2024. 04. 23. kedd
Béla
: 395 Ft   : 370 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

A Csík a nótánkat, a Zártosztály a csíkot húzta el – Elmosta az eső a Pataji Ősz zárókoncertjét, de itt a kárpótlás: EXKLUZÍV VIDEÓ!

Illés György Cinó  |  2019. 09. 10., 11:25

A Pataji Ősz szombati műsorfolyamában a humorista előadás és cirkuszi gyermekprogram mellett a mulatós muzsikától a mazsorettek bemutatóját kísérő fúvószenekari esztrád műsoron át a popzenéig, valamint a folk- és kemény rockig tartott a skála. Azaz csak tartott volna, mivel a Csík zenekar esti koncertjén, majd a tűzijáték idején is végig szakadó eső eláztatta a színpadot, így a Zártosztály nem vállalta a föllépést az érintésvédelmi szempontból életveszélyesnek ítélt körülmények közt. Sebaj, a KALOhírek olvasói az elmaradt koncertért exkluzív zenekari interjúval vigasztalódhatnak, amelyben az egykori Edda-tagok új dalához készült videoklipjét is megtekinthetjük!

Már pénteken is remek retró partival hangolódtak Dunapatajon a művelődési házban. Másnap délelőtt változatos gyermekprogramok várták a kisebbeket, óriás ugrálóvárral, játszóparkkal íjász és torna bemutatóval, arcfestéssel és Imi bohóc lufihajtogató showjával kiegészítve.

Közben már javában rotyogott az összességében tonnás nagyságrendű pacal a főzőverseny bográcsaiban, hogy nehéz döntés elé állítsák velük a szakácsok a szakavatott zsűrit – erről azonban, az eredményekkel kiegészítve külön cikkben számolunk be. Itt csak annyit jegyzünk meg a versennyel kapcsolatban, hogy már annak ideje alatt, a déli órákban is szakadó eső hozott igazi őszies hangulatot Dunapatajra, a rendezvény nevéhez méltóan. Az eső ugyanis a délutáni néhány órás napsütés dacára rányomta a bélyegét a Pataji Ősz idei rendezvényeire.

A nap sikerének sem lehet a záloga más mint az összefogás, együttműködés, tisztelet, és a falunk iránti alázat, ami mindennek, így Pataj fejlődésének is az alapja.
bővebben ...

A rendezvényhez kapcsolódva a honvédség toborzóponttal települt ki, és amint megtudtuk, volt is legalább egy jelentkező szerződéses katonai szolgálatra, és többen fölkeresték a standot beiskolázás előtt álló honvédelmi pályára készülő fiatalok is.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Színes zenei kínálat, humorral és esővel elegyítve

A főzőverseny díjkiosztójára készülve a Capuccino együttes szórakoztatta a közönséget jól ismert mulatós slágerekkel, a díjkiosztás után pedig a DAL című verseny döntőse, Rácz Gergő adott koncertet.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Humorral Forgács Gábor aranyozta be a délutánt, majd délután öt órától a több fesztivál díjával büszkélkedő Debreceni Fúvószenekar és Majorette Együttes tartott nagysikerű bemutatót a focipályán.

A gyönyörű leányok mosolyára még a Napocska is előbújt a felhők közül, azonban a Csík Zenekar fél hét előtt nem sokkal kezdődött koncertjére újra beborult.

Aztán először csöpögni, majd zuhogni kezdett az eső.
Ez azonban nem szeghette kedvét a lelkes közönségnek: a hallgatóság esernyőerdő alól, de jó kedvűen követte végig a koncertet, a legismertebb dalokat együtt énekelve az együttessel.

A stílusában és hangszerelésében is népzenei alapokon nyugvó zenekar repertoárját ismert magyar slágerek feldolgozásaival is színesítette, így például a Hobo Blues Band és az LGT feledhetetlen slágerei közül is fölcsendült egy-egy dal, természetesen a Csík zenekar összetéveszthetetlen stílusában előadva. Az előbbi, legendás rockegyüttes Közép-európai Hobo Blues című dalának átdolgozását videóra is vettük:

Itt a kárpótlás a Zártosztály elmaradt koncertjéért!

A Csík Zenekar koncertjét tűzijáték követte, aminek különös hangulatot kölcsönzött a végig, egyre hevesebben zuhogó eső. Ez a folytatásra is rányomta a bélyegét, ugyanis a Zártosztály zárókoncertnek szánt föllépését a főképp egykori Edda-tagokból – Zserbó, Hirlemann Berci, Csuka – verbuválódott, új énekessel és billentyűssel kiegészült együttes menedzsere érintésvédelmi szempontok miatt lefújta, ugyanis a színpad addigra annyira beázott a tető alá beverő esőtől, hogy az erősítőket nem lehetett bekapcsolni az áramütés veszélye miatt.
Így végül csak egy közös fotó erejéig léptek színpadra, hangszerek nélkül, aztán fájó szívvel, az elmaradt buli miatt maguk is csalódottan távoztak.

Képgaléria megtekintése (23 db kép)

Forrás: Illés György / KALOhírek

Ezt azonban még nem tudtuk, amikor az öltözőben exkluzív interjút készítettünk a csapattal. Az elkészült filmünk utómunkálatait a korábban számos más országos hírű rockcsapatban, köztük a már említett Hobó Blues Bandben, valamint több éven át az Eddában is játszó gitáros, a zenélés mellett videószerkesztéssel is foglalkozó Csillag Endre, alias Csuka készítette.

Videós interjúnk végére a zenekar egyik új, „Lassíts!” című szerzeményének hivatalos klipjét is beillesztettük. Már csak ezért is érdemes megnézni a videót, valamint azért is, mert a videóból kiderül, hogy miért épp Zártosztály a nevük, és ez miért olyan „telitalálat”...
A rockzene kedvelőinek, kiemelten az Edda rajongóinak kötelező darab!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK