2024. 06. 15. szombat
Jolán, Vid
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Digitális Jólét Program, elsőként Kalocsán – Okos padokat és elektromos autó töltőt adtak át a Kubikus parkban

Illés György Cinó  |  2022. 07. 02., 12:47

Csütörtökön délelőtt 11 órakor az önkormányzati képviselők, valamint a sajtó jelenlétében, projektzáró sajtótájékoztató keretében adta át a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) pályázata révén megvalósult fejlesztést Zsikó Zoltán, a KIKK igazgatója, dr. Filvig Géza polgármester, valamint Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese. A tisztán magyar fejlesztésben megvalósult okospadok hőmérsékleti, légpáratartalom, UV-sugárzási és légszennyezettségi adatokat is szolgáltatnak, a létrejött digitális közösségi térben ingyenes Wi-Fi szolgáltatás érhető el, és föl lehet tölteni a mobiltelefonokat – mindezt energiafüggetlenül, napelemek segítségével. A park melletti parkolóban kialakított elektromos autót töltő állomás a bevezetés időszakában ingyenesen használható.

Filvig Géza rámutatott: nagy történelmi múltú városunkban mindig nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományok őrzésére, ezért is határozott úgy az aznapi testületi ülésen a kalocsai grémium, hogy a XXXI. Paprikafesztiválra jelentős támogatást ad az önkormányzat. Ugyanakkor ahhoz, hogy élhető legyen Kalocsa, az is fontos, hogy a jövőbe mutató dolgok felé és nyitottnak legyünk – ez a projekt is e célt szolgálja.
A polgármester köszönetet mondott Balla Attilának a projektben nyújtott segítségéért, valamint a várossal és a KIKK-kel kialakított stratégiai együttműködésért, amelynek keretében reményei szerint további fejlesztések valósulhatnak majd meg a városban.


Forrás: Illés György / KALOhírekA MOST ÁTADOTT FEJLESZTÉS EGY 16 MILLIÓ FORINTOS BERUHÁZÁS, AMELY SZÁZSZÁZALÉKOS PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Balla Attila ügyvezető-helyettes a projektet bemutatva elmondta: amikor Kalocsán elkezdődött a most átadott fejlesztést megalapozó munka, akkor az országban elsőként láttak hozzá egy digitális közösségi tér kialakításához. Azóta már közel negyven helyszínen folyik ilyen jellegű munka az országban.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Az ügyvezető-helyettes hangsúlyozta:

A DIGITÁLIS JÓLÉT PROGRAM MAGYAR FEJLESZTÉSEKKEL, MAGYAR INNOVÁCIÓKKAL JÁRUL HOZZÁ A HAZAI DIGITÁLIS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉS ESZKÖZTÁRÁHOZ.

A továbbiakban Zsikó Zoltán ügyvezető rámutatott: a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Nonprofit Kft.-nek már a neve is utal arra, hogy a feladatai közé tartozik az innováció, a város fejlesztése, új ötletek megvalósítása. Ezért is kötöttek egy évvel ezelőtt együttműködési megállapodást a Digitális Jólét Kft.-vel, hiszen az általuk kínált lehetőségek egybevágtak a városvezetés és a KIKK városfejlesztési elképzeléseivel az okosváros célok megvalósítása terén.
E megállapodás nyomán most

MAGYARORSZÁG ELSŐ DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI TERÉT ADHATTÁK ÁT.


Forrás: Illés György / KALOhírek


A városban mind nagyobb számban jelenlévő elektromos autók számára kiépített új gyorstöltővel a klímaváltozás elleni harc sikeréhez is hozzájárul a fejlesztés. A villanyautó-tulajdonosoknak külön öröm, hogy

A PROGRAM SEGÍTSÉGÉVEL A GYORSTÖLTŐT NÉHÁNY HÓNAPIG INGYENESEN TUDJÁK HASZNÁLNI.


Forrás: Illés György / KALOhírek


Zsikó Zoltán arra is rámutatott:

A FEJLESZTÉS ITT NEM ÁLL MEG, A JÖVŐ UGYANIS AZ OKOS VÁROSOKÉ.

Az ügyvezető végül köszönetet mondott munkatársainak a projekt sikeréért végzett munkáért, a Digitális Jólét Kft.-nek és Kalocsa Város Önkormányzatának az együttműködésért, végül a megjelentek közösen, kötetlen formában tekintették meg és próbálták ki a most átadott eszközöket.


Forrás: Illés György / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 12., 15:53
Családias légkört, magas színvonalú szakmai munkakörnyezetet és mások mellett munkába járási támogatást is kínálnak leendő munkatársuknak. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>
2024. 06. 13., 15:53
Az ösztöndíjat a KIMBA Birkózó Akadémia, a Birkózószövetség és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj évente egy személynek ítélhető oda. Még >>>
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK