2023. 02. 02. csütörtök
Aida, Karolina
: 388 Ft   : 352 Ft Benzin: 655.9 Ft/l   Dízel: 717.8 Ft/l   Írjon nekünk

I. Food Truck Show az Érsekkertben – LED-falas meccsnézés fűszerezte a gasztro-különlegességeket

I. Food Truck Show az Érsekkertben – LED-falas meccsnézés fűszerezte a gasztro-különlegességeket
Illés György Cinó  |  2021. 06. 26., 11:12

Háromnapos, számos nemzet jellegzetes street-food – azaz, utcai, „gyorskaja” – ételét bemutató gasztro-minifesztivál hozott vadonatúj színt, igazi fesztiválhangulatot a város életébe. Az érsekkerti rendezvényen az egész család számára kínálkozott jó programlehetőség: a gyerekek ugrálóvárban mókáztak, az EB meccseit LED-falon követhették a focirajongók, akiknek további izgalmat hozott a szombat délután, a magyar-francia meccs szünetében megtartott megye egyes díjátadó ünnepség, ahol a kalocsai csapat a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.

A rendezvény megnyitójáról, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Zsikó Zoltán, a szervező KIK vezetője által elmondottakról már korábban írtunk, ahogyan előzőleg népszerűsítettük is a rendezvényt olvasóink körében. A megyei éremátadóról, amely a neki keretet adó EB-meccsel együtt a rendezvény csúcspontja volt, szintén külön cikkben számoltunk be.

Fesztiváli hangulat, háromnapos pezsgés töltötte meg az Érsekkertet, igazi nagyvárosias miliővel. Bár, ami azt illeti, nem csak a rendezvény színvonala, hanem az árszínvonala is a nagyvárosokat idézte: az itt megszokott jövedelmekhez viszonyítva a fűszeres ételekhez sajnos elég borsos árak is jártak, amit többen joggal észrevételeztek. Ám az is igaz, hogy cserébe

KÜLÖNLEGES GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY VÁRTA AZ ÉRDEKLŐDŐKET, OLYAN ÉTELEKKEL, AMELYEKRŐL SOKAN TALÁN NEM IS HALLOTTAK MÉG, NEMHOGY KÓSTOLTÁK VOLNA.

A megnyitóban emlegetett LED-fal valóban jó szolgálatot tett, hiszen azon keresztül lehetett követni a magyar válogatottnak a franciák ellen játszott, győzelemmel felérő döntetlenét, amely minden magyar fociszurkolónak megdobogtatta a szívét, nem csak a világbajnok csapat ellen elért kiváló eredmény, illetve a magyarok által szerzett gyönyörű gól miatt, hanem azért is, mert ez nem „talált” eredmény volt!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb


A mieink végig egyenlő félként álltak a pályán a világ legjobbjaival szemben, és – bár a labdabirtoklás terén alul maradtunk – volt olyan szakasza a meccsnek, amikor igazi, szellemes focit mutatott a magyar válogatott, szinte cicázva az esélyesebbnek mondott csapattal, akiket nem „hagytak élni” magyar játékosok, így a nemzetközi szaklapok tudósításai szerint is megérdemelve a döntetlent és a vele járó pontot. Ez, bizony, még ízletesebbé tette az egyébként is finom falatokat!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb


A megnyitón elhangzott utalások szerint az utcai ételeket szállító karavánt hagyományteremtő szándékkal hívták el városunkba, így aki most lemaradt, remélhetőleg egy későbbi alkalommal pótolhatja, persze, akkor ráadás gólöröm nélkül, de bizonyára valamely más kísérőprogram izgalmaival „fűszerezve”.
Izgatottan várjuk!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 01. 30., 15:30
Kocsis Anna és Attila következő állomása egy eldugott faluban lévő biofarm volt. Ahogy a nevéből is adódik - Mindful Farm - a lecsendesedést, kikapcsolódást, természetközeliséget, a jelen pillanat megélését keresték ezen a helyen. Hogy telt el az ott töltött két hét? Vloguk következő epizódjából kiderül, kövessétek a KALOhíreken utazásukat!
2023. 01. 29., 08:24
Január 20-21-én iskolánkat, a Kalocsai Szent István Gimnáziumot képviseltük Kecskeméten, a Neumann János Egyetem által meghirdetett 24 órás logisztikai versenyen. Az Izsáki úti új campuson a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kellett teljesítenie πz2a nevű csapatunknak, melynek tagjai: Molnár Fruzsina, Rideg Árpád, Vida Zolta - tudtuk meg a portálunknak küldött beszámolóból.
2023. 01. 27., 12:27
A Kamarateremben Cseh Tamás dalait adta elő Papp Róbert, Kalocsa díszpolgára, valamint fia, ifjabb Papp Róbert. Az énekes-gitáros zenéjének egy parafrázisához Papp Róbert dalához Berta-Somogy Lajos írta a dalszöveget, aki prózai szövegek felolvasásával idézte meg Cseh Tamás kivételes egyéniségét.
2023-01-26 08:05:00
November végén hirdettek nyílt pályázatot a Kossuth Lajos utca 16-18. szám alatti egykori kollégium épületére. A pályázat érvényes ajánlat nélkül zárult. Nem maradtunk le a vásárról. Hasonlóképp sikertelen volt egy Csokonai utcai lakóingatlan értékesítésére kiírt pályázat, amelyet szintén ismét kiírnak.
2023-01-25 16:31:00
A Kalocsa környékén élő képzőművészek több éves hagyományt követve megrendezett tárlathoz ezúttal a Dunatáj Fotókör kiállításra is kapcsolódott. A megnyitón közreműködött és köszöntőt mondott Lakatos György fagottművész, városunk díszpolgára. A kiállítást megnyitotta Budai Viktória művészettörténész, a Schöffer Gyűjtemény vezetője.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 02. 02., 08:58
A néphagyomány a tavaszvárásra figyel február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, hiszen megfigyelések szerint a barna medve ilyenkor felébred téli álmából, és kikukucskál a barlangjából. Még >>>
2023. 02. 02., 08:52
Az adatok szerint 2013 és 2019 között jellemzően évi 120-135 ezren nyelvvizsgáztak, tavaly csak 83 ezren. Még >>>
2023. 02. 02., 08:34
Az alezredesek eddig megbízott kapitányként irányították a rendőrkapitányságokat. Még >>>
2023. 02. 01., 13:27
A tegnapi, házon belüli egyeztetések után ma az intézmények vezetőivel egyeztetnek a Polgármesteri Hivatalban. Még >>>
2023. 02. 01., 08:45
Tíz hónapostól 3 évesig jöhetnek szóba az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra. Még >>>
2023. 01. 31., 09:09
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK