2022. 12. 01. csütörtök
Elza
: 410 Ft   : 393 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Szívinfarktust kaphatott a fölborult kamion sofőrje? – Azonnal ott volt a segítség, de már az is késő volt

Illés György Cinó  |  2019. 09. 04., 22:33

Több órán keresztül teljes útzár mellet folyt a helyszínelés a ma valamivel dél előtt történt baleset után. A Miske határában, az 51-es főút felé vezető úton a település végét jelző táblától mintegy 150-200 méterre történt balesetben a gabonaszállító pótkocsis kamion vezetője a helyszínen életét vesztette. A baleset helyétől kőhajtásnyira geodéták végeztek méréseket, ők siettek a sofőr segítségére, és értesítették a hatóságot. Megpróbálták újraéleszteni is, ez azonban nem járt sikerrel. Meg nem erősített információink szerint a baleset és a haláleset között az ok-okozati viszony fordított is lehet: a portálunkhoz eljutott föltételezések szerint a sofőr nem, legalábbis nem biztosan a balesetben szerzett sérüléseibe halt bele, hanem lehetséges, hogy rosszulléte, valószínűleg szívinfarktusa miatt veszíthette el uralmát a jármű fölött.

Miske határában, a települést az 51-es főúttal összekötő úton egy gabonát szállító, pótkocsis kamion borult árokba a ma késő délelőtti órákban. A jármű az oldalára fordulva, félig az árokban állt meg, rakománya az árokba borult. Amint azt gyorshírünkben már megírtuk, a kamiont vezető férfi a helyszínen életét vesztette. Az utat a rendőrségi helyszínelés idejére, több órára lezárták.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

A helyszínen szerzett meg nem erősített információink a kamiont egy 60 év körüli, nem helybéli férfi vezette.

Az út érintett szakaszán geodéták dolgoztak. Amint portálunknak a helyszínen elmondták, őket még kikerülte a gabonával színültig rakott kamionnal a férfi, majd sávjába visszatérve lesodródott az útról, amit már korrigálni nem tudott: az utánfutó az árokba fordult, magával rántva az egész szerelvényt.

Az elsősegélyt nyújtó geodéták szerint a férfi még élt, amikor egy baltával betörték a vezetőfülke szélvédőjét. A sérült pulzusa gyenge, de tapintható volt, ám már nem volt eszméleténél. A három fiatalember azonnal hozzálátott a sérült kiszabadításához, miközben pulzusa folyamatosan gyengült, majd hamarosan megszűntek az életjelei.

Az esetről hírt adott az M1 köztelevízió 17 órai híradója is, amely szerint a segítségnyújtók már a mentők kiérkezéséig megkezdték az újraélesztését is, ami azonban sajnos nem járt sikerrel.

A köztelevízió híre szerint a jármű eddig tisztázatlan körülmények között borult föl. A televízió úgy tudja, hogy a sofőr a baleset során szerzett sérüléseibe halt bele.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)

Portálunknak ennek ellentmondó értelemben nyilatkozott egy magát megnevezni nem kívánó szemtanú, akinek elmondása szerint a sérült arca és nyelve közvetlenül a baleset után már cianózis – kékes-lilás elszíneződés – tüneteit mutatta, ami már a baleset előtt bekövetkezett szívinfarktus vagy keringési elégtelenség, esetleg más belső szervi rendellenesség következtében kialakult oxigénhiányos állapotra utalhat.

Ennek alapján az is feltételezhető, hogy a férfi nem a baleset következtében kerülhetett sokkos állapotba, hanem a már korábban kezdődött rosszulléte hatására veszíthette el a jármű fölötti uralmát.

Ezeket az értesüléseinket azonban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta. Megkeresésünkre adott válaszukból csupán annyit sikerült megtudnunk, hogy az eset körülményeit a Kalocsai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Ennek szabályai szerint az ügyben további tájékoztatás nem adható.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-11-28 13:21:11
A rendezvény legfőbb célja az, hogy egy kulturális produkciókkal gazdagított, közösségi élmények megélésére alkalmas karácsonyi vásáron és bolhapiacon vehessenek részt a város és a térség lakói.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 01., 10:17
Gyerekeink számára tenné izgalmasabbá az ünnepvárást idén is Fanni. Első lépésként a versben furfangosan elrejtett címet kell megtalálni, majd az ablakban, esetleg az udvarban elhelyezett számot. Gyűjtsd össze mindet! Mutatjuk a részleteket! Még >>>
2022. 11. 30., 14:07
A pótösszeírás lezárultával véget ért a 2022-es népszámlálás, a határidőig 4,6 millió lakás- és 9,2 millió személyi kérdőív érkezett be, a becsült népesség 96 százaléka nyilatkozott az adatgyűjtésnél. Még >>>
2022. 11. 30., 12:22
A nagy sikerű kihelyezett osztályfőnöki órán a fiatalok kipróbálhatták a terhességi szimulációs mellényt és az öregségi szimulációs szettet, mely az empátiás készségek fejlesztésére hat. Még >>>
2022. 11. 30., 10:43
A rendőrök a látogatóknak tartottak tájékoztatót a felvételi eljárásról és a várható szolgálati feladatokról. Még >>>
2022. 11. 30., 09:37
A gyanúsított a sértettől élelmiszert és aprópénzt vett el, majd a bozótvágó késsel több helyen megsebesítette. Még >>>
2022. 11. 30., 09:25
Nagy szeretettel várnak mindenkit vasárnaponként Solton, a Béke téri Adventi gyertyagyújtásra, az azt követő fáklyás felvonulásra és az ünnepre hangoló kísérő programokra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK