2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat
Illés György Cinó  |  2021. 11. 10., 11:33

Mintegy 27 millió forinttal növekedett az egykori Úttörőházban kialakítandó ideiglenes óvoda költségigénye, ezért módosították a pénzügyi fedezet megteremtésére a PIP Kft.-hez beadott pályázatot. A beruházáshoz közbeszerzési eljárást fognak lefolytatni – ezt, valamint a temetői kápolna-ravatalozó felújítására kiírandó pályázatot is fölvették a közbeszerzési tervbe a november 8-án délután három órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi ülésen.

Amint már beszámoltunk róla, a kalocsai önkormányzat tartott rendkívüli ülésén – zárt ülés keretében – elfogadta a Tomori Pál Főiskola tizenhárommilliós egyezségi ajánlatát az egykori Nagyszeminárium épületének használatáért fizetendő pénzügyi ellentételezéséről szóló jogi vita kapcsán.

Bővült a közbeszerzési terv

Az ülésen a főiskola egyezségi ajánlata mellett két másik napirend is terítékre került.
Ezek egyike az Ifjúsági Ház átalakítása, ideiglenes óvodává való kialakítása érdekében a beruházás fedezetének előteremtését célzó pályázat módosítására irányult, a másik napirendi pont keretében a közbeszerzési terv aktualizálására tett javaslatot tárgyalták.

Az utóbbira azért volt szükség, mert több projekt előkészítése folyamatban van, és közeleg a fejlesztéseket megalapozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának ideje, amit a tervben is szerepeltetni kell.
Ezek egyike a temetői kápolna-ravatalozó felújítására, illetve környezetének rendezésére irányul, a másik pedig az Ifjúsági ház épületében ideiglenesen kialakítandó, 75 férőhelyes óvoda kivitelezőjének kiválasztását célozza.

Ez utóbbival függ össze a másik, még nyílt ülés keretében tárgyalt napirend is, ugyanis az építőipari költségek, munkadíjak és építőanyagok árának drasztikus emelkedése miatt a korábban tervezett összegből a beruházás nem valósítható meg.

27 millióval drágább lesz, önrészigény nélkül épülhet az ideiglenes óvoda

A korábban – a járványügyi rendelkezések nyomán még polgármesteri hatáskörben – a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-hez benyújtott pályázatban mintegy 79,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt Kalocsa az ideiglenes óvoda kialakítására, azonban az új, már az áremelkedések hatását, valamint a 2022-es megvalósítást is figyelembe vevő becslés szerint a forrásigény közel 106 millió forintra növekedett.

A pályázat második fordulójában, a részletesebb támogatást igénylő csomag kitöltése során már az új számítás szerint módosított, 106 milliós igénnyel nyújtotta be a pályázatot dr. Filvig Géza polgármester október 29-én, amihez a képviselő-testület utólagos jóváhagyására volt szükség. Ezt a gazdaság- és turizmusfejlesztési bizottság támogatása mellett, vita nélkül és egyhangúlag meg is adta a testület.

A TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%-OS, ÍGY KEDVEZŐ DÖNTÉS ESETÉN A VÁROSTÓL KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁST NEM IGÉNYEL A BERUHÁZÁS.

A projekt fenntartási ideje öt év, így ez az idő alatt, előreláthatólag 2027-ig kell megépíteni az új óvoda új szárnyát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei