2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat
Illés György Cinó  |  2021. 11. 10., 11:33

Mintegy 27 millió forinttal növekedett az egykori Úttörőházban kialakítandó ideiglenes óvoda költségigénye, ezért módosították a pénzügyi fedezet megteremtésére a PIP Kft.-hez beadott pályázatot. A beruházáshoz közbeszerzési eljárást fognak lefolytatni – ezt, valamint a temetői kápolna-ravatalozó felújítására kiírandó pályázatot is fölvették a közbeszerzési tervbe a november 8-án délután három órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi ülésen.

Amint már beszámoltunk róla, a kalocsai önkormányzat tartott rendkívüli ülésén – zárt ülés keretében – elfogadta a Tomori Pál Főiskola tizenhárommilliós egyezségi ajánlatát az egykori Nagyszeminárium épületének használatáért fizetendő pénzügyi ellentételezéséről szóló jogi vita kapcsán.

Bővült a közbeszerzési terv

Az ülésen a főiskola egyezségi ajánlata mellett két másik napirend is terítékre került.
Ezek egyike az Ifjúsági Ház átalakítása, ideiglenes óvodává való kialakítása érdekében a beruházás fedezetének előteremtését célzó pályázat módosítására irányult, a másik napirendi pont keretében a közbeszerzési terv aktualizálására tett javaslatot tárgyalták.

Az utóbbira azért volt szükség, mert több projekt előkészítése folyamatban van, és közeleg a fejlesztéseket megalapozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának ideje, amit a tervben is szerepeltetni kell.
Ezek egyike a temetői kápolna-ravatalozó felújítására, illetve környezetének rendezésére irányul, a másik pedig az Ifjúsági ház épületében ideiglenesen kialakítandó, 75 férőhelyes óvoda kivitelezőjének kiválasztását célozza.

Ez utóbbival függ össze a másik, még nyílt ülés keretében tárgyalt napirend is, ugyanis az építőipari költségek, munkadíjak és építőanyagok árának drasztikus emelkedése miatt a korábban tervezett összegből a beruházás nem valósítható meg.

27 millióval drágább lesz, önrészigény nélkül épülhet az ideiglenes óvoda

A korábban – a járványügyi rendelkezések nyomán még polgármesteri hatáskörben – a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-hez benyújtott pályázatban mintegy 79,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt Kalocsa az ideiglenes óvoda kialakítására, azonban az új, már az áremelkedések hatását, valamint a 2022-es megvalósítást is figyelembe vevő becslés szerint a forrásigény közel 106 millió forintra növekedett.

A pályázat második fordulójában, a részletesebb támogatást igénylő csomag kitöltése során már az új számítás szerint módosított, 106 milliós igénnyel nyújtotta be a pályázatot dr. Filvig Géza polgármester október 29-én, amihez a képviselő-testület utólagos jóváhagyására volt szükség. Ezt a gazdaság- és turizmusfejlesztési bizottság támogatása mellett, vita nélkül és egyhangúlag meg is adta a testület.

A TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%-OS, ÍGY KEDVEZŐ DÖNTÉS ESETÉN A VÁROSTÓL KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁST NEM IGÉNYEL A BERUHÁZÁS.

A projekt fenntartási ideje öt év, így ez az idő alatt, előreláthatólag 2027-ig kell megépíteni az új óvoda új szárnyát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK