2024. 05. 22. szerda
Júlia, Rita
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Hat férfi és öt női mosdóval, kiszolgáló helyiséggel bővül a sportcsarnok – Benyújtották a 30 millió kifizetéséhez szükséges dokumentumokat

Zsiga Ferenc  |  2018. 10. 26., 12:02

Májusban már javában tartott, de még mindig nem fejeződött be a városi sportcsarnok TAO pályázatból és önkormányzati támogatásból, összesen 45 millió forint értékben megvalósuló bővítése. A július végére prognosztizált átadás csúszása elsősorban az átmenetileg kevés mosdó miatt okoz napi problémát az edzésre, meccsekre érkezőknek és a látogatóknak. A kialakult helyzetről már tegnap megjelent írásunkban beszámoltunk, most Hartman Jánost, a pályázatot elnyerő Kalocsai Kézilabda Club elnökét kértük fel, hogy az intézmény fejlesztéséről, annak várható befejezési határidejéről tájékoztassa portálunkat.

„Ha megengedik, kicsit távolabbról kezdem, hiszen ahhoz, hogy a város sportlétesítményeinek infrastruktúrája a jelenlegi szinten van, ahhoz nagyban hozzájárult, hogy a Kalocsai Kézilabda Club és az önkormányzat ciklusokon átívelően minden pályázati lehetőséget megragadjon, amely a helyi sportélet javát szolgálja. Így valósulhatott meg Kalocsa Város Sportcsarnoka, a KSE pálya fejlesztése, ami a versenysportok mellett a szabadidős sportoknak, tevékenységeknek is korszerű feltételeket teremtett, javította sportolóink és a látogatók komfortérzetét, és ezzel egyfajta ösztönzést is adott – mondta a kezdetekről Hartman János, a Kalocsai Kézilabda Club elnöke.

Szerinte a sportcsarnok korszerűsítésekor nem volt mód az alapterület bővítésére, de 2011 óta a KKC és az önkormányzat kereste a lehetőségét annak, hogy az alapterület bővítésével olyan új vizesblokkot tudjon kialakítani, amely csökkenti az ezen a területen jelentkező zsúfoltságot. Az újabb fejlesztési cél megvalósítását az a TAO - pályázati lehetőség tette lehetővé, amely 15 millió forintos önkormányzati önerő mellett 30 millió pályázati forrást biztosított erre a célra. Kiemelte: az önkormányzatnak, a korábbi és a jelenlegi támogatóknak a sportolók nevében is köszönetét fejezi ki, hogy mindez megvalósulhatott, az újabb fejlesztés elindulhatott.

A bővítés terve

A csarnok bővítésével járó jelenlegi fejlesztés, a komplett vizesblokk megépítése magában foglalja a mozgáskorlátozottak által is használható öltözőket és mosdókat, és amiben valóban égető hiány volt, a hat, illetve öt férfi és női mosdó kialakítását. Ugyanakkor a beruházás részeként a büfé is itt kap lehetőséget egy új előkészítő és raktárhelyiség használatához.

Hartman János úgy fogalmazott: a jó hír az, hogy valóban közeli a beruházás fizikai befejezése és a pénzügyi források a Magyar Kézilabda Szövetségtől való időarányos lehívása. Ám az ilyenkor szokásos, a korábbinál talán szigorúbb procedúra 60 napos átfutási időt ad a teljesítés elfogadására, majd a pénzügyi forrás időarányos részének kifizetésére – jelezte. Az előző beruházások során a korábbi gyakorlat az volt, hogy az önerő mellett az utófinanszírozott részt az önkormányzat előfinanszírozta. Jelenleg arról állapodtunk meg, hogy ennél a beruházásnál nem kerül előfinanszírozásra az utófinanszírozott támogatás.

Igaz, hogy a pályázathoz szükséges önrészt az önkormányzat teljes egészében biztosította, és ezt az összeget már ki is fizette a kivitelezést végző vállalkozónak, ám az előzőekben leírtak alapján a további forrásra várni kell. Az önkormányzat a céggel úgy beszélte meg, hogy három részszámla és egy végszámla készül, a végszámla benyújtása előtt fejezik be teljesen a kivitelezést. Jelenleg ott tartunk, hogy a második és harmadik részszámla kifizetéséhez szükséges dokumentációt benyújtották, várják a helyszíni ellenőrzését, majd az összegek teljesítését. Ha a pénz megérkezik, azt azonnal utalják a vállalkozónak, akinek a teljes fizikai megvalósításhoz már csak néhány napos munkája maradt hátra.

A Kalocsai Kézilabda Club elnöke hangsúlyozta, amennyire tudják, sürgetik a kifizetést, hogy az a valóban kellemetlen helyzet, ami a sportcsarnokban jelenleg, átmenetileg tapasztalható, mielőbb megoldódjon. A használatba vétel a jelenlegi információik szerint decemberben várható, a szakember addig is kéri sportolóik és minden látogató türelmét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 12:57
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2024. május 23-án, csütörtökön 18:30 óráról a Kalocsai Színházban lakossági fórumot tart. Az est házigazdája dr. Filvig Géza polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő lesz. Kapunyitás 17:30 órától, helyfoglalás a szabad helyek függvényében.
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK