2022. 01. 21. péntek
Ágnes
: 357 Ft   : 315 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rágalmazás miatt keresetet nyújtottak be a Kalocsai Gyermekotthont célba vevő médiacsoport ellen

Rágalmazás miatt keresetet nyújtottak be a Kalocsai Gyermekotthont célba vevő médiacsoport ellen
Zsiga Ferenc  |  2021. 02. 13., 15:31

Fülöp Attila szociális államtitkár február 11-én tett látogatást a Kalocsai Gyermekotthonban. Az államtitkár szerint az intézményről egy országos internetes hírportál többszörösen valótlan tartalmú, rágalmazó cikkeket jelentetett meg, melyről értesült, így most hivatalból megtették a jogi lépéseket. Fülöp Attila minderről a közösségi médiában, a közéleti oldalára feltöltött videóban számolt be.

Elég volt! Jogi lépéseket tettünk!” – ezzel kezdődik Fülöp Attilának, az EMMI szociális államtitkárának a bejegyzése. Az ügy előzménye, hogy az országos médiát is bejárta az az érintettek és a kereset szerint valótlan állításokat tartalmazó cikk, melyet egy internetes híroldal közölt a Kalocsai Gyermekotthonról. A szaktárca ezt elégelte meg és
jogi lépeseket tett a dolgozók és a gyermekek védelme érdekében.
A cikkből helyi médiumok is idéztek, illetve teljes egészében átvették azt.

Fülöp Attila a közösségi oldalára feltöltött videójában elmondta:

„Túl sok volt abból, hogy alaptalan, jogsértő, gyermeki sorsokat alapvetően felkavaró és hátrányosan érintő kijelentéseket tehetnek ellenzéki médiumok mindenfajta következmény nélkül!

A szociális és gyermekvédelmi terület, az ott ellátottak, és az ott dolgozók soha nem lehetnek az ellenzéki politikai játéktérnek az eszközei!

A Kalocsai Gyermekotthonban fontos és komoly szakmai munka folyik.

A Kalocsai gyermekotthonnal kapcsolatban a Centrál Médiacsoport által üzemeltetett 24.hu internetes hírportál az elmúlt időszakban folyamatosan valótlan tényállításokat közölt, emiatt a szükséges jogi lépéseket 2021. február 11-én megtettük.”–jelentette ki a politikus.A keresetet a Fővárosi Törvényszékhez nyújtották be. Ebben a jogsértés megállapítását, a jogsértés abbahagyását, helyreigazító közlemény kiadását, és sérelemdíj megállapítását kérték.
Az összeget a gyermekek oktatásának fejlesztésére kívánják fordítani.

A Kalocsai Gyermekotthon vezetője, Juhász Gábor elmondta: „Az intézményben komoly és precíz munka folyik. A gyerekek szigorú napirend, illetve házirend szerint élnek. A dolgozók mindent megtesznek azért, hogy a nehéz sorsú fiataloknak egy új, jobb életet mutassanak.

A gyerekeknek lehetőségük van általános iskolai oktatásban részt venni az osztályfokuknak megfelelően, melyben pedagógusgárda segíti őket. Az intézmény szakember ellátottsága 100 százalékos, a fluktuáció igen alacsony. Egy „félzárt” intézetről beszélünk, ahol lehetőségük van egyéni kimenőre és városi sétára is a fiataloknak, továbbá kirándulásokat szervezünk számukra és zsebpénzt is kapnak. Egy olyan életformát mutatunk nekik, ami a kinti életbe természetes, számukra viszont újdonság” mondta Juhász Gábor intézményvezető.

Hozzátette: „A szakemberek azért dolgoznak, hogy az itt töltött idő alatt a gyerekek elsajátítsák azokat a normákat, amivel majd a civil életben boldogulni tudnak. A fiatalok többsége bűnözői életmód, droghasználat miatt, illetve bántalmazó közegből kerül be az intézménybe.”

A rágalmazással kapcsolatos keresetet február 11-én nyújtották be, a bíróság döntéséről tájékoztatjuk majd olvasóinkat.

Mint megtudtuk, az ombudsman február 4-én járt a Kalocsai Gyermekotthonban, a korábbi ombudsmani vizsgálatok szabálytalanságot nem tártak fel. Egy ombudsmani vizsgálat azonban csak megállapításokat és ajánlásokat fogalmaz meg a működéssel kapcsolatosan.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 01. 19., 14:00
Indulnak a választási előkészületek. A kampány hivatalosan a február közepén kezdődik, ám az eseményre nem csak a pártoknak és a választóknak, hanem a lebonyolító szerveknek is föl kell készülniük. A kalocsai Választási Iroda felhívást tett közzé a szavazatszámláló bizottságokba való jelentkezésre.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 01. 21., 16:19
Ahogy azt már a kormány bejelentette, az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében február 15-től oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány. Még >>>
2022. 01. 21., 12:10
Ahogy Európában is egyre több tapasztalat gyűlik össze az omikronról, Németország vezető virológusa is korrigálni látszik álláspontját. Szerinte már ki lehet jelenteni, hogy ez a variáns általában kevésbé súlyos megbetegedést okoz, mint elődei. Még >>>
2022. 01. 21., 09:57
2021 májusában a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ közreműködésével Kalocsa is csatlakozott a Digitális Jólét Programhoz, melynek célja az volt, hogy a kalocsai önkormányzat területén minél magasabb szintű okos városfejlesztések valósulhassanak meg - írja dr. Filvig Géza közösségi bejegyzésében. Még >>>
2022. 01. 21., 09:16
Várhatóan 2022. 01. 26-ig a Tomori Pál utca gallyazási munkálatai folytatódnak. Még >>>
2022. 01. 20., 18:02
Gyopáros Alpár kormánybiztos úr már második alkalommal érkezett körzetünkbe annak érdekében, hogy a vezetése alatt álló Magyar Falu Programról személyesen tájékoztassa településeink polgármestereit. Még >>>
2022. 01. 20., 09:36
Az utóbbi hat évből négyben hullott hó a világ legnagyobb sivatagában, de 2017. előtt 1979. óta nem volt ilyen. Nálunk a meteorológusok cudar hidegre figyelmeztetnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés