2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában

Teltház a Gerilláknál – 29 gyermek vett részt az egyesület szervezte vízisport-tábor első turnusában
Illés György Cinó  |  2021. 08. 04., 15:24

Az idei évben két turnusban szervez nyári táborokat a Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület (KAGESZ). Az első turnus, első napján az időjárás ráijesztett a D7-ben állomásozó csapatra, de a folytatásban már semmi sem állta útját a vízi kalandoknak. A tábor programjáról, céljáról az egyesület elnöke, Bolvári Ferdinánd tájékoztatott, aki egyben arról is szólt, hogy miként juthatna kárpótláshoz azok az érdeklődők, akik lekéstek jelentkezésről.

Mondhatni, most már hagyományosan, a KAGESZ által szervezett nyári tábor is szerves részévé vált a kalocsai nyári programoknak. Mint megtudtuk az idei évben viszonylag kevés ideje volt az egyesületnek a szervezésre, többek közt a pandémia miatt, de ez a végeredményen aligha látható.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Általában 20-22 főre tervezzük a tábort, de most az első turnusra két nap leforgása alatt harmincan jelentkeztek, és nem volt szívünk senkit sem visszautasítani. Végül 29-en maradtunk, mert egy fő visszamondta a jelentkezését, ez a létszám a csúcs, mert hajókapacitással még bírnánk is, de ez egy vizes, veszélyes sport, és nagyon oda kell figyelnünk a gyerekekre. Ezért azt gondolom, hogy a harminc fő az tényleg a maximum, amit vállalni tudunk" nyilatkozta Bolvári Ferdinánd, a KAGESZ elnöke, aki azt is elmondta munkatársunknak, hogyerre a létszámra ott jártunkkor 12 egyesületi tag, ebből öt felnőtt, valamint hét 15-19 éves „kis kertész” jut. Ám azt is megtudtuk, hogy az utóbbiak is állandó tagok, akik hetente háromszor járnak a gerillakertészekhez, rendszeresen vízre szállnak, így ők is szakképzett evezősök, kajakosok, kenusok.

AZ ELSŐDLEGES CÉL, HOGY A GYEREKEK MEGISMERJÉK KALOCSA ÉS KÖRNYÉKÉNEK VÍZI VILÁGÁT, ÉS BIZTONSÁGOSAN TUDJÁK HASZNÁLNI A KÜLÖNBÖZŐ VÍZI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZÖKET.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook

Az a célunk, hogy a gyerekeket megtanítsuk sárkányhajózni, kenuzni, kajakozni, és SUP- ozni, tehát, hogy az összes vízi járművünket biztonsággal tudjuk használni." – mondta az egyesületi elnök, aki a tábor napirendjét is megosztotta munkatársainkkal.
A tábor programjai a korábbi évek gyakorlatát követve előre tervezett menetrend szerint zajlanak. A délelőtti programok kötöttek, 9 órakor kezdődik a napi program.

Az első nap ismerkedtünk, felmértük, hogy ki mire képes a vízen. A második naptól pedig a Vajas különböző ágainak bebarangolását, megismerése szerepel a tervek között. Sokan nem is tudják, hogy a Vajasnak több ága van, így a bátyai ág, a foktői és van fölfelé a Szakmár felőli ág. Ezeket járjuk be a tábor ideje alatt."– ismertette a programot és a tábor helyismereti vonatkozásait Bolvári Ferdinánd, aki arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a következő turnus augusztus 9- én indul majd, de mint megtudtuk már ott is teljes egészében feltöltötték a keretet a jelentkezők, ott is teltház lesz.

Da aki a táborról lemaradt, annak is van módja bekapcsolódni a vízi életbe a Vajason:

Aki nem fért be a keretbe, annak ajánlom, hogy bármelyik kedden, csütörtökön és szombaton délután kettő órától csatlakozzon hozzánk! Ezekben az időpontokban mi mindig itt vagyunk, lent a vízen, és mindenkit szívesen látunk! Olyankor bárki szabadon kipróbálhatja az eszközeinket"– zárta invitálással a tábori beszámolóját Bolvári Ferdinánd.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Gerilla Kertészek / Facebook
Forrás: KalocsaTV

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 24., 09:57
Itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálni! Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. Még >>>
2024. 04. 23., 13:49
E hét pénteken és további négy hétvégén is szuper programokkal várnak mindenkit az Érsekkertben! Még >>>
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK