogainak helyreállítását sürgette, és rámutatott, hogy – bár a mostani eset egy szerencsés véletlen folytán jó véget ért – a szakemberhiány továbbra is Damoklész kardjaként lebeg, főképp a vidéki kórházak fölött.


Forrás: KALOhírek


Dr. Magóné Tóth Gyöngyi úgy vélte, a gyors megoldásban nagy szerepe volt a helyi összefogásnak, az itt élők érdekeiért való közös kiállásnak, amire a jövőben is szükség lesz.

Az egybegyűltekkel egy rövid időre szóba elegyedett a Városházáról távozó Filvig Géza polgármester, aki indulatok korbácsolása helyett az ügy rendeződése fölötti közös örömre hívott föl.
Ezt követően az egészségügy-szervezés és annak financiális oldala tárgykörében indulatoktól sem mentes, de a kölcsönös tisztelet alapján álló és építő jellegű vitába bonyolódtak Komáromi Zoltánnal, akivel végül a közös célok és érdekek mentén történő együttműködés reményében, kézfogással búcsúztak el egymástól.

A folytatásban az egybegyűltek mécsesekkel, gyertyákkal vonultak a kórházhoz, ahol mintegy ötven emberhez csatlakoztak, akik előtt Komáromi Zoltán ismertette a fejleményeket, és a DK egészségügyi elképzeléseiről is szólt.


Végül a demonstrálók – az eredeti tervek szerint a gyász jeleként, ám Komáromi Zoltán javaslatára most a gyermek, szülészeti és újszülött osztály bezárás előli megmenekülése miatti öröm lángjaiként – gyertyáikat elhelyezték a kórház falánál.


Forrás: KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK