2024. 06. 12. szerda
Villő
: 395 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa ismét elnyerte a Vándorkupát a mélykúti Közszolgálati Szabadidős Sportnapon

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 28., 16:30

A kalocsai közszolgálati dolgozók (városi polgármesteri hivatal, járási hivatal munkatársai) remekeltek és egyben a szó szoros értelmében taroltak a Mélykúton május 27-én, pénteken megtartott Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók XIV. Szabadidős Sportnapján. A teljesítményt mi sem jelzi jobban, minthogy több mint 600 versenyző, 27 városi és községi Önkormányzat, Járási Hivatal, a NAV, a Társadalombiztosítás, Nyugdíjbiztosítás, a Megyei Önkormányzat dolgozóiból verbuválódott csapatok közül, az összesített eredmények alapján a kalocsai gárda érte el a legjobb eredményt, és ezzel ismét elnyerte a megyei vándorkupát.

– Mélykút több értelemben is szerencsés választás volt a Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók XIV. Szabadidős Sportnapja megrendezéséhez. A város a 11 versenyszám megtartásához rendkívül jó helyszíneket biztosított. A több mint 600 résztvevőből 400 bizonyosan nem járt még Mélykúton, így a régi barátok, ismerősökkel való találkozás, vidám kikapcsolódás mellett arra is lehetőség nyílt, hogy megismerjük a várost, annak értékeit – mondta portálunknak Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki maga is részt vett a kispályás labdarúgásban.

Az elnök külön gratulált Kalocsa 45 fős csapatának, amely a tavaly megszerzett vándordíjat idén is éremesővel nyerte. Olyan nagy önkormányzatokat utasított mag mögé, mint a kecskeméti, a bajai, vagy a nagy létszámú, a fizikai erőnlétre különösen nagy figyelmet fordító NAV.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kalocsa a legnagyobb érdeklődéssel kísért kispályás labdarúgásban első lett, tehát arany érmet nyert. Ehhez a versenyszámhoz kapcsolódik, hogy a csapat egyik erőssége, Buzogány Szabolcs 8 góllal lett gólkirály, Gojtán István kapus pedig kapus király.

Úszásban is remekeltünk, hiszen váltóban Kalocsa az első, de 5 arany- és 4 ezüstérmet is begyűjtöttünk. Mezey Gabriella 100 méteren arany, 200 méteren arany, Marton Balázs 100 méteren arany, 200 méteren arany, Kinyóné Lakatos Melinda 100 méteren ezüst, 200 méteren ezüst, Szabó Balázs 100 méteren ezüst, 200 méteren ezüstérmet nyert. Úszásban ilyen eredményt egyetlen csapat nem tudott felmutatni.

Sakk csapatunk a 3., férfi futó csapatunk szintén a 3., női futócsapatunk a 6. helyezést érte el. Petanque (francia eredetű, Olaszországban népszerű golyójáték) játékban női csapatunk lett az első.

Egyéni versenyzőink is szépen szerepeltek. Petanque számban Mészáros Norbertné a nők, Tihanyi Tibor a férfiak között a második, sakkban Magony Tamás a harmadik. Dartsban (szárnyas dobó nyíl) Baksa Lajos szintén a 3. helyen végzett. Röplabda csapatunk erős versenyben érte el az 5. helyet, de ezzel is növelte Kalocsa összpontszámát. Természetesen asztaliteniszben, népi játékokban, olyan mint asszonycipelés, gumicsizma-, sodrófa dobás sem kellett szégyenkeznünk, lányaink, fiaink ugyancsak erős mezőnyben kerültek a második helyre.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A jó hangulatú, Kalocsa számára kimagaslóan sikeres és emlékezetes nap a Vörös Tibor és segítői által készített marhalábszár-pörkölt elfogyasztásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 10., 07:35
A rendkívül szoros eredményre tekintettel több helyen újraszámlálják a szavazatokat így, még nem dőlt el véglegesen a fővárosi főpolgármesteri cím kérdése, és a kalocsai polgármesteri címmel kapcsolatban sem végleges a tegnap közölt eredmény. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK