2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

#Doku: Tízéves a KALOhírek – Csapatmunka kezdetektől mostanáig, avagy: az újságíró is ember

2018. 07. 14., 11:31

Rendszeres olvasóink már láthattak az utóbbi napokban három rövidfilmet, amelyek portálunk születésnapi portréfilmjének melléktermékeként keletkeztek. Az eredeti elképzelés szerint egy könnyed kerekasztal-beszélgetés keretében mutattuk volna be portálunk múltját és jelenét, vázoltuk volna jövőképünket, Tóth Dani pedig az egészből összevágott volna egy remek videót… Ez a koncepció a kamerák előtt omlott össze. Az említett három filmet a romok alól kotorta össze Dani. Aztán egészen más utat választott a KALOhírek bemutatására: rövid interjúk által a szerkesztőség tagjaihoz visz személyesebb közelségbe, amivel inkább portálunk jelenét mutatja be, mint az eltelt tíz évet, de azért szó esik a kezdetekről is, és #DOKU című sorozatunk legújabb epizódjaként közreadott imázsfilmünk elején Tóth Dani emléket állít a Nagy Összeomlásnak is.

A kezdeti nehézségekről főszerkesztőnktől, Borbély-Juhász Ágnestől hallhatnak, aki erről saját tapasztalatot inkább a portál új arculatának megteremtése során szerzett, de felbukkan a filmben Katusné Dávid Edit is, akit a forgatáshoz szervezett kerekasztal-találkozóra mint első főszerkesztőnket hívtunk meg. Ő jelenlegi szerkesztőségünk több tagjával is mindennapi munkakapcsolatban állt egykor, bár ma már nem munkatársa a KALOhíreknek, hanem a regionális média terén kamatoztatja tapasztalatait.

A filmben bemutatkozik a portál újságíróinak egyenként is színes, de egymástól is igen különböző személyiségekből álló élcsapata.
A társaság legkvalifikáltabb újságírójától, Zsiga Ferenctől szakmai titkokat is megtudhatunk.
Tamás Fecó, a portál két lábon járó lexikonja pedig ezúttal nem klasszika-filológiából, sem történelemből vagy földrajzból ad leckét, hanem csak az újságírói munkájáról beszél, konkrétan arról, hogy miért „alázza” a csapatot.
Illés György Cinót erős érzelmi felindultságban, az érsekkerti Öreg Tölgy teteme fölött érte utol kamerájával Tóth Dani.

Az olvasók valószínűleg nem is gondolnak arra, hogy egy hírportál mögött komoly kereskedelmi tevékenység is áll: túl azon, hogy híreinket el kell adnunk az olvasók felé, a reklámfelületeket is értékesíteni kell tudni ahhoz, hogy meg tudjuk teremteni működésünk feltételeit. Ebbe a munkába portálunk értékesítési vezetője, Tóth Barna enged bepillantást.

Végül egy városunk elmúlt 10 évének is emléket állító, zenés fotó-összeállítással köszönjük meg Olvasóink mind növekvő táborának, hogy tíz éven át megtiszteltek bizalmukkal és kitartottak mellettünk.

Annak reményében ajánljuk Tisztelt Olvasóink figyelmébe #Doku című sorozatunk következő, születésnapi epizódját, hogy kis filmünkkel tovább erősítjük a KALOhírek iránti bizalmat és rokonszenvet.

A „romok alól összekotort” – azaz a filmből érthető okokból kimaradt jeleneteket bemutató – videóinkat, reméljük, már mindenki látta, ha nem, akkor itt láthatják a szűkszavú Zsiga Ferenc és itt Tamás Ferenc rendszergazda eredeti megnyilvánulásait, itt pedig a főszerkesztői manipuláció lelepleződésének nagy pillanatát nézhetik újra!

Mindazt, ami ezekbe a bemutatkozó videókba nem fért bele, de fontosnak tartottuk elmondani egy évtized tapasztalattal a hátunk mögött, ebben a cikkben foglaltuk össze.

Végül nem maradt hátra más:

A KALOhírek hírportálnak még sok boldog születésnapot, olvasóinknak pedig jó egészséget, erőt és kitartást hozzá!

PORTÁLUNK TÍZÉVES SZÜLETÉSNAPJÁRA KÉSZÜLT IMÁZSFILMJÉT – MEGKÖSZÖNVE TÍZÉVI FIGYELMÜKET – SZERETETTEL AJÁNLUK MINDEN EDDIGI ÉS LEENDŐ, KEDVES OLVASÓNK FIGYELMÉBE!

Jó szórakozást kívánunk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 18:49:00
Egyéni tájékoztatás adással, pódiumbeszélgetésekkel csábítják a leendő rendőröket, de egészségügyi és pszichológiai konzultáción is részt vehetnek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>