2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

BolDOG Maraton – Fuss, bringázz, vagy adakozz a kalocsai menhelyi kutyákért!

Helyszín: Kalocsa, Városszerte
Dátum: 2018. március 24., szombat 09:30
BolDOG Maraton – Fuss, bringázz, vagy adakozz a kalocsai menhelyi kutyákért!

Másodszor kerül megrendezésre a kalocsai BolDOG Maraton, amely a 42 kilométeres táv dacára valószínűleg az ország egyik „leglazább” szabadidős futóversenye. Aki nem bírja, sokallja, annak nem kell a teljes maratoni távot végigfutni, egy-egy rövidebb szakaszra is beszállhatnak a mozgásra vágyók jövő szombaton, március 24-én a jótékonysági örömfutásba, amelynek során a futók az érintett falvak központjában közösen frissítenek majd, a kísérő autó készleteiből. Sőt, akár bicajjal is lehet indulni, de a bámészkodókat, vagy csak adakozni szándékozókat is szeretetettel várják a szervezők, a Kalocsai Futóbarátok, illetve az Összefogás Az Állatokért Alapítvány aktivistái. A teljes útvonal: Kalocsa–Géderlak–Kalocsa.

Gyülekező a Csilás parkban reggel fél tízkor, a rajt tíz órakor lesz. Akik bicajjal akarnak indulni, azok délután egykor iramodnak a futók után, így a két tábor nagyjából egyszerre érhet célba, a terv szerint délután három óra körül.
Persze, ha valaki a futókat szeretné kísérni bicajjal az elindulhat velük reggel 10-kor, de azzal számolni kell, hogy a futók nem haladnak olyan gyorsan mint a kerékpárosok, szóval, aki ezt a megoldást választja, ne türelmetlenkedjen.

Akik csak Kalocsán belül szeretnének teljesíteni egy rövidebb szakaszt, azok 8,5 kilométerrel a cél előtt, a Foktői úti Kalocsa táblánál is bekapcsolódhatnak, ahonnan a tervezett időzítés szerint délután 2-kor indulnak tovább a városon belüli, záró „tiszteletkörre”. Ha valaki ennél picit még rövidebbet vállalna, az utolsó állomáshelyen, a Diego Áruháznál kapcsolódhat be egy 5,85 kilométeres városi szakaszra.

A futás útvonala: Kalocsa – Foktő – Uszód – Dunaszentbenedek – Géderlak – géderlaki Kobolya horgásztó, és vissza Kalocsára. A nyomvonal a Futóbarátok honlapján közzétett térképeken meg is tekinthető, ahol a frissítőpontokat is jelölik. Ezeken a helyeken rövid, legföljebb tízperces pihenőket is tart a csapat, tehát, ha valaki időeredményt szeretne javítani, arra talán nem ez a „verseny” lesz a legjobb alkalom, viszont futóbarátságokat kötni igen!

Az alkalom lényege viszont az egészséges életmód, illetve a futóbarátságok ápolása mellett főképp a nehéz sorsú kutyusok megsegítése volna, amihez hozzájárulásainkat akár a rajtnál, akár bármely frissítő állomáson megtehetik a kívülállók is.

„Batyus maraton”

Vigyázat! Batyus maraton! Azaz a frissítőket a résztvevők adják össze, de kik-ki hozhat magának külön, ha egyéni igényi szerint biztosra akar menni.

A nevezési díj nincs meghatározva, így szabadon választható, sőt a készpénz helyett – vagy mellett – akár kutyaeledellel, a menhelyen használható tisztítószerrel, vagy a menhelyi kutyusok gondozásához szükséges egyéb kellékekkel is jogosultságot nyerhetünk a részvételre.

Előnevezésre is lehetőség van az esemény Facebook-oldaláról is megnyitható online felületen.

A futókkal halad majd egy kísérő autó is, ahova ruhát, frissítő kellékeket és egyéb kisebb dolgokat be lehet tenni. Emellett lesznek tervezett frissítőpontok is: az útvonal által érintett településeken megállnak egy kis közös frissítésre, de igény esetén menet közben, egyénileg is lehet.
A célban a kalocsai kutyamenhely jóvoltából egy kis paprikás krumpli ebéd várja a résztvevőket.

A futásra alkalmas és az időjárásnak is megfelelő öltözetről – a bringások esetében láthatósági mellényről – mindenkinek magának kell gondoskodnia – hívta föl figyelmünket a tavaly hagyományteremtő szándékkal megtartott rendezvény ötletgazdája, a kalocsai „futógráfus”, Török Töce Tibor,aki további információval is szolgál a 30/493-9294-es telefonszámon.

A BolDOG Maraton tavalyi, első futamáról egy rövid, fotókból összevágott videót is készítettek:

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés