2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Országosan első Hagyományőrző Családi Hétvége Solton – Szeretetszínház előadása, Pusztafutás, Puszta olimpia

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 30., 09:57

Solt Város Önkormányzata országos elsőként április 27-én, szombaton, majd vasárnap adott helyet a Hagyományőrző Hétvégének, melyet a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság mellett számos, köztük piacvezető cég is támogatott. Az esemény fő kulturális attrakciójaként a Szeretetszínház előadásában a Padlás című darabot hivatásos színészek sérült gyermekekkel közösen adták elő. A sportprogramok között a vasárnap Révbérpusztán megrendezett Pusztafutás és a Puszta olimpia volt a legizgalmasabb.

A solti gyerekek számára történt jótékonysági adományok átadása alkalom volt arra, hogy a kalocsai, tartósan beteg Bagó Krisztinának Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár adja át a művese szolgáltató Fresenius Medical jelentős értékű kötszer adományát. Krisztina egy bájos ifjú kalocsai hölgy. Szervezetét viszontagságok sorozatait követően húsevő baktérium támadta meg, de jó kedve, kitartása és küzdeni akarása mindannyiunk számára példa lehet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint Sárközi Lajos műsorvezető a megye, a járás közéletének, közigazgatásának, közte Font Sándor országgyűlési képviselőnek, Rideg Lászlónak, a megyei közgyűlés elnökének, dr. Bedics Andrea járási Hivatalvezetőnek, dr. Filvig Géza kalocsai képviselőnek köszöntés után elmondta: évekkel ezelőtt Iváncsics Zsolt, akit sokan a „magyar Forrest Gumpként” ismernek, arra tette fel a mindennapjait, hogy tevékenységével az arra rászorulóknak nyújtson segítő kezet.

Zsolt, aki maga is játszott a darabban, számtalan jótékonysági megmozdulást – jótékonysági futást, adománygyűjtést, jótékonysági színházi előadást- tudhat maga mögött. Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy hagyományőrző családi hétvégével támogassák a solti gyerekeket.

Az est folyamán az Imre Sándor Szeretetszínház előadásában a Padlás című musicalt adták elő a szó szoros értelembe véve telt ház mellett. Az előadás végén a szűnni nem akaró taps ezúttal nem csak a sérült gyermekekkel közös művészi teljesítménynek, hanem az ötletnek és a nemes célnak is szólt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Haba-Dione kreatív játék cég solti óvodának felajánlott, 300 ezer forint értékű játék adományát Sellei Petra ügyvezető igazgató Döbrenteiné Szántó Katalinnak, a solti Mesevár Óvoda Intézményvezetőjének adta át.

Bagó Krisztinának Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár a művese szolgáltató Fresenius Medical jelentős értékű kötszer adományát adta át.

A másnap délelőtt Révbér pusztán megrendezett Puszta futáson 300 solti gyermek vett részt, a délutáni Puszta olimpián 60 gyerek mérte össze ügyességét, erejét és tudását. Valamennyi résztvevő oklevéllel, ajándékkal, a győztesek éremmel és ajándéktárgyakkal térhettek haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés