2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapi vidám forgatag Uszódon – A programot lenyűgöző néptánctalálkozó színesítette

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 15., 07:45

Komolyabb és vidámabb programokkal egyaránt várták a község lakóit és az érdeklődőket Uszódon az augusztus 12-14 között megrendezett falunapra. A vidám forgatagot többek között lenyűgöző néptánc bemutatók, gyermekprogramok és mulatós zene színesítette. A Falunap alkalom volt arra is, hogy szombaton délelőtt átadják a község első bölcsődéjét, amelyről jelentőségénél fogva külön cikkben írunk. És ha Uszód, nem feledkezhetünk meg a helyi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttesről, amelynek meghívására a szomszédos és távolabbi településekről érkező táncosok is hozzájárultak a műsorfolyam sikeréhez. A legnagyobb közönségtetszést ezúttal is a „Gubbantósok” gyermektánccsoportja vívta ki. A kicsik nagyobb közönség előtt először léptek fel a számukra vadonatújan készíttetett helyi viseletben, amelyet aztán az ifjúsági és a felnőtt csoportokkal közös fellépésükkor is megcsodálhatott a közönség, a szűnni nem akaró tetszésnyilvánítás és taps közepette.

Az idén a pénteki napra időzített főprogram a községháza bejáratában berendezett Kapugaléria megnyitásával kezdődött, majd a Falunapot az alkalomra felállított fedett nagyszínpadon Bedi Gyula, Uszód község polgármestere nyitotta meg, az akkor már mintegy 200 főnyi közönség előtt.

A környező utcákból, parkolókból folyamatosan érkező vendégek már jó előre sejttették, hogy a néptáncbemutató ezúttal is nagy érdeklődést vált ki. A mintegy másfél órás műsorfolyam keretét az uszódi együttesek fellépése adta. A helyi óvodások hangulatos, élő zenével kísért műsora egyfajta felütés volt a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület generációkat tömörítő táncosai fellépésének.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A helyben jól ismert, de azért évről évre újragondolt, tökéletesített uszódi koreográfiák színpadi megjelenítésében a Kiskőrösről érkező Barkóczi János és Markó Jánosné, a szalkszentmártoni Szabó Jánosné  Czucor Teca – Czucor Lajos páros, és a fóti Bachtáló Mólipé roma formáció fellépése hozott újdonságot. Mindezt az uszódi Harangozó Róbert - Harangozóné Varga Éva kettős részben „gubbantósra” hangolt, aranyminősítést kapott tánca tetézte.
A sort az uszódi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttes utánpótlás gyermekcsoport önálló, majd a felnőtt csoporttal közös fergeteges műsora zárta, maximális közönségsiker mellett.


Az élőzenés talpalávalót ezúttal is a népzene hiteles és igényes megszólaltatására szövetkezett budapesti Kóborzengő Zenekar húzta, az együttes hosszú ideje, nagy rutinnal kíséri a Kővágóné Csánki Mónika és Kővágó Zsolt vezette uszódi és környékbeli együtteseket.

A néptáncos blokkot követően az együttesek vezetői emléklapot és virágcsokrot vettek át a szervezőktől.

A pénteki fő műsor a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett Dankó Szilvi, a mulatós műfaj népszerű előadója, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fellépésével folytatódott, a napot az Erdélyből, Homoródszentmártonról érkezett Zsombori Band 22 órakor kezdődő koncertje zárta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK