2021. 12. 08. szerda
Mária
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Teljesen kiégett egy ház Szakmáron – Adománygyűjtésbe kezdett a település a bajba jutott család számára

Teljesen kiégett egy ház Szakmáron – Adománygyűjtésbe kezdett a település a bajba jutott család számára
Illés György Cinó  |  2021. 02. 10., 13:50

Egyedül nevelte két kis gyermekét az apa abban a családi házban, amely hétfőn – eddig még tisztázatlan körülmények között – kigyulladt Szakmáron. A szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, és mellette a tetőszerkezet is megrongálódott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

2021. február 8-án, a délutáni órákban riasztották a tűzoltókat a szakmári házhoz. Nagy volt a riadalom a Széchenyi István utcában, mikor kigyulladt a 100 négyzetméteres épület. A katasztrófavédelmi szakemberek kiérkezésekor a szobák berendezési tárgyai égtek, és a födém is lángolt.

Amint Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk,

A KALOCSAI ÉS A KISKŐRÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓK HÁROM VÍZSUGÁRRAL ÉS KÉZI SZERSZÁMOKKAL FÉKEZTÉK MEG A LÁNGOKAT.

Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből.”
– tájékoztatott a szóvivő.

A TŰZESETBEN SENKI SEM SÉRÜLT MEG, VISZONT A HÁZ JELEN ÁLLAPOTÁBAN LAKHATATLANNÁ VÁLT.

Mivel személyi sérülés nem történt, az ügyben tűzvizsgálat nem indult, így a tűz pontos okát nem lehet tudni.

Kép forrása: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságA LAKÓK A ROKONOKNÁL KAPTAK ÁTMENETI SZÁLLÁST.

Azóta a szerencsétlenül járt család lakhatása megoldódni látszik, az önkormányzat ugyanis felajánlott egy szolgálati lakást, amelyet a kiégett házuk felújítási munkálatainak a befejezéséig használhatnak.

Gyűjtést szerveznek a család megsegítésére

András Gábor szakmári polgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a tetőszerkezet még javítható állapotban van, és a falak is stabilan állnak.

A felújítási költség egyértelműen magas lesz. A férfi egyedül gondoskodik a két kislányáról, tehát eddig sem volt könnyű az életük. A legnagyobb szomorúság a történetben az, hogy a család most fizette ki a ház vételárának az utolsó részletét, és mire egy kicsit össze tudták volna szedni magukat anyagilag, megtörtént a tragédia”– nyilatkozta az eset kapcsán a polgármester, akitől azt is megtudtuk:

A SZAKMÁRI ÖNKORMÁNYZAT ADOMÁNYGYŰJTÉSBE KEZDETT A CSALÁD SZÁMÁRA.

A pénzfelajánlások mellett bútorokat és ruhadarabokat is szívesen fogadnak. Nem csak a férfi, hanem a középsőcsoportos és az elsőosztályos kislány személyes dolgai, például a kedvenc játékaik is odavesztek.

Mindenfajta felajánlás jól jön most. A jelenlegi ruházatukat meg tudtuk oldani, de ha van valakinek egy 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfira, illetve a gyerekekre való, használható ruhadarabja, azt is szívesen továbbítjuk számukra” – nyilatkozott András Gábor.

A felajánlásokat a helyi önkormányzatnál gyűjtik, és itt lehet elkérni azt a bankszámlaszámot is, ahová a pénzt tudják utalni az adakozók, illetve az önkormányzat honlapján is lehet majd tájékozódni az adományozás lehetőségével kapcsolatban.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés