2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk
   NAPI GYORS: 2021. október 25.
2021. 10. 25., 13:39
Megjelent a pályázat vörösterror áldozatainak emlékművére
Az 1919-es vörösterror áldozatainak állítana emléket a kalocsai önkormányzat, miután a főutcai fasor kiváltása során eltűntek azok a fák is, amelyek a vörös terroristák rémtetteinek mementói voltak - az ártatlan áldozatok épp oly ártatlan kivégzőeszközei. E fák szerepét venné át, megjelölve a borzalak helyszínét az új emlékmű, amelynek tervezésére és elkészítésére a legutóbbi képviselő-testületi ülésen hozott határozat értelmében írtak ki pályázatot.

A testületi döntésről már másnap írtunk. Most megjelent a város hivatalos honlapján a határozat értemében kiírt alkotói pályázat is, amelyet az alábbiakban teszünk közzé.
A pályázatra jelentezni a kiíráshoz mellékelt nyilatkozat kitöltésével és beküldésével lehet, amihez a formanyomtatvány a fenti linken elérhető felhívás alá görgetve letölthető.

Borítóképünk az 1919-es vörösterror kalocsai áldozatainak emlékére 2020. június 25-én rendezett megemlékezés és koszorúzás alkalmából készült, és mutatja a városban kialakult hagyományt, amely szerint a gyilkosságok által meggyalázott fák derekára kötözött, fehér virágokkal fejezték ki kegyeletüket az áldozatok, hősi halottak iránt a résztvevők.

 

294

  Legfrissebbek most

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei