2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Nyert Kalocsa 550 milliós óvodai pályázata – Elkészült az Úttörőházban az ideiglenes óvoda

Illés György Cinó  |  2022. 06. 09., 16:09

A mai, június 9-én, csütörtökön délután tartott önkormányzati képviselő-testületi ülés végén elhangzott polgármesteri bejelentések közt osztotta meg dr. Filvig Géza polgármester az örömhírt: nyert a város 550 millió forintos óvodaépítési pályázata, ami által elkészülhet a „Lurkópalota” folytatása, így megvalósulhat a teljes, 150 fős óvodai beruházás, indulhat a közbeszerzési eljárás.

Az óvodaépítésre még az előző, dr. Bálint József vezette önkormányzat pályázott sikerrel, a kivitelezés viszont már áthúzódott a jelenlegi ciklusra. Az új óvodát ez év március derekán adták át az óvodai nevelés céljaira.

Amint emlékezetes, az eredeti tervek szerint 150 férőhelyes óvoda épült volna az Ifjúsági Ház – egykori Úttörőház – telkéből leválasztott területen, ám a költségek növekedése, valamint a szükséges források hiánya miatt végül két ütemre osztották a beruházást.
Az első ütemben 75 gyermek fogadására alkalmas óvodarész épült meg, valamint a teljes, 150 fős óvoda igényeit kiszolgáló, közös épületrészek, illetve a főutcáról ideköltöző óvodai igazgatóságnak helyet adó helyiségek, és parkolók, járdák, kerítések is létesültek az intézmény körül, szintén pályázati forrás felhasználásával.


Az önkormányzat időközben – hosszú egyezkedés után – megállapodott az óvodaépítés folytatásának fizikai terét adó, szomszédos ingatlan megvásárlásáról, és rendelkezésre állnak az építési tervek is – már csak a félmilliárdot meghaladóra taksált költségek fedezete hiányzott.
Mostanáig.

Erre a beruházásra nyújtott be ugyanis az idei év elején 550 millió forint értékű pályázatot a kalocsai önkormányzat – ennek a kedvező elbírálását jelentette ma be Filvig Géza polgármester, hozzátéve:

INDULHAT A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS!

Két év alatt el kell készülnie

Filvig Géza azt is elmondta, hogy

ELKÉSZÜLT AZ IFJÚSÁGI HÁZBAN KIALAKÍTOTT IDEIGLENES ÓVODA IS,

ahol jövő héten tartanak helyszínbejárást az óvodapedagógusokkal, és szeptembertől a Kunszt utcai óvoda is átköltözhet az új helyszínre.
Az ideiglenes óvodában előreláthatólag két évet töltenek majd.

AZ ELKÖVETKEZENDŐ KÉT ÉVBEN AZ ÚJ ÓVODÁNAK TELJES EGÉSZBEN EL KELL KÉSZÜLNIE.

Az ideiglenes óvodát most elfoglaló Kunszt utcaiak akkor vehetik majd birtokukba új végleges óvodaépületüket – mondta a polgármester.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 10., 13:24
A nagy érdeklődésre tekintettel két eredetileg nem hirdetett, délutáni turnus is indul Kovács László kalocsai Fazekas Alkotóházban. Még >>>
2024. 06. 08., 08:08
Kalocsán, június 10-én 6 órától 16-án 18 óráig felújítás miatt lezárják a közúti forgalom elől az 51. számú főút és a vasút kereszteződésében lévő Pataji úti átjárót. Még >>>
2024. 06. 08., 07:53
Hosszú ideje nem volt példa ekkora harcsatelepítésre a Dunán, 6 ezer szürkeharcsa kerül a folyamba. Még >>>
2024. 06. 07., 09:32
Egy polgárőr kiszúrta, a rendőrök felderítették: a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt kell felelnie egy 36 éves kalocsai és 28 éves bátyai lakosnak – közli a Police.hu. Még >>>
2024. 06. 05., 16:22
„Hogy nem tudtak volna közéjük dobni egy bombát!!!!” – Hogy kik közé? Ugye, nem ezen fog múlni az ilyen hozzászólás megítélése?! Még >>>
2024. 06. 05., 11:01
Avagy: kis hírünk a nagyvilágban... FRISSÍTVE! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK