2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Két gázpalack robbant fel Homokmégyen– Tüzes telünk van az idén

Két gázpalack robbant fel Homokmégyen– Tüzes telünk van az idén
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 20., 14:05

Homokmégy-Kiskecskemégyen 2021. február 17-én egy 25 négyzetméter alapterületű melléképületben keletkezett tűz, amely teljesen kiégett, a mellette lévő családi ház pedig megrongálódott.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: „Homokmégy-Kiskecskemégyre a kalocsai és kiskőrösi hivatásos tűzoltók a riasztást követően rövid időn belül kiérkeztek, három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A melléképületben - még a tűzoltók kiérkezése előtt - két gázpalack felrobbant.”

A szóvivő hangsúlyozta, a tűzesetben senki sem sérült meg. A ház egy négytagú családé, az ott lakók aznap este rokonoknál kaptak szállást.


Forrás: Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Kecskemét


A tűzesetet követően Homokmégy Község Önkormányzata és a Homokmégyért Alapítvány segítségével adománygyűjtésbe kezdtek, így már másnap megérkezett a segítség egy része. Információink szerint a család sem sokáig tétlenkedett, az esetet követően, nagy erővel láttak a tűz okozta károk helyreállításához.

Jó hír, hogy a károsultak jól haladnak a felújítással, és már vissza is tudtak költözni a sebtében helyreállított házba, a tavasz beálltával pedig folytatják a felújítási, festési munkálatokat.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy hete Szakmáron gyulladt ki egy családi ház. A szakmári família, édesapa a két kislányával szerencsétlenebbül járt, nekik mindenük odaveszett. Az ingatlan nincs jó állapotban, így nem lehet tudni, hogy egyáltalán visszaköltözhetnek - e valamikor az otthonukba. Számukra a szakmári önkormányzat nyújtott segítő kezet, az egyik üresen álló szolgálati lakásban leltek átmeneti otthonra. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint sem itt, sem a homokmégyi tűzeset kapcsán nem indult tűzvizsgálat. Mint megtudtuk, egy évekkel ezelőtti jogszabály módosítás kisebb tűzesetek esetében a szakemberek, illetve az illetékes parancsnok mérlegelési jogkörébe utalja a tűzvizsgálat elrendelését, vagy annak mellőzését. Ugyan robbanás is történt, szerencsére egyik tűzeset sem járt személyi sérüléssel, ugyanakkor az érintettekben komoly lelki traumát okoz.
Információnk szerint az egyik ingatlan nem rendelkezett biztosítással, így a helyreállítási munkálatok sajnos a szerény bevétellel rendelkező család kiadásait növelik majd.
Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei