2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tolongás a solti jegyzői állásért – Még Székesfehérvárról, Isaszegről is nyújtottak be pályázatot

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 13., 09:48

Solton az október 13-án polgármesterré választott Németh István már a kampányban nyilvánvalóvá tette, megválasztása esetén változás lesz a jegyzői poszton. A jegyzői álláshelyre kiírt pályázat december 10-én lejárt, így jó esély van arra, hogy a polgármester előterjesztésére a hivatalt január 1-jétől új jegyző irányítsa. Németh István arról tájékoztatta portálunkat: a jegyzői álláshelyre kiírt pályázat benyújtási határidejéig 6 pályázat érkezett az önkormányzathoz.

A polgármester tájékoztatása szerint a jegyzői feladatokat az új jegyző kinevezéséig Kovács Istvánné aljegyző látja el. Mint mondta, meglepően nagy az érdeklődés a solti jegyzői álláshely iránt, például Székesfehérvárról, Isaszegről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is nyújtottak be pályázatot. Solti lakos nincs közöttük.

Azt tervezi, hogy az új jegyző személyére a képviselő-testület decemberi 19-i ülésén terjeszti elő javaslatát, hogy január 1-jétől már az új jegyző vezethesse a hivatalt, foglalkozzon a képviselő-testületet és az intézményeket érintő jegyzői feladatokkal.

Amint az köztudott, egy-egy önkormányzati választás után különösen akkor érzékeny kérdés a jegyzői álláshely betöltése, a jegyző személye, ha a választópolgárok többsége bizalmából új polgármestert választanak.

Solton az október 13-i önkormányzati választáson a két polgármesterjelölt közül a volt polgármester, Kalmár Pál 1052, Németh István független 1778 szavazatot kapott, ráadásul a képviselő-testületben is többséget szereztek a Németh Istvánt támogató képviselők.

Ebből következik,

NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL AZT A JOGSZABÁLYI FELTÉTELEKNEK IS MEGFELELŐ SZAKEMBERT VÁLASZTJÁK MAJD JEGYZŐNEK SOLTON, AKINEK A SZEMÉLYÉRE NÉMETH ISTVÁN TESZ JAVASLATOT.

A helyzetet természetesen a jegyző oldaláról is érdemes vizsgálni, mert minden jegyzőnek önmagának kell feltennie a kérdést: ha új polgármestert választanak, mennyire érzi úgy, hogy a szakmai kompetenciáit, autonómiáját meg tudja tartani, illetve a fölötte munkáltatói jogokat gyakorló polgármesterrel mennyire tud majd együttdolgozni?

Annyi bizonyos, Soltról egyre több olyan hír érkezik, hogy az új polgármester határozott, pergő, gyors, már a programjában is meghirdetett, kedvező visszhanggal kísért intézkedéseket hoz. Ebben jókora előny számára, hogy képviselőként, az oktatási és sportbizottság elnökeként 13 éven át volt tagja a képviselő-testületnek.

Németh István polgármesterrel készített interjúnkat hamarosan olvashatják majd portálunkon.

Természetesen a döntést követően az új jegyző személyéről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei