2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Tolongás a solti jegyzői állásért – Még Székesfehérvárról, Isaszegről is nyújtottak be pályázatot

Zsiga Ferenc  |  2019. 12. 13., 09:48

Solton az október 13-án polgármesterré választott Németh István már a kampányban nyilvánvalóvá tette, megválasztása esetén változás lesz a jegyzői poszton. A jegyzői álláshelyre kiírt pályázat december 10-én lejárt, így jó esély van arra, hogy a polgármester előterjesztésére a hivatalt január 1-jétől új jegyző irányítsa. Németh István arról tájékoztatta portálunkat: a jegyzői álláshelyre kiírt pályázat benyújtási határidejéig 6 pályázat érkezett az önkormányzathoz.

A polgármester tájékoztatása szerint a jegyzői feladatokat az új jegyző kinevezéséig Kovács Istvánné aljegyző látja el. Mint mondta, meglepően nagy az érdeklődés a solti jegyzői álláshely iránt, például Székesfehérvárról, Isaszegről, Kiskunhalasról, Kiskőrösről is nyújtottak be pályázatot. Solti lakos nincs közöttük.

Azt tervezi, hogy az új jegyző személyére a képviselő-testület decemberi 19-i ülésén terjeszti elő javaslatát, hogy január 1-jétől már az új jegyző vezethesse a hivatalt, foglalkozzon a képviselő-testületet és az intézményeket érintő jegyzői feladatokkal.

Amint az köztudott, egy-egy önkormányzati választás után különösen akkor érzékeny kérdés a jegyzői álláshely betöltése, a jegyző személye, ha a választópolgárok többsége bizalmából új polgármestert választanak.

Solton az október 13-i önkormányzati választáson a két polgármesterjelölt közül a volt polgármester, Kalmár Pál 1052, Németh István független 1778 szavazatot kapott, ráadásul a képviselő-testületben is többséget szereztek a Németh Istvánt támogató képviselők.

Ebből következik,

NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL AZT A JOGSZABÁLYI FELTÉTELEKNEK IS MEGFELELŐ SZAKEMBERT VÁLASZTJÁK MAJD JEGYZŐNEK SOLTON, AKINEK A SZEMÉLYÉRE NÉMETH ISTVÁN TESZ JAVASLATOT.

A helyzetet természetesen a jegyző oldaláról is érdemes vizsgálni, mert minden jegyzőnek önmagának kell feltennie a kérdést: ha új polgármestert választanak, mennyire érzi úgy, hogy a szakmai kompetenciáit, autonómiáját meg tudja tartani, illetve a fölötte munkáltatói jogokat gyakorló polgármesterrel mennyire tud majd együttdolgozni?

Annyi bizonyos, Soltról egyre több olyan hír érkezik, hogy az új polgármester határozott, pergő, gyors, már a programjában is meghirdetett, kedvező visszhanggal kísért intézkedéseket hoz. Ebben jókora előny számára, hogy képviselőként, az oktatási és sportbizottság elnökeként 13 éven át volt tagja a képviselő-testületnek.

Németh István polgármesterrel készített interjúnkat hamarosan olvashatják majd portálunkon.

Természetesen a döntést követően az új jegyző személyéről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-03-24 13:15:00
Kertészeti eszközök, öntözőberendezések, tápanyag-utánpotló szerek, gasztronómiai különlegességek, termelői vásár és vidékfejlesztési támogatási információs pont is várja majd az expora kilátogatókat.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK