2023. 09. 24.
Gellért, Mercédesz
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Tragédia az Őrült Hajók Versenyén – A P. Mobil technikusát beszerelés közben érte a halál, a péntek esti koncertek elmaradtak

Illés György Cinó  |  2023. 08. 12., 13:23

Remekül indult, de hamar gyászba fordult az Őrült Hajók Versenyének első napja Hartán. A P. Mobil technikai stábjának kulcsembere a színpadi beszerelés közben rosszul lett, összeesett, hiába küzdöttek az életéért közel egy órán át, hiába próbálták újjáéleszteni, nem sikerült megmenteni. Tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt az együttes koncertje és az aznapi későbbi színpadi programok elmaradtak. A szombati nap programját a tervezett és meghirdetett formában megtartják.

Óriási érdeklődés mellett vette kezdetét IX. Őrült Hajók Versenye a Hartai-szigeten. Már délutántól teltek a parkolók, és folyamatosan érkeztek a fesztiválozók – nem csoda, hiszen az első nap húzó neve az országos vonzerővel rendelkező, legendás P. Mobil együttes volt.
Illetve lett volna.

A kalocsai Tattoos együttes még rendben leadta koncertjét, és a délután hat órára meghirdetett hajómustrán felsorakozott, csak néhány vízi alkalmatlanság szemléje is lezajlott.

Ekkor még nem sejtettük, hogy a pénteki programot váratlan tragédia szakítja meg: a P. Mobil együttes technikusa, Goletz Géza a színpadi beszerelés közben rosszul lett, összeesett és meghalt, hiába küzdöttek hosszú időn át életéért, hiába próbálták újraéleszteni, nem tudták megmenteni az életét.

Az érzelmileg összeroppant együttes a koncertet érthető módon lemondta.
A szervezők kegyeleti okokból a még hátralévő aznapi koncertet, az ABS együttes fellépését törölték, és aki ezt igényelte, a fentiek bejelentését követően a szigetről távozva visszaválthatta belépőjét, ám a szombati programokat értesülésünk szerint a szomorú történtek ellenére hiánytalanul megtartják.

Gyászol a P. Mobil és rajongótábora

A Mobilosok Nagy Családjának pótolhatatlan vesztesége kapcsán Schuster Lóránt zenekarvezető a P. Mobil közösségi médiás felületén ma augusztus 12-én délelőtt 10 órakor tette közzé a zenekar hivatalos közleményét, amelyet az alábbiakban változatlan formában teszünk közzé:

"Gééééééééza!

A pénteki Hartai koncertünk kezdése előtt Goletz Géza technikusunk az orgona mellett összeesett és meghalt. Ötven percnyi sikertelen újraélesztési kísérlet után halottnak nyilvánították. Géza 40 éven keresztül, teljes szívvel volt a mi emberünk. Köszönjük Géza!

A rendezőkkel közös egyetértésben lemondtuk a koncertet. Külön köszönet a közönségnek a megértésért.

A mai Hegymagasi koncertünket Goletz Géza emlékének ajánlva megtartjuk.

P.Mobil együttes, Tunyogi Berni, és a technikusok

A Géza! Egy intézmény, egy EMBER, egy olyan ember, aki meghatározza és megtestesíti a Mobilosságot, aki egy igazodási pont. Figurája első pillanatban beég mindenkibe örökre, pedig csak önmagát adja, egyszerűen, határozottan, csendesen, nyíltan, egyenesen előre a szemedbe. A végtelenség a meghatározója, végtelen odaadás, végtelen tapasztalat, végtelen erő, végtelen hűség, végtelen kitartás, végtelen szeretet. Egy ilyen emberhez nem kapcsolódhat múltidő, ő mindig itt van, mindig itt lesz a Mobilosokkal!

Az Örökmozgó egyik lába most kitörött, és biceg, de a távolban feltűnik a Géza, kezében a megoldással, és máris ragasztja, csavarozza, szögeli, kalapálja és helyrehozza a gépet…becsüljétek meg őt ott az Égi zenekarban!

Bogyó

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 22., 11:40
Érdemes volt kilátogatni szeptember első szombatján a kalocsai reptérre, ahol látványos tűzijátékkal nyíló esti futás, repülési lehetőség és ingyenes egészségügyi vizsgálatok is várták az érdeklődőket az Aero Club Foktő-Kalocsa rendezvényén.
2023. 09. 22., 11:35
Roma zenei előadókkal, népviseleti és néptáncbemutatóval várják az érdeklődőket!
2023-09-23 13:28:06
Szombati Ferenc muzsikája mellett, a Mezei Virágok Népdalkör előadását láthatják az érdeklődők, egy finom ebéd és más műsorok mellett!
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.
2023-09-18 14:13:38
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 24., 16:11
A javaslat szerint jövő év márciusától ismét nő az érintetti kör, pontosan 83889 egészségügyi szakdolgozó bére, de már differenciáltan. Még >>>
2023. 09. 23., 20:04
A Zöldfa utcai óvodában péntek délelőtt tartották a díjátadót. Még >>>
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK