2022. 05. 25. szerda
Orbán
: 385 Ft   : 361 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Fergeteges, felszabadult gyermeknap a Csilás parkban – Csak a végén rondított bele az eső, de akkor rendesen

Illés György Cinó  |  2021. 05. 31., 22:07

Tavaly a járványhelyzet miatt nem lehetett megtartani a két évvel ezelőtt az E.T. Pizzéria teraszán hagyományteremtő szándékkal megrendezett gyermeknapi pikniket. Most „a mi ki szuperhőseinknek” egy a korábbinál nagyobb lélegzetű rendezvénnyel kedveskedtek, élettel töltve meg az egész Csilás parkot. Annyi minden történt ennek a hatórásra tervezett, a hirtelen lesújtó eső miatt valamivel több mint ötórásra sikerült, de így is gazdag programsor keretében – amelynek csak záró koncertjét kellett félbeszakítani az időjárás csúf gyermeknapi tréfája folytán –, hogy egyetlen cikkbe minden bele sem fér. Megpróbáljuk összefoglalni a lényeget.

Tegnap, május utolsó vasárnapján, gyermeknapon reggel tíz óra körül kezdtek gyülekezni a Csilás parkban a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezésében másodízben megvalósult gyermeknapi rendezvény résztvevői, és ütemesen szállingóztak még, így a tíz órára tervezett megnyitót fél tizenegyre halasztották.

A gyermeknap célja, hogy ezen a napon gyermekeink jól szórakozzanak, az övék legyen a figyelem. Semmi sem kötelező a mai napon, ez a nap a tiétek, gyerekek, választhattok a lehetőségek közül kedvetek szerint! A lényeg, hogy érezzétek jól magatokat!”– mondta dr. Grabarits István, a KJE elnöke, felidézve, hogy tavaly a járványhelyzet nem engedte meg, hogy megtartsák ezt a rendezvényt, holott két évvel ezelőtt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a gyermeknapi programjukat ugyanezen a helyen.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Most kárpótlásul az akkorinál nagyobb lélegzetű bulival kedveskednek a gyermekeknek, amit számos kalocsai vállalkozó támogatása mellett a CLLD pályázaton elnyert uniós forrás tett lehetővé – derült ki az elhangzottakból. Az összesen hatmillió forintos uniós támogatásból ezen kívül két további rendezvényt fognak szervezni - hangzott el.

Amint később megtudtuk, e rendezvények egyike a Szentivánéji mulatság lesz az érsekkerti szabadtéri színpadnál, ősszel pedig nyugdíjas napi rendezvényt tartanak majd.
Az elnök köszönetet mondott a rendezvény támogatóinak, így a helyszínt és az ebédet biztosító E.T. Pizzéria és Szendvicsbárnak, Kalocsa Város Önkormányzatának, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft.-nek, az ANDA Present Kft. ügyvezetőjének, András Attilának, Kovács László fazekasmesternek, a Népművészet Mesterének, Kriptáné Halász Zsuzsának, illetve a Reál Papír Kft.-nek, a Barankovics István Alapítványnak, valamint a Belvárosi Gyógyszertárnak, továbbá a közreműködésért a Kalocsai Rendőrkapitányságnak, a Kalocsai Polgárőrségnek, a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek és a Blue Knights Motoros Klubnak.

Ezt követően dr. Filvig Géza polgármester rövid megnyitó beszéde keretében fontos bejelentést tett, mintegy gyermeknapi ajándékként. A bejelentett kétszázmilliós, négyéves játszótér-fejlesztési programról már tegnap olvashattak portálunkon.


A megnyitó után Kézér Lilla Kata ismertette a részletes programot, amivel egyidejűleg Lakatos Norbi vaklufis a nagysátor egyik sarkában már megkezdte bemutatóját, amely egész délelőtt tartott.
A füves területen kiterített szőnyegeken pedig a legkisebbek kedvéért Vácz Péterné tartott „Kerekítő foglalkozást”, énekkel, játékkal.

Ezt követően 11 órától Csernik Szende székely mesemondó és lábbábos előadása mindenkit megnevettetett, miközben a gyermekek a székelyek ízes magyar nyelvével ismerkedhettek, és bővítették szókincsüket másodlagos haszonként.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Délben pizzaszeletekkel várták az ekkora megéhezett népet, elsősorban természetesen a gyerekeket, akik rostos üdítőitalt is kaptak, később pedig egy jégkrémmel egészítették ki a finom ebédet.

A két fogás közt pedig Szép Bence „kedélyállapot-karbantartó”, „a világ legügyetlenebb, de legszórakoztatóbb bűvésze” okozott vidám perceket, humoros, interaktív műsorával. Közben már Kovács László fazekasmester is várta bemutatójával a szép számmal érkező érdeklődőket a sátorba, ahol a gyerekek ki is próbálhatták a korongot, ajándékba pedig a szemük láttára készült kis kancsókat, csuprocskákat kaptak a mestertől, amelyeket, ha otthon megszárítanak és később bevisznek műhelyébe, akkor ki is égeti majd nekik.

Délután kettőkor tartották a reggeltől egész délelőtt tartó aszfaltrajzverseny eredményhirdetését – erről külön cikkben írunk később. A program szerint délután három órától, de valójában már valamivel korábban megkezdődött a Csurgó zenekar koncertje.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


De sajnos még így sem elég korán, ugyanis néhány rendkívül vidám, a gyermekeket táncra perdítő nóta után az ég is „csurgóra vette”: a gyönyörű napsütésben kezdődött koncert közben hirtelen beborult az ég, majd először csak cseperegni kezdett, később úgy rázendített, hogy szakadt, mintha dézsából öntenék.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Szerencsére a hangszereket és a technikát már időben biztonságba helyezték, az emberek pedig a sátor védelmébe menekültek. Az eső amilyen hirtelen jött, úgy el is állt, a gyermekeket megmozgató, interaktív műsor mellé változatos és igényes zenét nyújtó műsor nagyobbik részéről sajnos már lemaradtunk.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Addig azonban egész nap a „Garboncás játszórét” fajátékaival játszhattak a kicsik és a nagyobbak, előbbiek még kosaras körhintára is ülhettek. Délután kettőig csillámtetoválás, arcfestés, egész nap hímzés, pingálás várta a kézműves sarokban a gyermekeket.

Képgaléria megtekintése (25 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Délelőtt rendőrautó-bemutató és a Kék Lovagok Motoros Klub tagjai várták „coloros” ruháikban, vagány motorjaikkal a gyerekeket, akiket a motorosok szüleik beleegyezésével meg is motoroztattak egy-egy rövid kanyarra, mert nem lehet elég korán kezdeni. Erre hamarosan a reptéren is rátesznek majd egy lapáttal közelgő motoros családi napjukon.

A rendőrautót délután tűzoltóautó-bemutató váltotta, elvarázsolva az erre fogékonyakat, akik a járművekbe be is szállhattak, sőt – ami nyilván a legnagyobb élvezetet nyújtja – beindíthatták a szirénát is.
Szerencsére ehhez nem mindegyikük ragaszkodott…

Egy ilyen vidám nap után mit mondhatnánk:

JÖVŐRE VELETEK UGYANITT!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 05. 21., 08:52
Katonai tiszteletadás mellett, katonazenekar közreműködésével és a Dózsa György technikum rendészeti szakos tanulóinak részvételével tartották meg a magyar hősökről, a magyar honvédelem daliás időszakairól és fájdalmas veszteségeiről és Kalocsa katonavárosi múltáról való megemlékezést a honvédelmi nap keretében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 05. 25., 15:14
A solti rendőrök kedden hajnalban célirányosan ellenőrizték azt az autót, amit már nagyon sokan kerestek. Még >>>
2022. 05. 25., 10:12
A fiút egy ferencvárosi szállodában fogták el a TEK-esek. A fiatal részletes, tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Még >>>
2022. 05. 24., 16:21
Az elkövető a könyökével megütötte a nő száját, leverte a szemüvegét, valamint betörte telefonjának a kijelzőjét. Még >>>
2022. 05. 24., 08:24
Vasárnap délután kérték a mentők gyors segítségét, ahhoz a 45 év körüli férfihez, aki biciklizés közben lett rosszul Kecskeméten. Még >>>
2022. 05. 23., 18:45
A nagy többséggel megválasztott öt Fidesz-KDNP-s képviselő a főpásztornál tett látgatást. Még >>>
2022. 05. 23., 10:20
A 70 éves doktornő pénzért állított ki hivatalos igazolást a sóoldatot kapó betegeknek, így megkaphatták a védettségi igazolványt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés