2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Ünnepi Főorvosi Értekezletet tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház – Két kalocsai osztályvezető főorvos az ünnepeltek között

Zsiga Ferenc  |  2023. 12. 29., 08:36

Az értekezleten - melyen az évértékelés mellett elismeréseket adtak át - a kórház menedzsmentje, a kiskunfélegyházi és kalocsai telephely vezetősége, az intézmény osztályvezető- illetve részlegvezető főorvosai, vezető ápolók, igazgatási szervezeti egységvezetők vettek részt.

Az ünnepi műsorban közreműködött a kórház MEDrigál Kórusa Szabó Sándor karnagy vezénylésével, a karácsonyi ünnepekre való hangolódást pedig Molnár Zsolt katolikus pap segítette.

Köszöntőt és évértékelő beszédet mondott Dr. Gondos Miklós főigazgató, vármegyei intézményvezető, továbbá Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Zsarnay István gazdasági igazgató.


A rendezvényen átadták a legmagasabb kórházi elismeréseket: a Semmelweis Ignác Emlékplakettet, a Széchenyi István Emlékplakettet, a Kossuth Zsuzsanna Emlékplakettet és a Tudományos Díj Emlékplakett, valamint gratuláltak az idén egyéb elismerésben részesült és tudományos minősítést szerzett munkatársaknak is.

Az emlékplakettben részesülők nevét az előcsarnokban található márványtáblákra gravíroztatják.

A rendezvényen gratuláltak a Magyar Arany Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetésben részesült Dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvosnak, a Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült Varga Istvánnénak, a Rendelőintézet szemészeti szakrendelés asszisztensének, Dr. Somogyi Tihamér gyermekbőrgyógyász főorvosnak, Kovács Lajos műszaki osztályvezetőnek, Dr. Eltigani Abdelmagidnak, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephely Központi Röntgen Osztály osztályvezető főorvosának és Dr. Kazacsay Lászlónak, a kalocsai Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosának.

 

Pro Sanitate Díj elismeréséhez gratuláltak Dr. Raskó Endre sebész főorvosnak.

A PhD tudományos fokozatuk megszerzése alkalmából gratuláltak Dr. Lantos Juditnak, a Neurológiai-és Stroke Osztály szakorvosának, illetve Dr. Dubravcsik Zsoltnak, a Gasztoenterológiai Osztály osztályvezető főorvosának.

Egyetemi aranyokleveléhez, és ötven éven át kifejtett értékes szakmai munkájához gratuláltak Dr. Bense Katalin gyermekideggyógyász főorvosnőnek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház az orvosi, szakdolgozói, gazdasági-igazgatási és a tudományos területen kimagasló munkát végző munkatársai számára emlékplakettet és tudományos díjat alapított, amelynek átadására minden évben az év végi ünnepi szakmai főorvosi ülésén kerül sor.

Semmelweis Ignác Emlékplakett elismerésben részesült Dr. Tóth János a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvos helyettese, aki 1985 óta az intézmény munkatársa. Orvosi munkájának elismeréséül, valamint a belgyógyászat és az endokrinológia területén kifejtett magas színvonalú gyógyító tevékenységéért, az orvosok gyakorlati oktatásában kifejtett áldozatos munkája elismeréseként kapta meg idén a Semmelweis Díjat.

Kossuth Zsuzsanna Emlékplakett elismerésben részesült Mezei Mária az Urológiai Osztály műtős szakasszisztense, vezető ápoló helyettese, aki 2011 óta dolgozik az intézményben. Az egészségügyben végzett kiemelkedő munkájáért, a betegekkel, munkatársakkal tanúsított empátiás magatartásáért, szakmai munkájának elismeréseként részesült a díjban.

Széchenyi István Emlékplakett elismerésben részesült Zsarnay István gazdasági igazgató.Egészségügyi pályafutását 1991-ben kezdte,1993-tól gazdasági igazgatóként dolgozott több intézményben is. Három évtizedes szakmai tapasztalatával és kiemelkedő szaktudásával 2021. márciusa óta a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház menedzsmentjét erősíti.

Tudományos díj elismerésben részesült Dr. Dubravcsik Zsolt PhD, a Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa, aki 1999 óta dolgozik a kórház ezen osztályán, melyet 2021 óta vezet. Tudományos tevékenysége keretében számos új terápiás endoszkópos módszer kifejlesztésében vett és vesz részt, kimagasló tudományos és oktatói munkájának elismeréseként részesült a díjban.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztálya és Járóbeteg Szakellátása Elismerő Oklevélben részesült az osztályos gyógyító tevékenységükön kívül végzett kiemelkedő társadalmi szerepvállalásukért. A díjat a munkaközösség nevében Dr. Máttyássy Adrienn Phd osztályvezető főorvos, címzetes egyetemi docens vette át. A Pszichiátriai Osztály munkatársai gyógyító munkájuk mellett küldetésüknek tekintik, hogy segítsék a pszichiátriai betegséggel élő személyek emberi méltóságának megőrzését és a mentális betegségeket megbélyegző előítéletek lebontását. Ebben az évben egy rendhagyó, célzottan antistigma programsorozatot szerveztek, melynek során, céljuk az volt, hogy pozitív, közösségi élményeket teremtsenek a mentális betegséggel élők és hozzátartozóik, az ezen a szakterületen dolgozók, valamint az erre nyitott érdeklődők számára.

A főorvosi értekezleten köszöntötték az új megbízott és kinevezett osztályvezető főorvosokat is. 2023. november 1-től az Arc-, Állcsont-, Szájsebészeti és Fül-Orr-Gégészeti Osztály vezetésére Dr. med. habil. Bella Zsolt PhD. osztályvezető főorvosi megbízást kapott.

2023. november 15-től a Központi Műtő vezetésére Dr. Lénárt Endre Műtővezető főorvosi megbízást kapott. 2023. december 1-től a Sürgősségi Belgyógyászati Osztály vezetésére Tóthné Dr. Agárdi Szilvia osztályvezető főorvosi kinevezést kapott. 2023. december 1-től a II. Belgyógyászati Osztály vezetésére Dr. Wórum Endre osztályvezető főorvos kinevezésben részesült. 2024. január 1-től a Reumatológiai Osztály vezetésére Dr. Törőcsik Katalin osztályvezető főorvosi megbízást kapott.

 

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK