2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

#Doku: Tízéves a KALOhírek – Csapatmunka kezdetektől mostanáig, avagy: az újságíró is ember

2018. 07. 14., 11:31

Rendszeres olvasóink már láthattak az utóbbi napokban három rövidfilmet, amelyek portálunk születésnapi portréfilmjének melléktermékeként keletkeztek. Az eredeti elképzelés szerint egy könnyed kerekasztal-beszélgetés keretében mutattuk volna be portálunk múltját és jelenét, vázoltuk volna jövőképünket, Tóth Dani pedig az egészből összevágott volna egy remek videót… Ez a koncepció a kamerák előtt omlott össze. Az említett három filmet a romok alól kotorta össze Dani. Aztán egészen más utat választott a KALOhírek bemutatására: rövid interjúk által a szerkesztőség tagjaihoz visz személyesebb közelségbe, amivel inkább portálunk jelenét mutatja be, mint az eltelt tíz évet, de azért szó esik a kezdetekről is, és #DOKU című sorozatunk legújabb epizódjaként közreadott imázsfilmünk elején Tóth Dani emléket állít a Nagy Összeomlásnak is.

A kezdeti nehézségekről főszerkesztőnktől, Borbély-Juhász Ágnestől hallhatnak, aki erről saját tapasztalatot inkább a portál új arculatának megteremtése során szerzett, de felbukkan a filmben Katusné Dávid Edit is, akit a forgatáshoz szervezett kerekasztal-találkozóra mint első főszerkesztőnket hívtunk meg. Ő jelenlegi szerkesztőségünk több tagjával is mindennapi munkakapcsolatban állt egykor, bár ma már nem munkatársa a KALOhíreknek, hanem a regionális média terén kamatoztatja tapasztalatait.

A filmben bemutatkozik a portál újságíróinak egyenként is színes, de egymástól is igen különböző személyiségekből álló élcsapata.
A társaság legkvalifikáltabb újságírójától, Zsiga Ferenctől szakmai titkokat is megtudhatunk.
Tamás Fecó, a portál két lábon járó lexikonja pedig ezúttal nem klasszika-filológiából, sem történelemből vagy földrajzból ad leckét, hanem csak az újságírói munkájáról beszél, konkrétan arról, hogy miért „alázza” a csapatot.
Illés György Cinót erős érzelmi felindultságban, az érsekkerti Öreg Tölgy teteme fölött érte utol kamerájával Tóth Dani.

Az olvasók valószínűleg nem is gondolnak arra, hogy egy hírportál mögött komoly kereskedelmi tevékenység is áll: túl azon, hogy híreinket el kell adnunk az olvasók felé, a reklámfelületeket is értékesíteni kell tudni ahhoz, hogy meg tudjuk teremteni működésünk feltételeit. Ebbe a munkába portálunk értékesítési vezetője, Tóth Barna enged bepillantást.

Végül egy városunk elmúlt 10 évének is emléket állító, zenés fotó-összeállítással köszönjük meg Olvasóink mind növekvő táborának, hogy tíz éven át megtiszteltek bizalmukkal és kitartottak mellettünk.

Annak reményében ajánljuk Tisztelt Olvasóink figyelmébe #Doku című sorozatunk következő, születésnapi epizódját, hogy kis filmünkkel tovább erősítjük a KALOhírek iránti bizalmat és rokonszenvet.

A „romok alól összekotort” – azaz a filmből érthető okokból kimaradt jeleneteket bemutató – videóinkat, reméljük, már mindenki látta, ha nem, akkor itt láthatják a szűkszavú Zsiga Ferenc és itt Tamás Ferenc rendszergazda eredeti megnyilvánulásait, itt pedig a főszerkesztői manipuláció lelepleződésének nagy pillanatát nézhetik újra!

Mindazt, ami ezekbe a bemutatkozó videókba nem fért bele, de fontosnak tartottuk elmondani egy évtized tapasztalattal a hátunk mögött, ebben a cikkben foglaltuk össze.

Végül nem maradt hátra más:

A KALOhírek hírportálnak még sok boldog születésnapot, olvasóinknak pedig jó egészséget, erőt és kitartást hozzá!

PORTÁLUNK TÍZÉVES SZÜLETÉSNAPJÁRA KÉSZÜLT IMÁZSFILMJÉT – MEGKÖSZÖNVE TÍZÉVI FIGYELMÜKET – SZERETETTEL AJÁNLUK MINDEN EDDIGI ÉS LEENDŐ, KEDVES OLVASÓNK FIGYELMÉBE!

Jó szórakozást kívánunk!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024-05-21 10:49:00
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 12:57:00
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK