2022. 07. 03.
Kornél, Soma
: 399 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nem nézték meg az árajánlatokat – Ez a javaslat lekerült napirendről, de maradtak érdekes témák

Illés György Cinó  |  2016. 01. 22., 13:58

A tegnapi testületi ülés napirendi pontjai közül az előzmények miatt tekintettünk nagy várakozással a város Kft.-inek átvilágítására érkezett ajánlatok közti választás vitájára. Emlékezetes: ebben az ügyben korábban már eredménytelenül zárult egy hasonló tárgyú napirend tárgyalása. Akkor a vita közben vonta vissza dr. Bálint József polgármester a nem megfelelően előkészített javaslatot. Most szabályszerű volt az ajánlatkérési eljárás, azonban az ülés előtti napokban kiderült, még nem állt össze minden szükséges adat a vizsgálatokhoz, hogy reális képet alkothasson a könyvvizsgáló.

Akkoriban „Hozzon még két árajánlatot” téma alatt egész sorozat állt össze ebből a tárgykörből. Az akkor történteket összefoglaltuk a testületi ülést – és kiemelten ezt a napirendet – beharangozó, előző napi írásunkban.

A polgármester a társaságok ügyvezetőivel folytatott egyeztetések után döntött az előterjesztés visszavonásáról, mivel a megbeszélésekből kiderült: a vizsgálandó adatok tekintetében bizonyos tételek még hiányosak – fejtette ki kérdésünkre dr. Bálint József az ülés után.
A kérdéses akták április végéig válnak teljessé, így akkor válik majd esedékessé a könyvvizsgáló megbízása – tette hozzá.


Forrás: Illés György / KALOhírek

A kérdés tehát csak a mostani ülés napirendjéről került le, terítékről nem. A képviselőtestület elé várhatóan április végéig ez, vagy egy hasonló tartalmú előterjesztés visszakerül.

Így is maradt érdekes téma az ülés napirendjén. Szó volt a Kalocsai Értéktár Bizottság munkájáról, ennek kapcsán egy Kalocsa örökségét bemutató fotópályázat kiírásáról, valamint a temető védett, védelemre javasolt sírjairól, illetve a településrendezési terv előírt fölülvizsgálatának elindításáról. Ez utóbbi kérdés egyébként – bár ez nem kapott hangsúlyt az ülésen – nagyban összefügg az előzőekkel, hiszen a településrendezési eszközrendszer az örökségvédelem leghatékonyabb eszközeinek egyike, ha jól használjuk, és betartjuk, betartatjuk rendelkezéseit.

Szintén az örökség tárgykörét érinti a Miskei úti laktanya területén álló Gábor Áron szobor sorsának kérdése. A szobor kalocsai közterületre kerülhet, de arról, hogy hova, megoszlottak a vélemények. A szobor a kialakítandó abban a honvédelmi emlékparkban kerülne fölállításra – vagy másutt –, amely a Csilás-parkban lesz kialakítva – vagy másutt – e kérdésekben ugyanis vannak eltérő álláspontok.

Ezekről hamarosan írunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.
2022. 06. 29., 10:00
A tetszetős, a falukép szempontjából is jelentős épületet kívül-belül augusztus 13-án, a szombati falunap alkalmából tartott nyílt napon tekinthetik meg az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 02., 14:39
Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van. Még >>>
2022. 07. 01., 14:19
A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adta ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Még >>>
2022. 07. 01., 11:28
A kalocsai Szent Kereszt Kórház főorvosa, önkormányzati képviselő a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és a Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete novellaíró pályázatán korcsoportja második helyezést ért el. A Parlamentben vehette át jutalmát tegnap. Még >>>
2022. 07. 01., 09:41
Az Országos Atomenergia Hivatal a talán legfontosabb biztonsági elem létesítésére adott engedélyt – adta hírül tegnap videós bejelentkezésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki ma az új erőművi blokkokat építő Roszatom vezetőivel tárgyal Isztambulban. Még >>>
2022. 06. 30., 13:14
A köztisztviselők és kormánytisztviselők napján is rendes nyitvatartási időben várják az ügyfeleket. Még >>>
2022. 06. 30., 13:02
2022. július 1-jén pénteken - a Magyar Egészségügy Napja miatt - a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház telephelyein (Kecskeméten, Kalocsán, Kiskunfélegyházán) a járóbeteg szakrendelés szünetel. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK