2022. 05. 23. hétfő
Dezső
: 383 Ft   : 359 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

„ORBÁN1G..CI”: Önkéntes spermiumszámláló publikált Kalocsán

Illés György Cinó  |  2018. 05. 22., 11:07

Elég otromba díszletet adott az ünnepi hosszú hétvégén Kalocsán: az 51-es mentén – az ilyenkor kiemelkedően nagy átutazók tekintetének jól kitett helyen, a Nyárfa Büfé melletti reklámtáblán – üzent valaki főképp saját maga szellemi képességeiről, amire a szöveg eredetiségéből, vagyis annak hiányából következtethetünk. Szellemi elődje művét egyetlen számjeggyel bővítette. Azt most hagyjuk is, hogy elmulasztotta kihagyni a szóközöket. A számnevet pedig stílusosabb lett volna kiírni betűvel! No, talán majd legközelebb…

Pünkösd az egyik legnagyobb ünnep a keresztény világban. Orbán Viktor családjában ezt az ünnepet bearanyozta, hogy megszületett a miniszterelnök második unokája.

Városunkban egy önjelölt művész az ünnep fényét a híres médiacézár, Simicska Lajos által korábban közzétett bölcsességet két apró kiegészítéssel közzétéve igyekezett emelni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Emlékezetes: Simicska egy új korszak kezdetének mérföldkövét letűzve botorkált ki annak idején, már nem is tudom melyik széles utcára Pesten, hogy nagybetűkkel oda fújja szórópisztollyal:
„ORBÁN G..I”

Akkor úgy tűnt, Simicska Lajosnak nem volt ellenére, hogy ezzel az akciójával a médiában is szerepeljen. Sőt, valószínűleg ő maga is gondoskodott a kellő nyilvánosságról. Ennek okát találgatni, különösképp jelen írás keretében nem feladatunk.

Ellenben most követője akadt Kalocsán az ismert médiagurunak, aki az imént ismertetett velős kijelentést egy apró kiegészítéssel adta közre, egy önmagában is talányos üzenetű illusztrációval is megtoldva. Ám

Ő MAGA – LEGALÁBBIS EGYELŐRE – AZ ISMERETLENSÉG HOMÁLYÁBAN MARADT.

A képünkön látható alkotás – mondjuk így – valamikor a múlt hétvégén, a hét második felében jelent meg a Bátyai úti Vajas-híd lábánál álló óriásplakát táblán. Az egész installációt kiegészíti az aszfaltra, nagyjából a tábla vonalában festett, a képen láthatóval azonos tartalmú felirat, amelyet a „MINI PUTYIN” felirat egészít ki.
A művészi értelemben és technikailag is egyszerű kivitelezésű, irodalmilag is kevéssé árnyalt üzenet mindössze egy számmal írott egyessel bővíti a Simicska Lajos által korábban közölteket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Ebből feltételezhetjük, hogy egy önkéntes spermiumszámlálóval állunk szemben, akinek tevékenységét tetézi, hogy a legtöbb festéket egy bazinagy horogkereszt odamázolására használta föl. Nem világos, mivel erre nincs utalás a szövegben, hogy ezzel azt akarná-e kifejezni, hogy esetleg Orbán Viktort tartaná fasisztának, vagy éppenséggel a magyarországi földalatti nemzetiszocialista mozgalom harcosaként, mintegy, a titkos csoport kézjegyét otthagyva mázolta-e oda azt. (Még kevésbé valószínű módon esetleg hindu vallási jelképként festette-e oda a szvasztikát).

Eddigi tapasztalataim szerint az ilyesfajta kihágás inkább a szélsőbaloldali szélsőségekre jellemző.
De ha véletlenül tévednék, akkor a művésztől ezúton is elnézést kérek, a dehonesztáló feltételezésért, annyi bizonyos, hogy ennek a birkának vagy minek hívjuk ezt, a teljes ünnepen át való fennmaradása egyáltalán lehetséges volt, az egyrészt sokat mond a sokszor megkérdőjelezett demokráciák szólásszabadságának állapotáról, és városunkra is eléggé sajátos fényt vet az átutazók szemében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: KALOhírek

Sokan lassítottak, néhányan meg is álltak nézelődni, fotókat készíteni – egyfajta katasztrófaturizmus alakult ki a helyszínen.

Egyébként úgy tudjuk, hogy a rendőrség is vizsgálta a helyszínt.
De arról, hogy a sok kvázi turistaként érkező műkedvelőhöz és fényképeket készítő bámészkodóhoz hasonlóan pusztai érdeklődésből, vagy hivatali kötelezettségből szemlézték-e a helyszínt, illetve, hogy az utóbbi esetben jutottak-e valamire a helyszíni szemle során, arról nincsen biztos információnk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.
2022. 05. 18., 07:59
Hatalmas tömeget vonzott május 14-én, szombaton az Érsekkertben megtartott veterán járművek találkozója, a „bőregértől” az amerikai országúti cirkálóig mindenféle gépcsodát láthatott az érdeklődő közönség.
2022. 05. 16., 08:03
Két év kényszerszünet után ebben a tanévben végre újra a hagyományos keretek között rendezhette ballagási ünnepségét a Kalocsai Szent István Gimnázium is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>
2022. 05. 21., 11:34
A 49 éves férfi elkövető élettársa az eladás során működött közre, neki fizették a vételárat. Még >>>
2022. 05. 20., 17:11
GyIÖK: Sajnos Alee lebetegedett, ezért este az USNK duó fog koncertet tartani a Csilás Parkban. Még >>>
2022. 05. 20., 13:16
Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés