2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat

Ideiglenes óvoda: növekvő támogatási igény, bővül a közbeszerzési terv – Rendkívüli ülést tartott a kalocsai önkormányzat
Illés György Cinó  |  2021. 11. 10., 11:33

Mintegy 27 millió forinttal növekedett az egykori Úttörőházban kialakítandó ideiglenes óvoda költségigénye, ezért módosították a pénzügyi fedezet megteremtésére a PIP Kft.-hez beadott pályázatot. A beruházáshoz közbeszerzési eljárást fognak lefolytatni – ezt, valamint a temetői kápolna-ravatalozó felújítására kiírandó pályázatot is fölvették a közbeszerzési tervbe a november 8-án délután három órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi ülésen.

Amint már beszámoltunk róla, a kalocsai önkormányzat tartott rendkívüli ülésén – zárt ülés keretében – elfogadta a Tomori Pál Főiskola tizenhárommilliós egyezségi ajánlatát az egykori Nagyszeminárium épületének használatáért fizetendő pénzügyi ellentételezéséről szóló jogi vita kapcsán.

Bővült a közbeszerzési terv

Az ülésen a főiskola egyezségi ajánlata mellett két másik napirend is terítékre került.
Ezek egyike az Ifjúsági Ház átalakítása, ideiglenes óvodává való kialakítása érdekében a beruházás fedezetének előteremtését célzó pályázat módosítására irányult, a másik napirendi pont keretében a közbeszerzési terv aktualizálására tett javaslatot tárgyalták.

Az utóbbira azért volt szükség, mert több projekt előkészítése folyamatban van, és közeleg a fejlesztéseket megalapozó közbeszerzési eljárás lefolytatásának ideje, amit a tervben is szerepeltetni kell.
Ezek egyike a temetői kápolna-ravatalozó felújítására, illetve környezetének rendezésére irányul, a másik pedig az Ifjúsági ház épületében ideiglenesen kialakítandó, 75 férőhelyes óvoda kivitelezőjének kiválasztását célozza.

Ez utóbbival függ össze a másik, még nyílt ülés keretében tárgyalt napirend is, ugyanis az építőipari költségek, munkadíjak és építőanyagok árának drasztikus emelkedése miatt a korábban tervezett összegből a beruházás nem valósítható meg.

27 millióval drágább lesz, önrészigény nélkül épülhet az ideiglenes óvoda

A korábban – a járványügyi rendelkezések nyomán még polgármesteri hatáskörben – a PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft.-hez benyújtott pályázatban mintegy 79,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt Kalocsa az ideiglenes óvoda kialakítására, azonban az új, már az áremelkedések hatását, valamint a 2022-es megvalósítást is figyelembe vevő becslés szerint a forrásigény közel 106 millió forintra növekedett.

A pályázat második fordulójában, a részletesebb támogatást igénylő csomag kitöltése során már az új számítás szerint módosított, 106 milliós igénnyel nyújtotta be a pályázatot dr. Filvig Géza polgármester október 29-én, amihez a képviselő-testület utólagos jóváhagyására volt szükség. Ezt a gazdaság- és turizmusfejlesztési bizottság támogatása mellett, vita nélkül és egyhangúlag meg is adta a testület.

A TÁMOGATÁSI INTENZITÁS 100%-OS, ÍGY KEDVEZŐ DÖNTÉS ESETÉN A VÁROSTÓL KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁST NEM IGÉNYEL A BERUHÁZÁS.

A projekt fenntartási ideje öt év, így ez az idő alatt, előreláthatólag 2027-ig kell megépíteni az új óvoda új szárnyát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés