2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Azonnali hatállyal lemondott a Kalocsai Futball Club teljes elnöksége

2016. 02. 29., 14:23

Ma délelőtt érkezett szerkesztőségünkhöz a Kalocsai Futball Club elnökégének hivatalos közleménye, amelyben tudatják Kalocsa város sportéletéért szurkoló, a futball sportot kedvelő közönségével, hogy a városi sportfinanszírozás tarthatatlan helyzete, valamint az önkormányzat részéről tapasztalt, az anyagi és erkölcsi megbecsülés terén visszalépést jelentő hozzáállása miatt a Kalocsai Futball Club elnökségének tizenegy tagja, köztük Borbély Gábor elnök pénteken azonnali hatállyal lemondott megbízatásáról.

Amint azt a közleményben írják, fölháborítónak tartják Kalocsa Város sportjának a hagyományokhoz és az elért eredményekhez is méltatlan alulfinanszírozottságát.

Az indoklásból kiderül, hogy különösen igazságtalannak, sőt, jogtalannak is tartják azt az eljárást, amelynek során

a KFC azért nem kapott év végi működési támogatást, mert – önkormányzati feladatot átvállalva – fejlesztette Kalocsa Város Sport- és Szabadidőközpontját. Úgy vélik, ezért nem büntetni, hanem elismerni kellett volna az egyesületet.

A most lemondott elnökség 2013 februárjában a tisztújító közgyűlésen
Forrás: KALOhírek archív

Szintén elfogadhatatlan számukra az a tény, hogy – precedenst teremtve – bérleti díjat kértek a tömegsport rendezvényeire. Ennek ellenére azt tapasztalták, hogy elmaradt a műfüves pályák karbantartása, ami a létesítmény hosszútávú állagmegóvását veszélyezteti, gyorsítva a pálya idővel járó elhasználódását, minőségének romlását.

– Mindez az egyesület pillanatnyi gazdálkodását rendkívül hátrányosan érintette, de a közeljövőre nézve is szomorú üzenetet hordoz. A Kalocsai Futball Club elnökségének ugyanakkor egyöntetű a véleménye abban, hogy

Kalocsán a sportot nem szükséges rosszként, hanem stratégiai ágazatként kell kezelni! – közölték.

Ami a jövőt illeti, a KFC zökkenőmentes működése érdekében

a klub napi ügyeit a rendkívüli tisztújításig ügyvezető státuszban viszi tovább az elnökség,

az új tisztségviselők megválasztását pedig a non-profit szervezetekre vonatkozó törvényi változásokhoz igazodva, a lehető leghamarabb előkészíti – tájékoztatta portálunkat az elnökég, amely arról sem feledkezett meg, hogy megköszönje mindazok támogatását, akik az elmúlt években mögötte álltak, segítették a sikeres csapatépítést, valamint az egyesület pénzügyi és szervezeti stabilitásának megteremtését.

Amint azt írják, külön köszönetüket fejezik ki azoknak, akik munkájukkal, tudásukkal hozzájárultak a Városi Sporttelepen elvégzett fejlesztési munkálatokhoz. Ezeknek köszönhetően Kalocsa városa

  • egy megvilágított edzőpályával, 
  • három összenyitható műfüves pályával, 
  • fűnyíró traktorral, 
  • öntöző rendszerrel, 
  • 300 fős mobil lelátóval, valamint 
  • egy korszerű energetikai rendszerrel felújított öltöző- és kiszolgáló épületegyüttessel lett gazdagabb.

– Elnökségünk annak reményében távozik most önként, hogy majdan – a klubbal és a város sportolóival valódi partnerként viselkedő városi vezetés támogatásával – a leendő elnökség is hasonló sikereket és eredményeket érhet el, amihez kitartást, erőt és egészséget kívánunk nekik jó előre, látatlanban is!
A KFC játékosainak és szurkolóinak, valamint városunk sportkedvelő közönségének pedig ez úton köszönjük a lelkes támogatást és a bizalmat, amellyel mostanáig kísérték munkánkat! – zárul a közlemény.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 10 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (10 db)
Lufi
2016-03-03 10:00:50
Szégyen egész Kalocsának ez! Amikor 2 éve itt jártak a Kispestiek akkor azt mondták ezt a sportelepet ők is szeretnék, mert nekik nincs ilyen komplex helyük! Akkor még nem volt kész a buborék pálya! Mit szólnának most! Ehhez kellett a normális fiatalos fejleszteni akaró vezetőség! Most meg a nyugdíjas senkik az Angeli aknamunkájával tönkreteszik Kalocsa városának sportértékeit! Ahogy egyébként elnézem az egész városi vezetés csak gondolatban sportol.
Kalotroll
2016-03-01 12:44:14
Nézem, hogy milyen hozzászólások jönnek a facebookon erre a hírre és elszomorodok. Lépten-nyomon csalódnom kell a városban és meg kell állapítanom, hogy lám-lám ő is ilyen. Csupa kishitű irigy kárörvendő ember (akikről nem is gondoltam, hogy így gondolkodnak, vagy pontosabban így, ennyire nem gondolkodnak). Ez a mentalitás győzött 2014-ben. Ilyen város Kalocsa? Nagyon remélem, hogy nem. Csípjetek meg...
m.drienn
2016-02-29 20:22:11
Igazán sajnálom, hogy így alakult, de megértem a vezetőség döntését. Csodálom, hogy eddig húzták ezt a döntést, hiszen már tavaly lehetett hallani a kispályás foci, a fűnyírás és a locsolás körüli problémákat. Ahogy ez a városvezetés a sporthoz áll, az példátlan. :(
Sajnálom, mert a csapat közben egyre jobb, és tele van fiatalokkal, akik a pályán kívül is összetartanak. A létesítmények karbantartására egyébként egyre több panasz érkezik városszerte, az irány nagyon nem jó (ebben sem).
A sportolási lehetőségekre, a megfelelő körülményekre, az elhivatott edzőkre, vezetőkre márpedig szükség van, nem csak Kalocsán, bármely városban. Az ilyen közösségeket egy városvezetésnek támogatni KELL, nem pedig politikát csinálni belőle, hiszen nem az elnököt bűntetik, hanem azt a több száz embert, akik a pályákat, csarnokokat használják.
Bátor dolog volt ezt így közvetlenül az ember elé tárni, de kellett! Az ilyen ügyekről tudnia kell mindenkinek!
Ágika
2016-02-29 19:45:38
Gratulálok az eddig elért sportsikerekhez és a ngyszabású fejlesztésekhez. Három darab műfűves pálya, világított edzőpálya, a nagypálya fés a futópálya felújítása, az öltözők és a kiszolgáló épület teljes felújítása, a közlekedő utak térkövezése mind ennek az elnökségnek az idején készült el. Nem semmi, lehet utánuk csinálni! A következő csapatnak sok sikert kívánok!
geronimo
2016-02-29 19:10:00
Gratulálok az elért sikerekhez a sport és a fejlesztések területén. Kíváncsian várom a folytatást, magasra tettétek a lécet, úgyhogy nem lesz könnyű dolga az utódoknak. Bízom benne, hogy ettől végre agyához kap a sok agyatlan barom a Városházán, és átgondolják a politikai boszorkányüldözésük következményeit!
kisbéta
2016-02-29 19:18:01
....ami nincs ahhoz nem lehet ....(mármint agy )
nem lesz itt változás , ne reménykedj
Lufi
2016-02-29 17:26:34
Na ezt is sikerült szétrombolni. Mikor zavarják el a kalocsaiak ezeket a rosszindulatú embereket akinek semmi sem szent. Végre fejlődött Kalocsa sportja most nem fog! Kalocsa leépül ebben a formában a vezetőség a polgármesterrel az élen mindent tönkretesz.
kisbéta
2016-02-29 16:35:59
itt is itt vagyok :)
erről nekem 2 dolog jut eszembe-
1. a terület hamarosan olyan gazdátlan lesz mint guszti idejében volt- neki is csak 20-ad rangú dolog volt a sport , szükséges rossz , amivel csak feladat volt , pénzkidobás-( megint ez várható)
2. valahogy szeretnek megfeledkezni az emberek arról, h a sportban is mint sok másban is, fontos az ,h kik vannak fölül, hisz húzóerő egy jó elnökség a sportolók számára - akikkel szívesen együtt dolgoznak ők is , elfogadják őket ,az elnökségi tagokat a sportolóknak is magukénak kell érezni. nekem ez olyan , mintha nem értük vagy a szurkolókért van itt bármi, hanem azért h szétrúgják még ezt is, és h maguk emberével töltsék fel - majd kiderül ilyen hatással lesz ez a továbbiakra-
Tora Tora Tora
2016-02-29 16:22:14
Na bravó :)
Ezt is elintézte a Bálint-Török Guszti-Angeli-Loibl csapat

Három éve figyelem a klub fejlődését, úgy néz ki sikerült ezt is taccsra tenni :)
Kalotroll
2016-02-29 15:45:19
Úgy látom a türelmes kivéreztetés meghozta az eredményét. Lemondás okait megismertük, a lemondatás okait még nem. Egyelőre mindenki a fantáziájára hagyatkozhat!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>