2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

„A játék összeköt” – Új, akadálymentes játszótér épül Kalocsán

Illés György Cinó  |  2024. 03. 23., 14:00

A Szerencsejáték Zrt. a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és a Spanyol Vakok Nemzeti Szervezete (ONCE) 2015. decemberében háromoldalú megállapodás értelmében indította el az úgynevezett befogadó játszótér építési programját. 2017 óta összesen huszonnyolc befogadó játszóteret adtak át, és idén újabb öt játszótér valósulhat meg az ország több pontján. Hamarosan városunkban is létesülhet ilyen játszótér, miután a képviselő-testület a március 21-ei, csütörtök délutáni ülésén elfogadta a felajánlást.

A Szerencsejáték Zrt. e program keretében felajánlotta Kalocsa Város Önkormányzatának, hogy a város területén térítésmentesen létesítene befogadó játszóteret.
A létesítendő játszótéren a gyermekek a fogyatékkal élő társaikkal való együtt játszás élményén keresztül válhatnak elfogadó, nyitott felnőttekké.

A játszótéren megjelenő játszó- téri elemek olyan, az együtt játszás lehetőségét nyújtó játékok, amelyek nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával.

„A játék összeköt!” kezdeményezést a tavalyi év során jelentősen fejlesztették. Ennek eredményeként bővült és komplettebbé vált a játszóterek tartalma, továbbá minden helyszín külön tematikát kap, a hely szellemét idéző játékokkal, így például Szerencsen ’Csokoládé játszótér’ épült, Kanizsán az egykori várat idéző játszóteret létesítettek.

A felajánlás nyomán a kalocsai önkormányzat számára is lehetőség nyílik egyedi, városunkhoz szorosan kapcsolódó tematika kiválasztására. Ilyen lehet például a kalocsai hímzés motívumai, fűszerpaprika, vagy a helyi élővilág.

Az esztétikusabb megjelenés érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetformálásra, illetve a kiegészítő- és díszítőelemekre, valamint az egységesen megtervezett szülői tájékoztató táblák elhelyezésére is, és

A JÁTSZÓTÉR MELLETT AKADÁLYMENTES PARKOLÓT IS KIALAKÍTANAK

– derül ki a testületi ülésre készült előterjesztésből.

Több képviselő érdeklődött a helyszínválasztás okáról– amely a Körte utca és a Móra Ferenc utca kereszteződésénél található, önkornányzati tulajdonban álló üres telekre esett.

Erre válaszképp dr. Filvig Géza polgármester elmondta, hogy a felajánló kikötése volt, hogy teljesen új játszóteret kíván kialakítani, felújítás, bővítés nem jöhet szóba, és a március 8-án megtartott helyszíni bejárás során a Szerencsejáték Zrt. szakemberei ezt a helyszínt tartották a legalkalmasabbnak – ennek ismeretében a testület egyhangúlag támogatta a javaslatot, amely szerint az önkormányzat a területet biztosítja az új játszótérhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 11., 15:30
„Ez a park szimbolizálja a városért végzett munkámat, amelyben mindig a legfontosabb szerep annak jutott, hogy mi az, amire szüksége van az embereknek, hol kell és lehet azokat megvalósítani, és hogyan tudom előteremteni rá a fedezetet.”

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 16., 16:11
A NAV ellenőrei gyakorlatilag mindent ellenőriznek, amire a helyszínen lehetőségük van. Még >>>
2024. 04. 15., 11:40
A sporttörténelmet író világbajnok egy nemzetközi verseny miatt nem tudott részt venni a március 15-i ünnepségen. Még >>>
2024. 04. 15., 11:36
A 85 évvel ezelőtt mért 28,7 fokos rekordot múlta felül az új napi rekord. Még >>>
2024. 04. 15., 07:22
Részletfizetés – maximum öt részletben – 2024. június 30-ig kérhető. Még >>>
2024. 04. 14., 09:50
Öt helyszínen 7 embert fogtak el a rendőrök. A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek Kecskeméten. Még >>>
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK