2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Maratoni testületi ülésén fontos döntések várhatók: belvárosi elkerülő út, Élhető város pályázat, kutyafuttató létesítése

Maratoni testületi ülésén fontos döntések várhatók: belvárosi elkerülő út, Élhető város pályázat, kutyafuttató létesítése
Zsiga Ferenc  |  2023. 03. 28., 11:50

Még a legjobb előkészítés mellett is maratoni képviselő-testületi ülés várható a városházán március 30-án. Az előre meghirdetett napirend szerint 16 témát tárgyalnak, amelyek között rögtön a második a belvárosi elkerülő út és parkolóhelyek kialakítása, amelynek mindhárom verziója a tervezett nyomvonalba eső egy, illetve két lakóház megvásárlását tartalmazza, és hogy majd a végül legtöbb szavazatot kapott változathoz kérjenek kormányzati támogatást. Vélhetően ez a legakutabb probléma a városban, de azért a többi is figyelemre érdemes. Vegyük sorba, miről tárgyalnak még a képviselők.

Elsőként arról, hogy az előterjesztés szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ingyenesen nem, csak vásárlással juthat az értékbecslés szerint 144 millió forint értékű Kossuth Lajos utca 22. szám alatti ingatlanhoz, ahol a máltaiak Gondviselés Háza működik.

A napokban írtunk arról, hogy az önkormányzat a vármegyei önkormányzatnál lévő TOP Plusz keretében az Élhető város pályázaton indul, amit most a képviselők vélhetően a szavazatukkal is megerősítik. Újra a képviselők elé kerül a víziközmű vagyon és az egészséges ivóvízellátás feladatellátási kötelezettség ingyenes átadása a Magyar Állam részére. Ám itt csak adminisztratív, fogalmazásbeli pontosítások lesznek, hiszen a vagyon átadásáról, az integrációs programban való részvételről múlt év augusztus 24-én – ellenszavazatok mellett - már döntött a testület.

A képviselők előzetesen olvashatják a terjedelmi okokra hivatkozva mások mellett a sajtónak előzetesen nem megküldött azon belső ellenőri éves beszámolót, amely az önkormányzatra és intézményeire vonatkozó 2022. évi belső ellenőri megállapításokat tartalmazza.

Beszámoló hangzik el a Viski Károly Múzeum, a Tomori Pál Városi Könyvtár 2022. évi tevékenységéről és a 2023. évi munkatervének elfogadásáról.

A belügyminiszter és a pénzügyminiszter pályázatot írt ki az önkormányzatoknak a működésük megőrzése érdekében nyújtandó pénzügyi támogatásról, amelyen a város is indul, amennyiben az egyébként szigorú kritériumoknak megfelel.

Megtárgyalják még Király Róbert képviselő azon kérelmét, hogy saját költségén és beruházásában kutyafuttató pályát létesítsen, amelyet elkészülte után a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft-nek ad át üzemeltetésre.

A Liszt Ferenc AMI új tanszakot indít képző és iparművészeti ágon, a zeneművészeti ágat kamarazene tanszakkal és ütős tanszakkal egészíti ki, amely átszervezésnek minősül. Erre tekintettel szükség van az önkormányzat jóváhagyására, amit az intézmény vitát felülállóan, bizonyosan meg is kap.

Indul a 2023. évi hosszabb távú közfoglalkoztatási program, a március 31-től november 3o-ig tartó időszakra vonatkozó, 10 fő foglalkoztatását célzó pályázati kérelemről szintén a képviselő-testület március 30-i ülésén döntenek. Természetesen a fontosabb napirendek tárgyalásáról és a döntésekről részletesen is beszámolunk majd. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-05-30 12:49:46
A Kalocsa TV Magazin műsorában ezúttal a török Akkuyu erőmű építésének újabb fontos állomásáról számolnak be: megérkezett az első üzemanyag szállítmány. Az ottani projektben szerzett tapasztalatokat a Paks II. Atomerőmű építése során is hasznosítják. A műsorban szó lesz még az új blokkok manőverezőképességéről, beszámolnak a Paks II. Tudásmenedzsment Akadémia legutóbbi előadásáról, végezetül a TámogAtom sorozat Pata Jenő Gábor géderlaki plébánossal készült epizódját láthatják. (x)
2023-05-27 14:54:00
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 01., 17:00
Az előterjesztés napirendre vételét 285 képviselő támogatta a 450 fős parlamentben. Még >>>
2023. 06. 01., 12:00
Az esős májusi időjárás miatt néhol már kifejlett szúnyogok is nagyobb számban megjelentek, ezért ha az időjárás azt lehetővé teszi, június elején megkezdődik az ellenük való védekezés. Még >>>
2023. 05. 31., 16:53
Az első negyedév végén 50,9 ezer forint volt a személyautók éves átlagos kgfb-állománydíja, ami 7 százalékos növekedés az előző negyedéves értékhez képest. Még >>>
2023. 05. 31., 14:10
A XXXI. Kék Madár Fesztivál péntektől vasárnapig tartó programpalettáján különféle kulturális, gyermek és könnyűzenei programok szerepelnek. Még >>>
2023. 05. 31., 14:00
A fedélzeten tartózkodó katonaorvosokkal tartott Kajári Ferenc vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is. Még >>>