2022. 07. 07. csütörtök
Appolónia
: 410 Ft   : 400 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Nyert Kalocsa 550 milliós óvodai pályázata – Elkészült az Úttörőházban az ideiglenes óvoda

Illés György Cinó  |  2022. 06. 09., 16:09

A mai, június 9-én, csütörtökön délután tartott önkormányzati képviselő-testületi ülés végén elhangzott polgármesteri bejelentések közt osztotta meg dr. Filvig Géza polgármester az örömhírt: nyert a város 550 millió forintos óvodaépítési pályázata, ami által elkészülhet a „Lurkópalota” folytatása, így megvalósulhat a teljes, 150 fős óvodai beruházás, indulhat a közbeszerzési eljárás.

Az óvodaépítésre még az előző, dr. Bálint József vezette önkormányzat pályázott sikerrel, a kivitelezés viszont már áthúzódott a jelenlegi ciklusra. Az új óvodát ez év március derekán adták át az óvodai nevelés céljaira.

Amint emlékezetes, az eredeti tervek szerint 150 férőhelyes óvoda épült volna az Ifjúsági Ház – egykori Úttörőház – telkéből leválasztott területen, ám a költségek növekedése, valamint a szükséges források hiánya miatt végül két ütemre osztották a beruházást.
Az első ütemben 75 gyermek fogadására alkalmas óvodarész épült meg, valamint a teljes, 150 fős óvoda igényeit kiszolgáló, közös épületrészek, illetve a főutcáról ideköltöző óvodai igazgatóságnak helyet adó helyiségek, és parkolók, járdák, kerítések is létesültek az intézmény körül, szintén pályázati forrás felhasználásával.


Az önkormányzat időközben – hosszú egyezkedés után – megállapodott az óvodaépítés folytatásának fizikai terét adó, szomszédos ingatlan megvásárlásáról, és rendelkezésre állnak az építési tervek is – már csak a félmilliárdot meghaladóra taksált költségek fedezete hiányzott.
Mostanáig.

Erre a beruházásra nyújtott be ugyanis az idei év elején 550 millió forint értékű pályázatot a kalocsai önkormányzat – ennek a kedvező elbírálását jelentette ma be Filvig Géza polgármester, hozzátéve:

INDULHAT A KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS!

Két év alatt el kell készülnie

Filvig Géza azt is elmondta, hogy

ELKÉSZÜLT AZ IFJÚSÁGI HÁZBAN KIALAKÍTOTT IDEIGLENES ÓVODA IS,

ahol jövő héten tartanak helyszínbejárást az óvodapedagógusokkal, és szeptembertől a Kunszt utcai óvoda is átköltözhet az új helyszínre.
Az ideiglenes óvodában előreláthatólag két évet töltenek majd.

AZ ELKÖVETKEZENDŐ KÉT ÉVBEN AZ ÚJ ÓVODÁNAK TELJES EGÉSZBEN EL KELL KÉSZÜLNIE.

Az ideiglenes óvodát most elfoglaló Kunszt utcaiak akkor vehetik majd birtokukba új végleges óvodaépületüket – mondta a polgármester.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 07. 03., 08:34
Kalocsán Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódóan tartották meg a város főbúcsúját június 26-án, vasárnap. Az ünnepen Berta Tibor tábori püspök mutatott be szentmisét a Nagyboldogasszony-főszékesegyházban.
2022. 07. 02., 12:47
Az új utcabútorok napelemes energiaforrással működnek, mobiltelefonok töltésére alkalmasak, illetve környezetükben Wi-Fi szolgáltatást nyújtanak és meteorológiai adatokat is szolgáltatnak. Az okospadok ingyenesen használhatóak, ahogyan a bevezetés időszakában a térnek a malom melletti hídnál lévő sarkánál felállított töltőállomás is.
2022. 06. 29., 15:40
Amíg szüleik a vizsgálatokon vettek részt, a gyerekek ugrálóvárban hancúrozhattak, és az összes résztvevőt egy tál babgulyásra is megvendégelte az egészségnapon a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata, akiknek hívására hétfőn városunkba érkezett a Nemzeti Népegészségügyi Központ egészségügyi szűrőbusza.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 07. 06., 11:04
2022. július 5-én Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató adta át a megbízást dr. Gondos Miklósnak a kecskeméti kórházban. Még >>>
2022. 07. 05., 18:03
A Dunától keletre fordulhat elő elvétve zápor, zivatar. Még >>>
2022. 07. 05., 15:04
A politikus a kórházba kerülés után vakbél műtéten esett át. Még >>>
2022. 07. 05., 14:54
2022. július 07-től 18-ig a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni Kalocsán és valamennyi környező településen. Még >>>
2022. 07. 05., 10:15
A horvát kormány célja, hogy biztosítsa az állampolgárok életszínvonalát és az energiaellátás biztonságát, továbbá a bevételeket a turisztikai szezonban. Még >>>
2022. 07. 04., 15:22
Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk- fogalmazott Kocsis Máté Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK