2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában
Illés György Cinó  |  2021. 08. 04., 15:24

Az idei évben két turnusban szervez nyári táborokat a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ). Az első turnus, első napján az időjárás ráijesztett a D7-ben állomásozó csapatra, de a folytatásban már semmi sem állta útját a vízi kalandoknak. A tábor programjáról, céljáról az egyesület elnöke, Bolvári Ferdinánd tájékoztatott, aki egyben arról is szólt, hogy miként juthatna kárpótláshoz azok az érdeklődők, akik lekéstek jelentkezésről.

Mondhatni, most már hagyományosan, a KAGESZ által szervezett nyári tábor is szerves részévé vált a kalocsai nyári programoknak. Mint megtudtuk az idei évben viszonylag kevés ideje volt az egyesületnek a szervezésre, többek közt a pandémia miatt, de ez a végeredményen aligha látható.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Általában 20-22 főre tervezzük a tábort, de most az első turnusra két nap leforgása alatt harmincan jelentkeztek, és nem volt szívünk senkit sem visszautasítani. Végül 29-en maradtunk, mert egy fő visszamondta a jelentkezését, ez a létszám a csúcs, mert hajókapacitással még bírnánk is, de ez egy vizes, veszélyes sport, és nagyon oda kell figyelnünk a gyerekekre. Ezért azt gondolom, hogy a harminc fő az tényleg a maximum, amit vállalni tudunk" nyilatkozta Bolvári Ferdinánd, a KAGESZ elnöke, aki azt is elmondta munkatársunknak, hogyerre a létszámra ott jártunkkor 12 egyesületi tag, ebből öt felnőtt, valamint hét 15-19 éves „kis kertész” jut. Ám azt is megtudtuk, hogy az utóbbiak is állandó tagok, akik hetente háromszor járnak a gerillakertészekhez, rendszeresen vízre szállnak, így ők is szakképzett evezősök, kajakosok, kenusok.

AZ ELSŐDLEGES CÉL, HOGY A GYEREKEK MEGISMERJÉK KALOCSA ÉS KÖRNYÉKÉNEK VÍZI VILÁGÁT, ÉS BIZTONSÁGOSAN TUDJÁK HASZNÁLNI A KÜLÖNBÖZŐ VÍZI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Az a célunk, hogy a gyerekeket megtanítsuk sárkányhajózni, kenuzni, kajakozni, és SUP- ozni, tehát, hogy az összes vízi járművünket biztonsággal tudjuk használni." – mondta az egyesületi elnök, aki a tábor napirendjét is megosztotta munkatársainkkal.
A tábor programjai a korábbi évek gyakorlatát követve előre tervezett menetrend szerint zajlanak. A délelőtti programok kötöttek, 9 órakor kezdődik a napi program.

Az első nap ismerkedtünk, felmértük, hogy ki mire képes a vízen. A második naptól pedig a Vajas különböző ágainak bebarangolását, megismerése szerepel a tervek között. Sokan nem is tudják, hogy a Vajasnak több ága van, így a bátyai ág, a foktői és van fölfelé a Szakmár felőli ág. Ezeket járjuk be a tábor ideje alatt."– ismertette a programot és a tábor helyismereti vonatkozásait Bolvári Ferdinánd, aki arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a következő turnus augusztus 9- én indul majd, de mint megtudtuk már ott is teljes egészében feltöltötték a keretet a jelentkezők, ott is teltház lesz.

Da aki a táborról lemaradt, annak is van módja bekapcsolódni a vízi életbe a Vajason:

Aki nem fért be a keretbe, annak ajánlom, hogy bármelyik kedden, csütörtökön és szombaton délután kettő órától csatlakozzon hozzánk! Ezekben az időpontokban mi mindig itt vagyunk, lent a vízen, és mindenkit szívesen látunk! Olyankor bárki szabadon kipróbálhatja az eszközeinket"– zárta invitálással a tábori beszámolóját Bolvári Ferdinánd.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook
Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!
2023-03-28 14:12:18
Önbizalom-erősítő tábor gyerekeknek gyakorlott mentálhigiénés szakemberek vezetésével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK