2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kalocsa ismét elnyerte a Vándorkupát a mélykúti Közszolgálati Szabadidős Sportnapon

Zsiga Ferenc  |  2016. 05. 28., 16:30

A kalocsai közszolgálati dolgozók (városi polgármesteri hivatal, járási hivatal munkatársai) remekeltek és egyben a szó szoros értelmében taroltak a Mélykúton május 27-én, pénteken megtartott Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók XIV. Szabadidős Sportnapján. A teljesítményt mi sem jelzi jobban, minthogy több mint 600 versenyző, 27 városi és községi Önkormányzat, Járási Hivatal, a NAV, a Társadalombiztosítás, Nyugdíjbiztosítás, a Megyei Önkormányzat dolgozóiból verbuválódott csapatok közül, az összesített eredmények alapján a kalocsai gárda érte el a legjobb eredményt, és ezzel ismét elnyerte a megyei vándorkupát.

– Mélykút több értelemben is szerencsés választás volt a Bács-Kiskun Megyei Közszolgálati Dolgozók XIV. Szabadidős Sportnapja megrendezéséhez. A város a 11 versenyszám megtartásához rendkívül jó helyszíneket biztosított. A több mint 600 résztvevőből 400 bizonyosan nem járt még Mélykúton, így a régi barátok, ismerősökkel való találkozás, vidám kikapcsolódás mellett arra is lehetőség nyílt, hogy megismerjük a várost, annak értékeit – mondta portálunknak Rideg László, a megyei közgyűlés elnöke, aki maga is részt vett a kispályás labdarúgásban.

Az elnök külön gratulált Kalocsa 45 fős csapatának, amely a tavaly megszerzett vándordíjat idén is éremesővel nyerte. Olyan nagy önkormányzatokat utasított mag mögé, mint a kecskeméti, a bajai, vagy a nagy létszámú, a fizikai erőnlétre különösen nagy figyelmet fordító NAV.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Kalocsa a legnagyobb érdeklődéssel kísért kispályás labdarúgásban első lett, tehát arany érmet nyert. Ehhez a versenyszámhoz kapcsolódik, hogy a csapat egyik erőssége, Buzogány Szabolcs 8 góllal lett gólkirály, Gojtán István kapus pedig kapus király.

Úszásban is remekeltünk, hiszen váltóban Kalocsa az első, de 5 arany- és 4 ezüstérmet is begyűjtöttünk. Mezey Gabriella 100 méteren arany, 200 méteren arany, Marton Balázs 100 méteren arany, 200 méteren arany, Kinyóné Lakatos Melinda 100 méteren ezüst, 200 méteren ezüst, Szabó Balázs 100 méteren ezüst, 200 méteren ezüstérmet nyert. Úszásban ilyen eredményt egyetlen csapat nem tudott felmutatni.

Sakk csapatunk a 3., férfi futó csapatunk szintén a 3., női futócsapatunk a 6. helyezést érte el. Petanque (francia eredetű, Olaszországban népszerű golyójáték) játékban női csapatunk lett az első.

Egyéni versenyzőink is szépen szerepeltek. Petanque számban Mészáros Norbertné a nők, Tihanyi Tibor a férfiak között a második, sakkban Magony Tamás a harmadik. Dartsban (szárnyas dobó nyíl) Baksa Lajos szintén a 3. helyen végzett. Röplabda csapatunk erős versenyben érte el az 5. helyet, de ezzel is növelte Kalocsa összpontszámát. Természetesen asztaliteniszben, népi játékokban, olyan mint asszonycipelés, gumicsizma-, sodrófa dobás sem kellett szégyenkeznünk, lányaink, fiaink ugyancsak erős mezőnyben kerültek a második helyre.

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A jó hangulatú, Kalocsa számára kimagaslóan sikeres és emlékezetes nap a Vörös Tibor és segítői által készített marhalábszár-pörkölt elfogyasztásával zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.
2021-11-22 20:30:56
A hatályos megállapodás szerint addigra kétirányú forgalmú utat kell kialakítani a korábbi nyomvonalán, súly- és sebességkorlátozással. Most újabb kéréssel fordult az önkormányzathoz a kivitelező érsekség, a szokott módon kész tények elé állítva a testületet, de a grémium ezúttal nem engedett. Közben újra szóba került az út kiváltásának lehetősége. Röpke néhány év alatt megvalósulhat...

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei