2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„ORBÁN1G..CI”: Önkéntes spermiumszámláló publikált Kalocsán

Illés György Cinó  |  2018. 05. 22., 11:07

Elég otromba díszletet adott az ünnepi hosszú hétvégén Kalocsán: az 51-es mentén – az ilyenkor kiemelkedően nagy átutazók tekintetének jól kitett helyen, a Nyárfa Büfé melletti reklámtáblán – üzent valaki főképp saját maga szellemi képességeiről, amire a szöveg eredetiségéből, vagyis annak hiányából következtethetünk. Szellemi elődje művét egyetlen számjeggyel bővítette. Azt most hagyjuk is, hogy elmulasztotta kihagyni a szóközöket. A számnevet pedig stílusosabb lett volna kiírni betűvel! No, talán majd legközelebb…

Pünkösd az egyik legnagyobb ünnep a keresztény világban. Orbán Viktor családjában ezt az ünnepet bearanyozta, hogy megszületett a miniszterelnök második unokája.

Városunkban egy önjelölt művész az ünnep fényét a híres médiacézár, Simicska Lajos által korábban közzétett bölcsességet két apró kiegészítéssel közzétéve igyekezett emelni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Emlékezetes: Simicska egy új korszak kezdetének mérföldkövét letűzve botorkált ki annak idején, már nem is tudom melyik széles utcára Pesten, hogy nagybetűkkel oda fújja szórópisztollyal:
„ORBÁN G..I”

Akkor úgy tűnt, Simicska Lajosnak nem volt ellenére, hogy ezzel az akciójával a médiában is szerepeljen. Sőt, valószínűleg ő maga is gondoskodott a kellő nyilvánosságról. Ennek okát találgatni, különösképp jelen írás keretében nem feladatunk.

Ellenben most követője akadt Kalocsán az ismert médiagurunak, aki az imént ismertetett velős kijelentést egy apró kiegészítéssel adta közre, egy önmagában is talányos üzenetű illusztrációval is megtoldva. Ám

Ő MAGA – LEGALÁBBIS EGYELŐRE – AZ ISMERETLENSÉG HOMÁLYÁBAN MARADT.

A képünkön látható alkotás – mondjuk így – valamikor a múlt hétvégén, a hét második felében jelent meg a Bátyai úti Vajas-híd lábánál álló óriásplakát táblán. Az egész installációt kiegészíti az aszfaltra, nagyjából a tábla vonalában festett, a képen láthatóval azonos tartalmú felirat, amelyet a „MINI PUTYIN” felirat egészít ki.
A művészi értelemben és technikailag is egyszerű kivitelezésű, irodalmilag is kevéssé árnyalt üzenet mindössze egy számmal írott egyessel bővíti a Simicska Lajos által korábban közölteket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ebből feltételezhetjük, hogy egy önkéntes spermiumszámlálóval állunk szemben, akinek tevékenységét tetézi, hogy a legtöbb festéket egy bazinagy horogkereszt odamázolására használta föl. Nem világos, mivel erre nincs utalás a szövegben, hogy ezzel azt akarná-e kifejezni, hogy esetleg Orbán Viktort tartaná fasisztának, vagy éppenséggel a magyarországi földalatti nemzetiszocialista mozgalom harcosaként, mintegy, a titkos csoport kézjegyét otthagyva mázolta-e oda azt. (Még kevésbé valószínű módon esetleg hindu vallási jelképként festette-e oda a szvasztikát).

Eddigi tapasztalataim szerint az ilyesfajta kihágás inkább a szélsőbaloldali szélsőségekre jellemző.
De ha véletlenül tévednék, akkor a művésztől ezúton is elnézést kérek, a dehonesztáló feltételezésért, annyi bizonyos, hogy ennek a birkának vagy minek hívjuk ezt, a teljes ünnepen át való fennmaradása egyáltalán lehetséges volt, az egyrészt sokat mond a sokszor megkérdőjelezett demokráciák szólásszabadságának állapotáról, és városunkra is eléggé sajátos fényt vet az átutazók szemében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Sokan lassítottak, néhányan meg is álltak nézelődni, fotókat készíteni – egyfajta katasztrófaturizmus alakult ki a helyszínen.

Egyébként úgy tudjuk, hogy a rendőrség is vizsgálta a helyszínt.
De arról, hogy a sok kvázi turistaként érkező műkedvelőhöz és fényképeket készítő bámészkodóhoz hasonlóan pusztai érdeklődésből, vagy hivatali kötelezettségből szemlézték-e a helyszínt, illetve, hogy az utóbbi esetben jutottak-e valamire a helyszíni szemle során, arról nincsen biztos információnk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK