2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Koronavírus a Kertvárosi Általános Iskolában - Öt tanár és mintegy félszáz diák karanténban

Koronavírus a Kertvárosi Általános Iskolában - Öt tanár és mintegy félszáz diák karanténban
Illés György Cinó  |  2020. 09. 25., 16:56

Úgy tudjuk, jól van a Kertvárosi Általános Iskolának az a tanára, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A fertőzés továbbterjedésének meggátolására a járványügyi hatóságok haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket, amelyek közt szerepel két teljes osztálynak és egy harmadiknak több tanulójának, valamint az iskola öt tanárának egészségügyi megfigyelés alá helyezése is.

Sárosi Magdolna, a Kalocsai Fényi Gyula Általános iskola fenntartója, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója már a médiában is megerősítette azt az információnkat, amely szerint a koronavírus felütötte fejét az egyik kalocsai általános iskolában.

Úgy tudjuk, a Kertvárosi Általános Iskolában az egyik tanárnál mutatta ki a teszt a koronavírus-fertőzést. Értesülésünk szerint

EGYELŐRE RAJTA KÍVÜL MÁSNAK NINCSENEK TÜNETEI,

de a kontaktkutatási protokoll szerint

KARANTÉNBA KERÜLT ÖT PEDAGÓGUS ÉS KÉT TELJES OSZTÁLY, VALAMINT EGY TOVÁBBI OSZTÁLY TÖBB TANULÓJA.

Ez időre számukra rendkívüli szünetet rendeltek el, miközben az iskola többi tanulója és tanára számára az oktatás – a járványügyi óvintézkedések betartása mellett – zavartalanul folytatódik.

Az érintettek megfigyelése a járvány kezelésének jelenlegi stratégiája szerint csak öt napig tart,

AKIKNÉL A FERTŐZÉS GYANÚJA NEM MERÜL FÖL, AZOK KEDDEN MÁR VISSZATÉRHETNEK AZ ISKOLAPADOKBA, ILLETVE A „KATEDRÁHOZ”.

A tankerületi igazgató nyilatkozata nem nevesíti, hogy az állami fenntartású kalocsai iskolákat összefogó ernyőintézmény melyik tagintézményéről van szó, azonban szerkesztőségünkhöz eljutott értesülések szerint a Kertvárosi Általános Iskolában történt az eset.

Indokolt a lehető legnagyobb óvatosság!

Remélve, hogy a kalocsai iskolában sikerül megállítani a járvány terjedését, fölhívjuk a figyelmet, hogy a Kertvárosi Általános Iskola esete is arra figyelmeztet:

ITT AZ IDEJE TÉRSÉGÜNKBEN IS A LEGSZIGORÚBBAN VENNI AZ EGÉSZSÉGÜGYI AJÁNLÁSOKAT ÉS ELŐÍRÁSOKAT!

Arra, hogy városunkban is megjelent a vírus, illetve a járvány második hulláma, az önkormányzat már a hónap elején, hetekkel ezelőtt figyelmeztetett.

„Egész Európa szerte érzékelhető a koronavírus járvány másodikhullámának erősödése, folyamatosan nő a fertőzöttek száma. Magyarországon is napról-napra egyre több a beteg. Sajnos, a járvány nem ért véget,egyre súlyosabb méreteket ölt, és közeledik” – írja a kalocsai önkormányzat szeptember 3-án kiadott közleménye, amely hozzátette:
[a járvány]

„VÁROSUNKAT SEM KERÜLTE EL: A MAI NAPON [09.03.] HIVATALOSAN IS MEGERŐSÍTETTÉK, HOGY KALOCSÁN IS VAN IGAZOLT KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT SZEMÉLY.”

Ennek a ténynek ismeretében kérték a lakosságot a járvánnyal kapcsolatos fegyelmezett magatartásra.

  • Kerüljük a sok emberrel által látogatott, különösen a zárt térben lévő helyeket!
  • Tartsunk szociális távolságot!
  • Tartsuk be az általános higiénés szabályokat!
  • Gyakran mossunk kezet!
  • Viseljünk arcot eltakaró maszkot az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön!


AKI A BETEGSÉG TÜNETEIT ÉSZLELI MAGÁN, AZ NE MENJEN KÖZÖSSÉGBE!

MARADJON OTTHON, ÉS TELEFONON ÉRTESÍTSE HÁZIORVOSÁT!

Az első hullám hatásait fegyelmezett hozzáállással csökkenteni tudtuk, ezért továbbra is figyeljünk arra, hogy az eddig elért eredményeink ne legyenek hiábavalóak. Vigyázzunk egymásra! – kérte az önkormányzat felhívása, amelyet közösségi médiás oldalán Filvig Géza polgármester szeptember 3-án tett közzé.

Az óta egyéb intézkedések mellett országosan életbelépett a vendéglátóhelyek 23 órai nyitvatartási korlátozása és a maszkviselés szabályainak szigorítása.

A hónap közepére a járvány első hullámának végén elért igazolt fertőzöttszám Bács-Kiskun megyében már tízszerese volt a tavaszi első hullám végéig detektált esetekének. Akkor 254 volt szemben a tavaszi 23-mal, az utóbbi szűk két hétben pedig újabb 205 ismertté vált esettel 459-re emelkedett az eddig összesen földerített fertőzöttek száma megyénkben, a koronavírus-figyelő kormányzati portál adatai szerint.
* Képünk illusztráció! Forrás: HVG

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK