2023. 01. 28. szombat
Karola, Károly
: 388 Ft   : 357 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

„ORBÁN1G..CI”: Önkéntes spermiumszámláló publikált Kalocsán

Illés György Cinó  |  2018. 05. 22., 11:07

Elég otromba díszletet adott az ünnepi hosszú hétvégén Kalocsán: az 51-es mentén – az ilyenkor kiemelkedően nagy átutazók tekintetének jól kitett helyen, a Nyárfa Büfé melletti reklámtáblán – üzent valaki főképp saját maga szellemi képességeiről, amire a szöveg eredetiségéből, vagyis annak hiányából következtethetünk. Szellemi elődje művét egyetlen számjeggyel bővítette. Azt most hagyjuk is, hogy elmulasztotta kihagyni a szóközöket. A számnevet pedig stílusosabb lett volna kiírni betűvel! No, talán majd legközelebb…

Pünkösd az egyik legnagyobb ünnep a keresztény világban. Orbán Viktor családjában ezt az ünnepet bearanyozta, hogy megszületett a miniszterelnök második unokája.

Városunkban egy önjelölt művész az ünnep fényét a híres médiacézár, Simicska Lajos által korábban közzétett bölcsességet két apró kiegészítéssel közzétéve igyekezett emelni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Emlékezetes: Simicska egy új korszak kezdetének mérföldkövét letűzve botorkált ki annak idején, már nem is tudom melyik széles utcára Pesten, hogy nagybetűkkel oda fújja szórópisztollyal:
„ORBÁN G..I”

Akkor úgy tűnt, Simicska Lajosnak nem volt ellenére, hogy ezzel az akciójával a médiában is szerepeljen. Sőt, valószínűleg ő maga is gondoskodott a kellő nyilvánosságról. Ennek okát találgatni, különösképp jelen írás keretében nem feladatunk.

Ellenben most követője akadt Kalocsán az ismert médiagurunak, aki az imént ismertetett velős kijelentést egy apró kiegészítéssel adta közre, egy önmagában is talányos üzenetű illusztrációval is megtoldva. Ám

Ő MAGA – LEGALÁBBIS EGYELŐRE – AZ ISMERETLENSÉG HOMÁLYÁBAN MARADT.

A képünkön látható alkotás – mondjuk így – valamikor a múlt hétvégén, a hét második felében jelent meg a Bátyai úti Vajas-híd lábánál álló óriásplakát táblán. Az egész installációt kiegészíti az aszfaltra, nagyjából a tábla vonalában festett, a képen láthatóval azonos tartalmú felirat, amelyet a „MINI PUTYIN” felirat egészít ki.
A művészi értelemben és technikailag is egyszerű kivitelezésű, irodalmilag is kevéssé árnyalt üzenet mindössze egy számmal írott egyessel bővíti a Simicska Lajos által korábban közölteket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ebből feltételezhetjük, hogy egy önkéntes spermiumszámlálóval állunk szemben, akinek tevékenységét tetézi, hogy a legtöbb festéket egy bazinagy horogkereszt odamázolására használta föl. Nem világos, mivel erre nincs utalás a szövegben, hogy ezzel azt akarná-e kifejezni, hogy esetleg Orbán Viktort tartaná fasisztának, vagy éppenséggel a magyarországi földalatti nemzetiszocialista mozgalom harcosaként, mintegy, a titkos csoport kézjegyét otthagyva mázolta-e oda azt. (Még kevésbé valószínű módon esetleg hindu vallási jelképként festette-e oda a szvasztikát).

Eddigi tapasztalataim szerint az ilyesfajta kihágás inkább a szélsőbaloldali szélsőségekre jellemző.
De ha véletlenül tévednék, akkor a művésztől ezúton is elnézést kérek, a dehonesztáló feltételezésért, annyi bizonyos, hogy ennek a birkának vagy minek hívjuk ezt, a teljes ünnepen át való fennmaradása egyáltalán lehetséges volt, az egyrészt sokat mond a sokszor megkérdőjelezett demokráciák szólásszabadságának állapotáról, és városunkra is eléggé sajátos fényt vet az átutazók szemében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Sokan lassítottak, néhányan meg is álltak nézelődni, fotókat készíteni – egyfajta katasztrófaturizmus alakult ki a helyszínen.

Egyébként úgy tudjuk, hogy a rendőrség is vizsgálta a helyszínt.
De arról, hogy a sok kvázi turistaként érkező műkedvelőhöz és fényképeket készítő bámészkodóhoz hasonlóan pusztai érdeklődésből, vagy hivatali kötelezettségből szemlézték-e a helyszínt, illetve, hogy az utóbbi esetben jutottak-e valamire a helyszíni szemle során, arról nincsen biztos információnk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 25., 16:31
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 01. 27., 16:00
Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság 2023. január 30-tól február 26-ig 10 autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket. Még >>>
2023. 01. 27., 10:46
A busz nagyságú aszteroidát alig pár napja fedezték föl. A föld légkörének külső részén, az exoszférán halad majd keresztül – hogy mennyire közel a Földhöz, azt egy videós animáció érzékelteti. A cseljabinszki eseményt épp tíz éve egy alig több, mint kétszer ekkora objektum okozta. Még >>>
2023. 01. 27., 09:30
A futballtörténelmi eset Portugáliában történt egy női labdarúgó kupameccsen. Eddig azt se tudtuk, hogy ilyen is van… Még >>>
2023. 01. 27., 08:28
A Munkahelyeink.hu második alkalommal készítette el Top Employers listáját, amely a munkavállalók véleménye alapján állapítja meg a legjobb magyar munkahelyek rangsorát. Még >>>
2023. 01. 26., 11:32
A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két kiskörösi férfival szemben. Az elkövetők 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt. Még >>>
2023. 01. 26., 11:05
A vizet ihatjuk hidegen, szobahőmérsékleten, citrommal, piros bogyós gyümölcsökkel, és még sok más módon. De tudtad, hogy az sem mindegy, mikor iszol? Még >>>