2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Az „Év Orvosának” választották dr. Fricz Péter főorvost

Zsiga Ferenc  |  2016. 07. 28., 09:00

A hagyományteremtés szándékával alapított, az „Év Orvosa Díjban” első alkalommal dr. Fricz Péter belgyógyász, gasztroenterológus főorvos részesült a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában július 6-án rendezett Semmelweis-napi ünnepségen. Az elismerés értékét elsősorban az adja, hogy a kórház orvosai titkos szavazással maguk közül választották ki az arra leginkább érdemesnek tartott kollégájukat, dr. Fricz Pétert.

Az elhivatottságáról, szakértelméről, munkabírásáról és szerénységéről ismert dr. Fricz Péter Kalocsán született. Mint annyi kalocsai és környékbeli tehetséges fiatal, ő is a Szent István Gimnáziumban érettségizett 1978-ban. Még abban az éven felvételt nyert a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára, ahol 1984-ben vette át orvosi diplomáját.

Dr. Fricz Péter azok közé az orvosok közé tartozik, aki szülővárosában kezdte és azóta is itt folytatja a gyógyító munkát. A fiatal szakember érdeklődése már az egyetemi évek alatt a belgyógyászat irányába fordult. Ebből következett, hogy a röntgen osztályon eltöltött rövid idő elteltével, 1985-ben már a belgyógyászati osztályon dolgozott, majd 1989-ben belgyógyászatból szerzett szakvizsgát.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

1992-től, gasztroenterológiai szakvizsgája megszerzése óta dolgozik a belgyógyászati osztály 5 ágyas gasztroenterológiai részlegén, illetve a gasztroenterológiai szakambulancián, belgyógyászati szakrendelésen és a belgyógyászati rehabilitációs osztályon. A betegek körében is jól ismert és elismert orvossal jelenleg elsősorban a gasztroenterológiai szakrendelésen találkozunk.

A főorvos a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tagjaként az Endoszkópos- és a Vastagbél Szekciókban tevékenykedik. Gyógyító munkája mellett a kórház alapítványa kuratóriumának elnöki tisztét is betölti.

Dr. Fricz Péternek gratulálunk az elismeréshez, hivatása és társadalmi megbízatása további gyakorlásához jó egészséget és sok sikert kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés