2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Falunapi vidám forgatag Uszódon – A programot lenyűgöző néptánctalálkozó színesítette

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 15., 07:45

Komolyabb és vidámabb programokkal egyaránt várták a község lakóit és az érdeklődőket Uszódon az augusztus 12-14 között megrendezett falunapra. A vidám forgatagot többek között lenyűgöző néptánc bemutatók, gyermekprogramok és mulatós zene színesítette. A Falunap alkalom volt arra is, hogy szombaton délelőtt átadják a község első bölcsődéjét, amelyről jelentőségénél fogva külön cikkben írunk. És ha Uszód, nem feledkezhetünk meg a helyi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttesről, amelynek meghívására a szomszédos és távolabbi településekről érkező táncosok is hozzájárultak a műsorfolyam sikeréhez. A legnagyobb közönségtetszést ezúttal is a „Gubbantósok” gyermektánccsoportja vívta ki. A kicsik nagyobb közönség előtt először léptek fel a számukra vadonatújan készíttetett helyi viseletben, amelyet aztán az ifjúsági és a felnőtt csoportokkal közös fellépésükkor is megcsodálhatott a közönség, a szűnni nem akaró tetszésnyilvánítás és taps közepette.

Az idén a pénteki napra időzített főprogram a községháza bejáratában berendezett Kapugaléria megnyitásával kezdődött, majd a Falunapot az alkalomra felállított fedett nagyszínpadon Bedi Gyula, Uszód község polgármestere nyitotta meg, az akkor már mintegy 200 főnyi közönség előtt.

A környező utcákból, parkolókból folyamatosan érkező vendégek már jó előre sejttették, hogy a néptáncbemutató ezúttal is nagy érdeklődést vált ki. A mintegy másfél órás műsorfolyam keretét az uszódi együttesek fellépése adta. A helyi óvodások hangulatos, élő zenével kísért műsora egyfajta felütés volt a Kalocsai Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Géderlaki Népművészeti és Kulturális Egyesület generációkat tömörítő táncosai fellépésének.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


A helyben jól ismert, de azért évről évre újragondolt, tökéletesített uszódi koreográfiák színpadi megjelenítésében a Kiskőrösről érkező Barkóczi János és Markó Jánosné, a szalkszentmártoni Szabó Jánosné  Czucor Teca – Czucor Lajos páros, és a fóti Bachtáló Mólipé roma formáció fellépése hozott újdonságot. Mindezt az uszódi Harangozó Róbert - Harangozóné Varga Éva kettős részben „gubbantósra” hangolt, aranyminősítést kapott tánca tetézte.
A sort az uszódi Gubbantós Hagyományőrző Néptáncegyüttes utánpótlás gyermekcsoport önálló, majd a felnőtt csoporttal közös fergeteges műsora zárta, maximális közönségsiker mellett.


Az élőzenés talpalávalót ezúttal is a népzene hiteles és igényes megszólaltatására szövetkezett budapesti Kóborzengő Zenekar húzta, az együttes hosszú ideje, nagy rutinnal kíséri a Kővágóné Csánki Mónika és Kővágó Zsolt vezette uszódi és környékbeli együtteseket.

A néptáncos blokkot követően az együttesek vezetői emléklapot és virágcsokrot vettek át a szervezőktől.

A pénteki fő műsor a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívására érkezett Dankó Szilvi, a mulatós műfaj népszerű előadója, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar fellépésével folytatódott, a napot az Erdélyből, Homoródszentmártonról érkezett Zsombori Band 22 órakor kezdődő koncertje zárta.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK