2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Városi kitüntető díjak – Tegyen javaslatot!

Illés György Cinó  |  2020. 05. 28., 06:39

Tizenhárom kitüntető díj keresi gazdáját ebben az évben is. Minden elismerésből évente egyet osztanak ki, de rendkívüli helyzetben, különleges évfordulók, kivételes események alkalmából a díjazottak száma díjanként legföljebb eggyel emelhető. Javaslatot a polgármester és az önkormányzati képviselők, illetve a jegyző mellett szakmai és civil szervezetek, intézmények tehetnek, de Filvig Géza polgármester várja a lakosság javaslatait is, amelyek közül a legméltóbbnak ítélt személyeket előterjeszti majd – írja a közösségi médiás oldalán. A javaslatok benyújtásának határideje május 31.

A városi kitüntető díjak alapításának, odaítélésének rendjét önkormányzati rendelet szabályozza. Rendelkezik a javaslattételre jogosultak köréről, a javaslattétel és az elbírálás módjáról és menetéről, valamint tartalmazza a meglévő díjakat, és azt is, hogy milyen érdemekért ítélhetőek oda.

Kalocsa város kitüntető díjai

Kalocsa Város Polgármesterének Kitüntető Díja azon személyeknek, közösségeknek, civilszervezeteknek adományozható, akik, illetve amelyek szakterületükhöz, tevékenységükhöz kapcsolódóan gazdasági, társadalmi, kulturális, egészségügyi, környezeti fejlődésében kiemelkedő munkát végeztek.

A Kalocsa Városért – Csáki Imre-díj azon személyeknek, közösségeknek adományozható, akik a város fejlődéséért, hagyományainak megőrzéséért, a társadalmi, gazdasági, kulturális, művészeti, illetve tudományos élet területén tartós és eredményes tevékenységet folytattak, kiemelkedő teljesítményükkel szolgálták a helyi közösségek érdekeit és javát, valamint adható átfogó életmű elismeréseként is.

A Kalocsa Város Ifjúságának Neveléséért – Dreisziger Ferenc-díjat a városi oktató-nevelő munkában elért példamutató teljesítményért ítélhetik oda.

Kalocsa Város Tudományos Munkáért – Tóth Mike-díjban a tudományos munkáért, a város tudományos életében elért eredményes tevékenységért részesülhetnek a díjazottak.

Kalocsa Város Népművészetéért – Király Ilus-díjat a népművészeti munkáért, a város népművészeti hagyományainak ápolásáért ítélhetik oda.

Kalocsa Város Művészetéért – Haynald Lajos-díjat a művészeti munkáért, a város művészeti életében elért kimagasló teljesítményért adományozzák.

Kalocsa Város Közművelődéséért – Cziráki Imre-díj a közművelődési munkáért, a város közművelődési életében elért eredményes tevékenységért ítélhető oda.

Kalocsa Város Közszolgálatáért – Bozsó Ferenc-díj a közigazgatásban, igazságszolgáltatásban, a honvédelem, rendészet terén huzamosabb ideje kiemelkedő munkát végző személy vagy szervezet részére adományozható.

Kalocsa Város Egészségügyéért – Ilk Viktor-díjban a város lakossága egészségügyének szolgálatában végzett kimagasló munkáért részesülhetnek a díjazottak.

A Kalocsa Város Gazdaságáért – Vidats István-díj a város életében kiemelkedő gazdasági tevékenységért adható.

Kalocsa Város Sportjáért – Vatai László-díjat a város testnevelési és sportéletében elért gyermek, ifjúsági és felnőtt eredményekért lehet elnyerni.

A Kalocsa Város Szociális Munkáért Díjat a városban végzett kiemelkedő szociáélis, karitatív tevékenységért ítélik oda.

A Kalocsa Város Ifjúsági Díjat a város ifjúságának szervezéséért, támogatásáért a GYIÖK javaslata alapján adhatja ki az önkormányzat.


A lakossági javaslatokat a polgármester közvetíti

A kitüntető díjakra javaslatot tehetnek a képviselő-testület tagjai, bizottságai, jegyző valamint a kalocsai szakmai, civil szervezetek, egyesületek és intézmények.

Polgármesterként nekem is van lehetőségem javaslatot tenni. Örülnék, ha minél több embertől érkezhetne javaslat, ezért szeretném megkérdezni Önöket, hogy kit tartanak érdemesnek az egyes díjak elnyerésére
– írta közéleti Facebook-oldalán Filvig Géza polgármester, javaslattételre buzdítva a város népét. A polgármester hozzátette: a javaslatokat rövid, de részletes indoklással, a kitüntető díj megjelölésével, a díjra javasolt személy közösség megnevezésével, valamint foglalkozásának, tevékenységi körének, lakcímének és elérhetőségének megadásával,írásban várja az info@kalocsa.hu email címre.


Filvig Géza azt ígéri:

A FORMAI ÉS TARTALMI KÖVETELMÉNYEKNEK MEGFELELŐ JAVASLATOKAT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ELÉ ELŐTERJESZTI, HOGY A KÉPVISELŐK DÖNTHESSENEK RÓLA.

Nosza, rajta, ha ismernek olyan személyt vagy szervezetet, aki, illetve amely méltóképpen rászolgált a kitüntetésre, de még nem részesült benne, jelezzék bátran a polgármesternek!

A JAVASLATOK BEADÁSI HATÁRIDEJE 2020. MÁJUS 31., AZAZ E HÉT VASÁRNAP.

A díjak odaítéléséről az illetékes bizottságok véleményezése, az adott terület szakmai közvéleményének figyelembevételével történő rangsorolása után az önkormányzati képviselő-testület minősített többséggel határoz.

AZ ELISMERÉSEKET AZ AUGUSZTUS 20-AI VÁROSI ÜNNEPSÉGEK KERETÉBEN A MINDENKORI POLGÁRMESTER ADJA ÁT.

Bronzplakett és oklevél a dicsőség mellé

A KITÜNTETŐ DÍJAKKAL OKLEVÉL, VALAMINT EGY 60 MILLIMÉTER ÁTMÉRŐJŰ, KÖR ALAKÚ, MŰVÉSZI KIVITELŰ BRONZPLAKETT JÁR.

Az utóbbinak egyik oldalán a díjazott nevének és az adományozás évszámának vésete, valamint Kalocsa város címere látható, a másik oldalán pedig a díj neve, a névadó képmása, illetve a nem nevesített díjak esetében az elismert tevékenyégre jellemző jelkép látható.

A hozzá tartozó oklevélnek tartalmaznia kell a díj adományozásának rövid indoklását, az adományozott nevét, címeit, esetleges rendfokozatát, beosztását, vagy foglalkozását, a díj adományozásáról szóló határozat számát, az oklevél kiállításának időpontját, és azt a polgármester és a jegyző aláírásával, valamint Kalocsa város pecsétjével kell hitelesíteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK