2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rendhagyó est Németh Istvánnal, Solt város polgármesterével

Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 16., 21:07

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Helyi Arcok” EFOP-pályázati programsorozatának múlt év végi rendezvényén Németh István, Solt város polgármestere mutatkozott be. A népszerű rendezvény célja, hogy olyan helyi ismert személyiségek életét, életútját ismerhessék meg az érdeklődők, akik az évek során önfeláldozó munkásságukkal sokat tettek településükért, Solt városért.

Az érdeklődők nagy száma nem okozott meglepetést a szervezőknek, hiszen a rendezvény vendégszékében helyet foglaló Németh István közismert „helyi arc”, aki a városban gyökerein túl közszereplőként is ismertségre tett szert.

A polgármester beszélgetőpartnere Lencsés Sándorné volt, akinek kalauzolásával egy időutazásra invitálták a résztvevőket; a gyermekkor, a felnőtté válás időszakáról hangoztak el érdekesebbnél érdekesebb történetek, olykor pedig, a humoros anekdotáknak köszönhetően kacagástól volt hangos a díszterem. Németh István kendőzetlenül, nyílt őszinteséggel beszélt életéről, sikereiről és a sikerek felé vezető olykor rögös életújtáról.

Mint kiderült, Németh István a polgármesteri tisztségét megelőzően több mint egy évtizedig dolgozott önkormányzati képviselőként, több egyesület aktív tagja, a sport nagy rajongója.

A városért tevékenykedő civil szervezeteket hosszú éveken át támogatta képviselői tiszteletdíjának felajánlásával.

A lokálpatriotizmus, a solti kötődés, a település iránti elkötelezettség Németh ágon már felmenőire is jellemző volt.

Mint mondta, ezt az örökséget régről hozza magával, és bízik abban, hogy ez továbbra is generációról-generációra öröklődik a családjában.


Forrás: KALAOhírek


Kiemelte, hogy legfőbb büszkesége gyermekei, akiknek azt a családi hagyományt szeretné továbbadni, amelyet ő maga is szüleitől kapott.

Németh István elmondta, büszke arra, hogy szeretett városáért mindig elhivatott volt, hiszen ide született, itt dolgozik, vállalkozását is itt építette fel. Konkrét elképzelésekkel, ötletekkel járul és járult hozzá a város fejlődéséhez, amelyeket immáron polgármesterként tud megvalósítani.

A beszélgetés alkalmával felelevenítették az erdélyi testvérvárosi kapcsolatokat Csíkdánfalvával és Holtmarossal, amelyek létrehozásában és ápolásában is nagy szerepet vállalt. Igazi mély baráti kapcsolatok szövődtek Erdélyben, ahol a közös nyelv, testvériség és a magyar kultúra kimeríthetetlen értékeinek kollektív ápolásával munkálkodnak azon, hogy a felnövekvő generációknak tovább örökíthessék a közösen létrehozott értékeket.

Mint elhangzott: „nagyon fontos számomra a testvérvárosi kapcsolat, a magyarságtudat, a baráti kapcsolatok és azok ápolása.”

Németh István polgármesteri terveiről és a városvezetőként megélt időszak eredményeiről is beszélt. Célja, hogy Solt egy fejlődő, dinamikus város legyen, ahol a helyi vállalkozók bevonásával, a munkahely-teremtési akciók eredményeként csökkenjen az elvándorlás, a családok megtalálják számításaikat a településen. 

Németh István városáért érzett elhivatottságát talán az érzékelteti a legjobban, ami a beszélgetés zárómondataként elhangzott:


Ide születtem, itt élek, itt dolgozom, Solt városáért, a soltiakért, és itt is akarok meghalni!”

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei