2021. 10. 24.
Salamon
: 363 Ft   : 312 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Koronavírus a Kertvárosi Általános Iskolában - Öt tanár és mintegy félszáz diák karanténban

Koronavírus a Kertvárosi Általános Iskolában - Öt tanár és mintegy félszáz diák karanténban
Illés György Cinó  |  2020. 09. 25., 16:56

Úgy tudjuk, jól van a Kertvárosi Általános Iskolának az a tanára, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A fertőzés továbbterjedésének meggátolására a járványügyi hatóságok haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket, amelyek közt szerepel két teljes osztálynak és egy harmadiknak több tanulójának, valamint az iskola öt tanárának egészségügyi megfigyelés alá helyezése is.

Sárosi Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános iskola fenntartója, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója már a médiában is megerősítette azt az információnkat, amely szerint a koronavírus felütötte fejét az egyik kalocsai általános iskolában.

Úgy tudjuk, a Kertvárosi Általános Iskolában az egyik tanárnál mutatta ki a teszt a koronavírus-fertőzést. Értesülésünk szerint

EGYELŐRE RAJTA KÍVÜL MÁSNAK NINCSENEK TÜNETEI,

de a kontaktkutatási protokoll szerint

KARANTÉNBA KERÜLT ÖT PEDAGÓGUS ÉS KÉT TELJES OSZTÁLY, VALAMINT EGY TOVÁBBI OSZTÁLY TÖBB TANULÓJA.

Ez időre számukra rendkívüli szünetet rendeltek el, miközben az iskola többi tanulója és tanára számára az oktatás – a járványügyi óvintézkedések betartása mellett – zavartalanul folytatódik.

Az érintettek megfigyelése a járvány kezelésének jelenlegi stratégiája szerint csak öt napig tart,

AKIKNÉL A FERTŐZÉS GYANÚJA NEM MERÜL FÖL, AZOK KEDDEN MÁR VISSZATÉRHETNEK AZ ISKOLAPADOKBA, ILLETVE A „KATEDRÁHOZ”.

A tankerületi igazgató nyilatkozata nem nevesíti, hogy az állami fenntartású kalocsai iskolákat összefogó ernyőintézmény melyik tagintézményéről van szó, azonban szerkesztőségünkhöz eljutott értesülések szerint a Kertvárosi Általános Iskolában történt az eset.

Indokolt a lehető legnagyobb óvatosság!

Remélve, hogy a kalocsai iskolában sikerül megállítani a járvány terjedését, fölhívjuk a figyelmet, hogy a Kertvárosi Általános Iskola esete is arra figyelmeztet:

ITT AZ IDEJE TÉRSÉGÜNKBEN IS A LEGSZIGORÚBBAN VENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI AJÁNLÁSOKAT ÉS ELŐÍRÁSOKAT!

Arra, hogy városunkban is megjelent a vírus, illetve a járvány második hulláma, az önkormányzat már a hónap elején, hetekkel ezelőtt figyelmeztetett.

„Egész Európa szerte érzékelhető a koronavírus járvány másodikhullámának erősödése, folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Magyarországon is napról-napra egyre több a beteg. Sajnos, a járvány nem ért véget,egyre súlyosabb méreteket ölt, és közeledik” – írja a kalocsai önkormányzat szeptember 3-án kiadott közleménye, amely hozzátette:
[a járvány]

„VÁROSUNKAT SEM KERÜLTE EL: A MAI NAPON [09.03.] HIVATALOSAN IS MEGERŐSÍTETTÉK, HOGY KALOCSÁN IS VAN IGAZOLT KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT SZEMÉLY.”

Ennek a ténynek ismeretében kérték a lakosságot a járvánnyal kapcsolatos fegyelmezett magatartásra.

  • Kerüljük a sok emberrel által látogatott, különösen a zárt térben lévő helyeket!
  • Tartsunk szociális távolságot!
  • Tartsuk be az általános higiénés szabályokat!
  • Gyakran mossunk kezet!
  • Viseljünk arcot eltakaró maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön!


AKI A BETEGSÉG TÜNETEIT ÉSZLELI MAGÁN, AZ NE MENJEN KÖZÖSSÉGBE!

MARADJON OTTHON, ÉS TELEFONON ÉRTESÍTSE HÁZIORVOSÁT!

Az első hullám hatásait fegyelmezett hozzáállással csökkenteni tudtuk, ezért továbbra is figyeljünk arra, hogy az eddig elért eredményeink ne legyenek hiábavalóak. Vigyázzunk egymásra! – kérte az önkormányzat felhívása, amelyet közösségi médiás oldalán Filvig Géza polgármester szeptember 3-án tett közzé.

Az óta egyéb intézkedések mellett országosan életbelépett a vendéglátóhelyek 23 órai nyitvatartási korlátozása és a maszkviselés szabályainak szigorítása.

A hónap közepére a járvány első hullámának végén elért igazolt fertőzöttszám Bács-Kiskun megyében már tízszerese volt a tavaszi első hullám végéig detektált esetekének. Akkor 254 volt szemben a tavaszi 23-mal, az utóbbi szűk két hétben pedig újabb 205 ismertté vált esettel 459-re emelkedett az eddig összesen földerített fertőzöttek száma megyénkben, a koronavírus-figyelő kormányzati portál adatai szerint.
* Képünk illusztráció! Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.
2021. 10. 20., 13:18
Az ellátásbiztonságot garantáló Paks II. beruházáshoz jelentős infrastruktúra-fejlesztés társul. A beruházási terület elérését, a munkaerő- és áruszállítást elősegítő közút-, illetve vasútfejlesztés, amelynek már látható eredményei vannak, csak egy kis szelete a feladatoknak – tájékoztatott Dr. Becskeházi Attila államtitkár. (x)
2021. 10. 20., 08:21
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén. Más műszaki, illetve egyéb szakokon tanulók közül is sokan érdeklődtek a szakmai gyakorlati lehetőség, valamint a nyitott pozíciók iránt. (x)
2021-10-19 14:50:00
A nyár folyamán a kalocsai Cigány Szív Egyesület és a Kultúrpart csapata szervezésében, pályázati forrás felhasználásával négy alkalommal utazhattak roma gyerekek és felnőtt kísérőik a fővárosba, hogy ott megtekintsék a főbb látványosságokat, izgalmas programokon vehessenek részt. A kirándulásokról egy vidám videofilm készült, amelyet most tettek közzé – tekintsék meg a KALOhíreken!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>
2021. 10. 23., 15:23
Lakatos György, fagottművész és Gábor-Nagy Nóra, zongoraművész adott csodálatos koncertet péntek este a Kamarateremben Liszt Ferenc születésnapjának 210. évfordulójára! Még >>>
2021. 10. 23., 14:04
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy a Sörház köz forgalomkorlátozását 2021. október 29-ig meghosszabbították a csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása miatt. Még >>>
2021. 10. 23., 09:38
Országszerte és a határokon túl is tartanak megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 65. évfordulóján. Még >>>
2021. 10. 23., 09:33
Az egészségügyi szakértők egyre inkább hangsúlyozzák, hogy lehet valaki fitt és kissé túlsúlyos egyszerre, a testtömegindex nem mérvadó és ez alapján nem lehet megfelelő képet kapni valakinek az egészségi állapotáról. Még >>>
2021. 10. 22., 15:40
A Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolájának 7. és 8. osztályos diákjai rendhagyó történelemóra keretei között mutatták ma be a 65 évvel ezelőtt történteket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés