2023. 11. 30. csütörtök
András, Andor
: 380 Ft   : 347 Ft Benzin: 603.6 Ft/l   Dízel: 651.3 Ft/l   Írjon nekünk

Rágalmazás miatt keresetet nyújtottak be a Kalocsai Gyermekotthont célba vevő médiacsoport ellen

Rágalmazás miatt keresetet nyújtottak be a Kalocsai Gyermekotthont célba vevő médiacsoport ellen
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 13., 15:31

Fülöp Attila szociális államtitkár február 11-én tett látogatást a Kalocsai Gyermekotthonban. Az államtitkár szerint az intézményről egy országos internetes hírportál többszörösen valótlan tartalmú, rágalmazó cikkeket jelentetett meg, melyről értesült, így most hivatalból megtették a jogi lépéseket. Fülöp Attila minderről a közösségi médiában, a közéleti oldalára feltöltött videóban számolt be.

Elég volt! Jogi lépéseket tettünk!” – ezzel kezdődik Fülöp Attilának, az EMMI szociális államtitkárának a bejegyzése. Az ügy előzménye, hogy az országos médiát is bejárta az az érintettek és a kereset szerint valótlan állításokat tartalmazó cikk, melyet egy internetes híroldal közölt a Kalocsai Gyermekotthonról. A szaktárca ezt elégelte meg és
jogi lépeseket tett a dolgozók és a gyermekek védelme érdekében.
A cikkből helyi médiumok is idéztek, illetve teljes egészében átvették azt.

Fülöp Attila a közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta:

„Túl sok volt abból, hogy alaptalan, jogsértő, gyermeki sorsokat alapvetően felkavaró és hátrányosan érintő kijelentéseket tehetnek ellenzéki médiumok mindenfajta következmény nélkül!

A szociális és gyermekvédelmi terület, az ott ellátottak, és az ott dolgozók soha nem lehetnek az ellenzéki politikai játéktérnek az eszközei!

A Kalocsai Gyermekotthonban fontos és komoly szakmai munka folyik.

A Kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban a Centrál Médiacsoport által üzemeltetett 24.hu internetes hírportál az elmúlt időszakban folyamatosan valótlan tényállításokat közölt, emiatt a szükséges jogi lépéseket 2021. február 11-én megtettük.”–jelentette ki a politikus.A keresetet a Fővárosi Törvényszékhez nyújtották be. Ebben a jogsértés megállapítását, a jogsértés abbahagyását, helyreigazító közlemény kiadását, és sérelemdíj megállapítását kérték.
Az összeget a gyermekek oktatásának fejlesztésére kívánják fordítani.

A Kalocsai Gyermekotthon vezetője, Juhász Gábor elmondta: „Az intézményben komoly és precíz munka folyik. A gyerekek szigorú napirend, illetve házirend szerint élnek. A dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a nehéz sorsú fiataloknak egy új, jobb életet mutassanak.

A gyerekeknek lehetőségük van általános iskolai oktatásban részt venni az osztályfokuknak megfelelően, melyben pedagógusgárda segíti őket. Az intézmény szakember ellátottsága 100 százalékos, a fluktuáció igen alacsony. Egy „félzárt” intézetről beszélünk, ahol lehetőségük van egyéni kimenőre és városi sétára is a fiataloknak, továbbá kirándulásokat szervezünk számukra és zsebpénzt is kapnak. Egy olyan életformát mutatunk nekik, ami a kinti életbe természetes, számukra viszont újdonság” mondta Juhász Gábor intézményvezető.

Hozzátette: „A szakemberek azért dolgoznak, hogy az itt töltött idő alatt a gyerekek elsajátítsák azokat a normákat, amivel majd a civil életben boldogulni tudnak. A fiatalok többsége bűnözői életmód, droghasználat miatt, illetve bántalmazó közegből kerül be az intézménybe.”

A rágalmazással kapcsolatos keresetet február 11-én nyújtották be, a bíróság döntéséről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Mint megtudtuk, az ombudsman február 4-én járt a Kalocsai Gyermekotthonban, a korábbi ombudsmani vizsgálatok szabálytalanságot nem tártak fel. Egy ombudsmani vizsgálat azonban csak megállapításokat és ajánlásokat fogalmaz meg a működéssel kapcsolatosan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-24 10:01:49
Érkezik a Mikulás, puttonya pedig ajándékcsomagot rejt minden résztvevő gyermek számára! Sőt, pattanjatok fel ti is a Mikulás szánjára!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 11. 29., 09:20
A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulánsan is ellátható betegektől. Még >>>
2023. 11. 28., 15:15
Dr. Filvig Géza: az önkormányzati választás tétje, hogy a kalocsai laktanyában migránsokat fognak elhelyezni, vagy az épülő Paks 2 beruházáshoz kapcsolódó feladatokat fogja kiszolgálni. Még >>>
2023. 11. 27., 12:03
Fenyőtermesztésből Magyarországon csaknem 600-700 családi gazdaság él meg. Még >>>
2023. 11. 24., 12:30
A mák és a sajt meglepően jól passzol egymáshoz, így nem csoda, ha tortában köt ki mindkét alapanyag. A meggyes réteg pedig már szinte elengedhetetlen, ha mákos süti készül. Még >>>
2023. 11. 22., 12:15
A vendégek fogadása miatt egy nagytakarítás beütemezése például mindenképpen hasznos, de ha nem akarod túlterhelni magad, az a biztos, ha elosztod több hétre a teendőidet. Így ha december elején nekilátsz a rendrakásnak, szentestére már biztosan minden szép lesz. Még >>>
2023. 11. 22., 10:58
Bár a kivágott ruhák már jó ideje uralják a divatot, a csípő- és deréktájon stratégikusan elhelyezett lyuk, ami néha még a fenék tetejét is éppen hogy megmutathatja, a saját műfajává nőtte ki magát. Olyannyira, hogy 2023-ban sorra tűntek fel a sztárok csípővillantós ruhában, illetve nadrágban. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK