2023. 06. 07. szerda
Róbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Szerződött áron fejeződik be a hajósi útberuházás – Mindenszentek napjára elkészült a Temető utca felújítása

Szerződött áron fejeződik be a hajósi útberuházás – Mindenszentek napjára elkészült a Temető utca felújítása
Zsiga Ferenc  |  2022. 10. 31., 09:16

A szinte folyamatosan dráguló alapanyagárak és bérköltségek ellenére az eredetileg vállalt, szerződés szerinti áron fejeződik be Hajóson a három utcát érintő, 40 millió forintból megvalósuló útberuházás. A Belügyminisztérium és a Magyar Falu Program vissza nem térítendő támogatásából, valamint önkormányzati önerőből megújult belterületi utak közül a Temető utca felújítása is elkészült Mindenszentek napjára, így az ilyenkor a temető környékén szokásosan megnövekedett forgalom már a jó minőségű úton haladhat.

Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a kivitelezővel év végi teljesítési határidőben állapodtak meg a Temető utca, a Fácánosi bekötő utca egy része, továbbá a Vörösmarty utcát és a Szigeti Fő utcát összekötő útszakasz felújításában.

A Temető utca már teljesen elkészült, a másik két utca felújítása is hamarosan, várhatóan november első napjaiban befejeződik. Az építési munkálatok idejére rövid időre ezeket az utcákat, útszakaszokat lezárták, az útlezárásokról a város honlapján tájékoztatták a lakosokat.

A városvezető elégedettségét fejezte ki amiatt, hogy a kivitelező annak ellenére tartotta magát a szerződésben rögzített árhoz, hogy időközben különösen az építőiparban mind az alapanyagárak, mind a bérköltségek jelentősen megnövekedtek, ám így nem kell pluszforrásokat mozgósítani a számlák kiegyenlítése érdekében. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 06. 06., 19:52
A jazz muzsika és a jó borok kedvelőinek kiváló programlehetőség, akinek ismerőse jazz- és borrajongó, annak pompás ajándékötlet! Töltsön egy kellemes nyári estét a Pilvax Hotelben június 10-én! Indítsa a nyarat egy laza, élőzenés aláfestéssel egybekötött borkóstolóval, amelyen amforában érlelt borkülönlegességekkel ismerkedhetünk.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 07., 14:22
Békéscsabáról, Gyuláról, Kisdombegyházról, Szegedről, Kecskemétről, Budapestről is érkeztek bejelentések, vélhetően nagyon széles körben érezte a lakosság. Még >>>
2023. 06. 07., 10:38
Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután. Még >>>
2023. 06. 07., 10:00
Néhány tuti tippet is adott, kattints és fogadd meg Te is őket! Még >>>
2023. 06. 07., 09:02
Gyermekkoromban is a jó meséket szerettem, szeretem, ha a történetnek nagyon jó vége van. Ez a kapu a mi jutalmunk a jócselekedetért, mint egy régi magyar népmesében – mondta az ünnepségen Vajda Péter, Még >>>
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK