2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Tolongás a solti jegyzői állásért – Még Székesfehérvárról, Isaszegről is nyújtottak be pályázatot

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 13., 09:48

Solton az október 13-án polgármesterré választott Németh István már a kampányban nyilvánvalóvá tette, megválasztása esetén változás lesz a jegyzői poszton. A jegyzői álláshelyre kiírt pályázat december 10-én lejárt, így jó esély van arra, hogy a polgármester előterjesztésére a hivatalt január 1-jétől új jegyző irányítsa. Németh István arról tájékoztatta portálunkat: a jegyzői álláshelyre kiírt pályázat benyújtási határidejéig 6 pályázat érkezett az önkormányzathoz.

A polgármester tájékoztatása szerint a jegyzői feladatokat az új jegyző kinevezéséig Kovács Istvánné aljegyző látja el. Mint mondta, meglepően nagy az érdeklődés a solti jegyzői álláshely iránt, például Székesfehérvárról, Isaszegről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is nyújtottak be pályázatot. Solti lakos nincs közöttük.

Azt tervezi, hogy az új jegyző személyére a képviselő-testület decemberi 19-i ülésén terjeszti elő javaslatát, hogy január 1-jétől már az új jegyző vezethesse a hivatalt, foglalkozzon a képviselő-testületet és az intézményeket érintő jegyzői feladatokkal.

Amint az köztudott, egy-egy önkormányzati választás után különösen akkor érzékeny kérdés a jegyzői álláshely betöltése, a jegyző személye, ha a választópolgárok többsége bizalmából új polgármestert választanak.

Solton az október 13-i önkormányzati választáson a két polgármesterjelölt közül a volt polgármester, Kalmár Pál 1052, Németh István független 1778 szavazatot kapott, ráadásul a képviselő-testületben is többséget szereztek a Németh Istvánt támogató képviselők.

Ebből következik,

NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL AZT A JOGSZABÁLYI FELTÉTELEKNEK IS MEGFELELŐ SZAKEMBERT VÁLASZTJÁK MAJD JEGYZŐNEK SOLTON, AKINEK A SZEMÉLYÉRE NÉMETH ISTVÁN TESZ JAVASLATOT.

A helyzetet természetesen a jegyző oldaláról is érdemes vizsgálni, mert minden jegyzőnek önmagának kell feltennie a kérdést: ha új polgármestert választanak, mennyire érzi úgy, hogy a szakmai kompetenciáit, autonómiáját meg tudja tartani, illetve a fölötte munkáltatói jogokat gyakorló polgármesterrel mennyire tud majd együttdolgozni?

Annyi bizonyos, Soltról egyre több olyan hír érkezik, hogy az új polgármester határozott, pergő, gyors, már a programjában is meghirdetett, kedvező visszhanggal kísért intézkedéseket hoz. Ebben jókora előny számára, hogy képviselőként, az oktatási és sportbizottság elnökeként 13 éven át volt tagja a képviselő-testületnek.

Németh István polgármesterrel készített interjúnkat hamarosan olvashatják majd portálunkon.

Természetesen a döntést követően az új jegyző személyéről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK