2022. 01. 25. kedd
Pál
: 361 Ft   : 319 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

I. Food Truck Show az Érsekkertben – LED-falas meccsnézés fűszerezte a gasztro-különlegességeket

I. Food Truck Show az Érsekkertben – LED-falas meccsnézés fűszerezte a gasztro-különlegességeket
Illés György Cinó  |  2021. 06. 26., 11:12

Háromnapos, számos nemzet jellegzetes street-food – azaz, utcai, „gyorskaja” – ételét bemutató gasztro-minifesztivál hozott vadonatúj színt, igazi fesztiválhangulatot a város életébe. Az érsekkerti rendezvényen az egész család számára kínálkozott jó programlehetőség: a gyerekek ugrálóvárban mókáztak, az EB meccseit LED-falon követhették a focirajongók, akiknek további izgalmat hozott a szombat délután, a magyar-francia meccs szünetében megtartott megye egyes díjátadó ünnepség, ahol a kalocsai csapat a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott.

A rendezvény megnyitójáról, Pécsi Vivien önkormányzati képviselő és Zsikó Zoltán, a szervező KIK vezetője által elmondottakról már korábban írtunk, ahogyan előzőleg népszerűsítettük is a rendezvényt olvasóink körében. A megyei éremátadóról, amely a neki keretet adó EB-meccsel együtt a rendezvény csúcspontja volt, szintén külön cikkben számoltunk be.

Fesztiváli hangulat, háromnapos pezsgés töltötte meg az Érsekkertet, igazi nagyvárosias miliővel. Bár, ami azt illeti, nem csak a rendezvény színvonala, hanem az árszínvonala is a nagyvárosokat idézte: az itt megszokott jövedelmekhez viszonyítva a fűszeres ételekhez sajnos elég borsos árak is jártak, amit többen joggal észrevételeztek. Ám az is igaz, hogy cserébe

KÜLÖNLEGES GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY VÁRTA AZ ÉRDEKLŐDŐKET, OLYAN ÉTELEKKEL, AMELYEKRŐL SOKAN TALÁN NEM IS HALLOTTAK MÉG, NEMHOGY KÓSTOLTÁK VOLNA.

A megnyitóban emlegetett LED-fal valóban jó szolgálatot tett, hiszen azon keresztül lehetett követni a magyar válogatottnak a franciák ellen játszott, győzelemmel felérő döntetlenét, amely minden magyar fociszurkolónak megdobogtatta a szívét, nem csak a világbajnok csapat ellen elért kiváló eredmény, illetve a magyarok által szerzett gyönyörű gól miatt, hanem azért is, mert ez nem „talált” eredmény volt!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb


A mieink végig egyenlő félként álltak a pályán a világ legjobbjaival szemben, és – bár a labdabirtoklás terén alul maradtunk – volt olyan szakasza a meccsnek, amikor igazi, szellemes focit mutatott a magyar válogatott, szinte cicázva az esélyesebbnek mondott csapattal, akiket nem „hagytak élni” magyar játékosok, így a nemzetközi szaklapok tudósításai szerint is megérdemelve a döntetlent és a vele járó pontot. Ez, bizony, még ízletesebbé tette az egyébként is finom falatokat!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb


A megnyitón elhangzott utalások szerint az utcai ételeket szállító karavánt hagyományteremtő szándékkal hívták el városunkba, így aki most lemaradt, remélhetőleg egy későbbi alkalommal pótolhatja, persze, akkor ráadás gólöröm nélkül, de bizonyára valamely más kísérőprogram izgalmaival „fűszerezve”.
Izgatottan várjuk!

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. / Faceb

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 25., 18:17
Az életmentés csaknem egy órán keresztül zajlott a helyszínen, mire az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek. Még >>>
2022. 01. 25., 15:57
A Kalocsai Járásbíróság gyorsított eljárásban öt év börtönre, és tíz év kiutasításra ítélt egy 31 éves ukrán férfit, akit embercsempészés miatt állított az ügyészség bíróság elé. Még >>>
2022. 01. 25., 15:16
A Petőfi Zenei Díjakat a Duna Televízión közvetített ünnepség keretébe adták át vasárnap. Még >>>
2022. 01. 25., 13:19
Teljes terjedelmében égett egy személyautó az 5409-es út 2-es kilométerénél, Kiskunmajsa közelében. Még >>>
2022. 01. 25., 11:55
A Dunapatajhoz tartozó tó és környezete, az elmúlt néhány év során soha nem látott, többszáz millió forintos fejlesztésen esett át, de még átadásra sem kerül egy-egy beruházás eredménye, Dusnoki Csaba polgármester és csapata már a következőt tervezi. Még >>>
2022. 01. 25., 09:35
A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tett az illetékes ügyészségen. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés