2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Országosan első Hagyományőrző Családi Hétvége Solton – Szeretetszínház előadása, Pusztafutás, Puszta olimpia

Zsiga Ferenc  |  2019. 04. 30., 09:57

Solt Város Önkormányzata országos elsőként április 27-én, szombaton, majd vasárnap adott helyet a Hagyományőrző Hétvégének, melyet a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság mellett számos, köztük piacvezető cég is támogatott. Az esemény fő kulturális attrakciójaként a Szeretetszínház előadásában a Padlás című darabot hivatásos színészek sérült gyermekekkel közösen adták elő. A sportprogramok között a vasárnap Révbérpusztán megrendezett Pusztafutás és a Puszta olimpia volt a legizgalmasabb.

A solti gyerekek számára történt jótékonysági adományok átadása alkalom volt arra, hogy a kalocsai, tartósan beteg Bagó Krisztinának Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár adja át a művese szolgáltató Fresenius Medical jelentős értékű kötszer adományát. Krisztina egy bájos ifjú kalocsai hölgy. Szervezetét viszontagságok sorozatait követően húsevő baktérium támadta meg, de jó kedve, kitartása és küzdeni akarása mindannyiunk számára példa lehet.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Mint Sárközi Lajos műsorvezető a megye, a járás közéletének, közigazgatásának, közte Font Sándor országgyűlési képviselőnek, Rideg Lászlónak, a megyei közgyűlés elnökének, dr. Bedics Andrea járási Hivatalvezetőnek, dr. Filvig Géza kalocsai képviselőnek köszöntés után elmondta: évekkel ezelőtt Iváncsics Zsolt, akit sokan a „magyar Forrest Gumpként” ismernek, arra tette fel a mindennapjait, hogy tevékenységével az arra rászorulóknak nyújtson segítő kezet.

Zsolt, aki maga is játszott a darabban, számtalan jótékonysági megmozdulást – jótékonysági futást, adománygyűjtést, jótékonysági színházi előadást- tudhat maga mögött. Az ő fejéből pattant ki az ötlet, hogy hagyományőrző családi hétvégével támogassák a solti gyerekeket.

Az est folyamán az Imre Sándor Szeretetszínház előadásában a Padlás című musicalt adták elő a szó szoros értelembe véve telt ház mellett. Az előadás végén a szűnni nem akaró taps ezúttal nem csak a sérült gyermekekkel közös művészi teljesítménynek, hanem az ötletnek és a nemes célnak is szólt.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A Haba-Dione kreatív játék cég solti óvodának felajánlott, 300 ezer forint értékű játék adományát Sellei Petra ügyvezető igazgató Döbrenteiné Szántó Katalinnak, a solti Mesevár Óvoda Intézményvezetőjének adta át.

Bagó Krisztinának Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár a művese szolgáltató Fresenius Medical jelentős értékű kötszer adományát adta át.

A másnap délelőtt Révbér pusztán megrendezett Puszta futáson 300 solti gyermek vett részt, a délutáni Puszta olimpián 60 gyerek mérte össze ügyességét, erejét és tudását. Valamennyi résztvevő oklevéllel, ajándékkal, a győztesek éremmel és ajándéktárgyakkal térhettek haza.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-21 08:47:44
A kalocsai kereskedő, Szabó Ferenc a ravatalon feküdt, amikor a város népe a jobbágy-felszabadításra koccintott. Petőfi költészetét általa ismerhették meg a kalocsaiak, unokaöccse a szabadságharc lőporfelelőse volt. A sírvers, a sírkő és az alatta eltemetett személy történetét a március 15-ei emlékhelyavatón ismerhettük meg.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 23., 08:55
Az ingatlant 1999-ben építtette a gépészmérnök végzettségű kecskeméti férfi. Még >>>
2023. 03. 22., 18:32
A fülöpjakabiak közel 900 ezer forintot gyűjtöttek össze a hétvégén Tamási Izabella családjának megsegítésére. Még >>>
2023. 03. 22., 17:12
A termékbeszerzések és - értékesítések valójában színlelt gazdasági események voltak, a bűnszervezet vezetőjének „kezei" közül sem a pénz, sem a telefonok nem kerültek ki. Még >>>
2023. 03. 22., 17:03
CsaTTlakozz elnevezéssel új országos rendőrségi kampány indult, amely a biztonsági öv fontosságára hívja fel a figyelmet - jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője kedden Budapesten. Még >>>
2023. 03. 22., 11:39
Nem csak egyszerű, de gyors is és ráadásul mennyei sütemény! Többször is kipróbált receptet hoztunk nektek, ami Húsvétra is tökéletes választás lehet! Még >>>
2023. 03. 22., 08:06
A Kalocsai járásban több helyen is végez fertőtlenítési és hálózattisztítási munkát a Kiskunvíz. Még >>>