2022. 05. 25. szerda
Orbán
: 383 Ft   : 358 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Solt plusz állami forrásból erősítheti városi arculatát

Solt plusz állami forrásból erősítheti városi arculatát
2022. 03. 15., 09:05

Tovább erősítheti kisvárosi arculatát Solt abból 65 milliós forintos többlettámogatásból, amelyet a központi költségvetésből biztosítottak a városnak.

Az 1997-ben újra városi címet kapott Solton és vonzáskörzetében több mint hatezren élnek. A Duna menti település máig megőrizte vidéki, kisvárosi báját, amelynek gyöngyszeme lett a felújított városközpont. Az elmúlt években a megyei önkormányzat által koordinált TOP pályázati keretből, közel fél milliárd forintból újult meg a település központja, megtartva az arculatát, hangulatát. A pályázat benyújtása és a megvalósítás közt eltelt időszakban, a megnövekedett alapanyag és munkadíjak költségei tették szükségessé a többlettámogatás igénylését, amelyet a Magyar Állam, mint kiegészítő támogatást, meg is ítélt a településnek, mintegy 65 millió forint értékben.

Solt mellett Felsőszentiván is többlettámogatáshoz jutott a bölcsőde építéséhez

A településen a növekvő gyermeklétszám tette indokolttá a már meglévő, egy csoportszobás mini bölcsőde bővítését, melyet egy korábbi szolgálati lakásból alakítottak ki, hét férőhellyel, kiszolgáló helyiségekkel.
A megyei koordinációban megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően Felsőszentiván zöld utat kapott a bölcsődei szolgáltatás bővítésére, újabb csoportszoba kialakítására. Ezzel és a kapcsolódó helyiségekkel növekszik majd a Martinovics utcai intézmény, mely a mai kor elvárásainak megfelelő színvonalat biztosít a kisgyermekek részére.


A pályázat benyújtása és a kivitelezővel történt szerződéskötés közötti időben jelentősen megemelkedtek az árak, ez tette indokolttá, hogy a település többlettámogatást igényeljen a magyar államtól, így a projekt sikeresen megvalósulhat.

Felsőszentiván Község Önkormányzata több mint 12 millió forint kiegészítő támogatást kapott. Az új bölcsődei szobával újabb hét férőhelyes szolgáltatás válik majd elérhetővé a munkába visszatérő édesanyák számára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 24., 16:21
Az elkövető a könyökével megütötte a nő száját, leverte a szemüvegét, valamint betörte telefonjának a kijelzőjét. Még >>>
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>
2022. 05. 22., 19:07
Nyárias, de változékony idő lesz a jövő héten. Még >>>
2022. 05. 22., 10:15
Belgiumban három majomhimlő által fertőzött embert vettek nyilvántartásba. Emellett már Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Portugáliában, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, sőt a szomszédos Szlovákiában és Ausztriában is megjelent a vírus. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés