2024. 05. 19.
Ivó, Milán
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Teljesen kiégett egy ház Szakmáron – Adománygyűjtésbe kezdett a település a bajba jutott család számára

Teljesen kiégett egy ház Szakmáron – Adománygyűjtésbe kezdett a település a bajba jutott család számára
Illés György Cinó  |  2021. 02. 10., 13:50

Egyedül nevelte két kis gyermekét az apa abban a családi házban, amely hétfőn – eddig még tisztázatlan körülmények között – kigyulladt Szakmáron. A szobák és a benne lévő bútorok, a személyes tárgyak mind a tűz martalékává váltak, és mellette a tetőszerkezet is megrongálódott. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár jelentős.

2021. február 8-án, a délutáni órákban riasztották a tűzoltókat a szakmári házhoz. Nagy volt a riadalom a Széchenyi István utcában, mikor kigyulladt a 100 négyzetméteres épület. A katasztrófavédelmi szakemberek kiérkezésekor a szobák berendezési tárgyai égtek, és a födém is lángolt.

Amint Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk,

A KALOCSAI ÉS A KISKŐRÖSI HIVATÁSOS TŰZOLTÓK HÁROM VÍZSUGÁRRAL ÉS KÉZI SZERSZÁMOKKAL FÉKEZTÉK MEG A LÁNGOKAT.

Az oltási munkálatok közben a tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből.”
– tájékoztatott a szóvivő.

A TŰZESETBEN SENKI SEM SÉRÜLT MEG, VISZONT A HÁZ JELEN ÁLLAPOTÁBAN LAKHATATLANNÁ VÁLT.

Mivel személyi sérülés nem történt, az ügyben tűzvizsgálat nem indult, így a tűz pontos okát nem lehet tudni.

Kép forrása: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságA LAKÓK A ROKONOKNÁL KAPTAK ÁTMENETI SZÁLLÁST.

Azóta a szerencsétlenül járt család lakhatása megoldódni látszik, az önkormányzat ugyanis felajánlott egy szolgálati lakást, amelyet a kiégett házuk felújítási munkálatainak a befejezéséig használhatnak.

Gyűjtést szerveznek a család megsegítésére

András Gábor szakmári polgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a tetőszerkezet még javítható állapotban van, és a falak is stabilan állnak.

A felújítási költség egyértelműen magas lesz. A férfi egyedül gondoskodik a két kislányáról, tehát eddig sem volt könnyű az életük. A legnagyobb szomorúság a történetben az, hogy a család most fizette ki a ház vételárának az utolsó részletét, és mire egy kicsit össze tudták volna szedni magukat anyagilag, megtörtént a tragédia”– nyilatkozta az eset kapcsán a polgármester, akitől azt is megtudtuk:

A SZAKMÁRI ÖNKORMÁNYZAT ADOMÁNYGYŰJTÉSBE KEZDETT A CSALÁD SZÁMÁRA.

A pénzfelajánlások mellett bútorokat és ruhadarabokat is szívesen fogadnak. Nem csak a férfi, hanem a középsőcsoportos és az elsőosztályos kislány személyes dolgai, például a kedvenc játékaik is odavesztek.

Mindenfajta felajánlás jól jön most. A jelenlegi ruházatukat meg tudtuk oldani, de ha van valakinek egy 180 centiméter magas, vékony testalkatú férfira, illetve a gyerekekre való, használható ruhadarabja, azt is szívesen továbbítjuk számukra” – nyilatkozott András Gábor.

A felajánlásokat a helyi önkormányzatnál gyűjtik, és itt lehet elkérni azt a bankszámlaszámot is, ahová a pénzt tudják utalni az adakozók, illetve az önkormányzat honlapján is lehet majd tájékozódni az adományozás lehetőségével kapcsolatban.Forrás: Kalocsa TV

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 15., 19:59
Font Sándor: Azt gondolom, Kalocsa városa a folytonosságban érdekelt, hiszen látjuk a megkezdett és majdan befejeződő beruházásokat; az óvoda esetében ez 1,5 év, és a programtervek is, amiket felsoroltam szinte kézzel foghatók. Nagy baj lenne, ha bármilyen oknál fogva ezek megakadnának, mert egy új városvezetés újra gondolhatja, nem azt tartja a legfontosabbnak, amit a jelenlegi, és minden kezdődik elölről.
2024. 05. 15., 06:58
Az összes kalocsai polgármesterjelölt határidőig, kellő számban leadta ajánlószelvényeit, azokat a választási bizottság ellenőrizte, majd a jelölteket bejegyezte a nyilvántartásba. Ezt a bizottság határozatba foglalta, amely már mindegyikük esetében – a nyolcadik jelölt vonatkozásában múlt csütörtökön – jogerőre is emelkedett.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>
2024. 05. 13., 12:43
A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársainak kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt folytatott nyomozása vezetett eredményre. Még >>>
2024. 05. 13., 11:19
Csalás követte az együttlétet, de hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról. A pénzből viszont akkorra már jó pár „menetre” való összeg hiányzott. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK