2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában
Illés György Cinó  |  2021. 08. 04., 15:24

Az idei évben két turnusban szervez nyári táborokat a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ). Az első turnus, első napján az időjárás ráijesztett a D7-ben állomásozó csapatra, de a folytatásban már semmi sem állta útját a vízi kalandoknak. A tábor programjáról, céljáról az egyesület elnöke, Bolvári Ferdinánd tájékoztatott, aki egyben arról is szólt, hogy miként juthatna kárpótláshoz azok az érdeklődők, akik lekéstek jelentkezésről.

Mondhatni, most már hagyományosan, a KAGESZ által szervezett nyári tábor is szerves részévé vált a kalocsai nyári programoknak. Mint megtudtuk az idei évben viszonylag kevés ideje volt az egyesületnek a szervezésre, többek közt a pandémia miatt, de ez a végeredményen aligha látható.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Általában 20-22 főre tervezzük a tábort, de most az első turnusra két nap leforgása alatt harmincan jelentkeztek, és nem volt szívünk senkit sem visszautasítani. Végül 29-en maradtunk, mert egy fő visszamondta a jelentkezését, ez a létszám a csúcs, mert hajókapacitással még bírnánk is, de ez egy vizes, veszélyes sport, és nagyon oda kell figyelnünk a gyerekekre. Ezért azt gondolom, hogy a harminc fő az tényleg a maximum, amit vállalni tudunk" nyilatkozta Bolvári Ferdinánd, a KAGESZ elnöke, aki azt is elmondta munkatársunknak, hogyerre a létszámra ott jártunkkor 12 egyesületi tag, ebből öt felnőtt, valamint hét 15-19 éves „kis kertész” jut. Ám azt is megtudtuk, hogy az utóbbiak is állandó tagok, akik hetente háromszor járnak a gerillakertészekhez, rendszeresen vízre szállnak, így ők is szakképzett evezősök, kajakosok, kenusok.

AZ ELSŐDLEGES CÉL, HOGY A GYEREKEK MEGISMERJÉK KALOCSA ÉS KÖRNYÉKÉNEK VÍZI VILÁGÁT, ÉS BIZTONSÁGOSAN TUDJÁK HASZNÁLNI A KÜLÖNBÖZŐ VÍZI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Az a célunk, hogy a gyerekeket megtanítsuk sárkányhajózni, kenuzni, kajakozni, és SUP- ozni, tehát, hogy az összes vízi járművünket biztonsággal tudjuk használni." – mondta az egyesületi elnök, aki a tábor napirendjét is megosztotta munkatársainkkal.
A tábor programjai a korábbi évek gyakorlatát követve előre tervezett menetrend szerint zajlanak. A délelőtti programok kötöttek, 9 órakor kezdődik a napi program.

Az első nap ismerkedtünk, felmértük, hogy ki mire képes a vízen. A második naptól pedig a Vajas különböző ágainak bebarangolását, megismerése szerepel a tervek között. Sokan nem is tudják, hogy a Vajasnak több ága van, így a bátyai ág, a foktői és van fölfelé a Szakmár felőli ág. Ezeket járjuk be a tábor ideje alatt."– ismertette a programot és a tábor helyismereti vonatkozásait Bolvári Ferdinánd, aki arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a következő turnus augusztus 9- én indul majd, de mint megtudtuk már ott is teljes egészében feltöltötték a keretet a jelentkezők, ott is teltház lesz.

Da aki a táborról lemaradt, annak is van módja bekapcsolódni a vízi életbe a Vajason:

Aki nem fért be a keretbe, annak ajánlom, hogy bármelyik kedden, csütörtökön és szombaton délután kettő órától csatlakozzon hozzánk! Ezekben az időpontokban mi mindig itt vagyunk, lent a vízen, és mindenkit szívesen látunk! Olyankor bárki szabadon kipróbálhatja az eszközeinket"– zárta invitálással a tábori beszámolóját Bolvári Ferdinánd.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook
Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés