2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Vidámság, tartalmas programok az Ordasi Falunapon

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 29., 06:40

A július 15-től augusztus 28-ig tartó Ordasi Nyár Programsorozat az elmúlt hétvégén a háromnapos XXV. Ordasi Falunapokkal ért a csúcspontjára. A negyedszázados évfordulóhoz méltó tartalommal megrendezett, messze a település lélekszáma feletti vendéget, látogatót vonzó esemény ezúttal is bizonyította: nem a település nagysága, hanem a benne élők lokálpatriotizmusa, hagyománytisztelete, a „tudni mit tenni, tudni miért tenni, tudni hogyan és kiért tenni” képességek és elhatározás az, ami egy közösséget összetart, az életét tartalmassá és színessé teszi.

Pénteken főleg a gyerekeknek kedvezett a program. Délután kettő órától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mesebuszának látnivalói és játékos feladatai szórakoztatták a kicsiket a Tájház udvarán, akik a szemben lévő parkolóban az aszfaltrajzolásban is kipróbálhatták magukat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A gyerekeket ágyba bújás előtt a Lóca együttes műsora szórakoztatta, a napot a Komjáti János emlékére megrendezett focitorna és a nosztalgia diszkó zárta.

Szombaton a már hagyományos horgászversennyel kora reggel hat órakor a Duna-parton indult a nap. A falu központjában, a községháza előtt felállított nagyszínpad közelében berendezett kézműves kirakodóvásár míves termékeit délelőttől nem csak megvásárolni lehetett, hanem azok készítésének fortélyaiba is bepillantást engedtek az árusok.

Egyidejűleg az e célra felállított sátrakban a baráti társaságok, családi közösségek közös főzése is elkezdődött.
A Falunapok Programsorozat ünnepélyes megnyitójának köszöntőjét Szabó Zsolt polgármester mondta, majd a XIX. Ordasi Alkotótábor Kiállításának megnyitójára talán minden korábbinál nagyobb számban érkező vendégeket és a falunapi forgatag közönségét Jimmi és Niki zenés műsora szórakoztatta.

Az Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor Kiállítását Zsigmond Enikő alpolgármester Szabó Mátyás zenei közreműködésével nyitotta meg, és köszöntötte a nem túlzás, a művelődési ház nagytermét zsúfolásig megtöltő alkotókat és látogatókat. Amint az köztudott, az Ordasi Alkotótábor a környék képzőművészeinek rangos seregszemléje. Mint Zsigmond Enikő elmondta: ebben az esztendőben 21 alkotó vett részt a nagy hagyományokra visszatekintő tábor munkájában. Ötvenkilenc kép került a falakra, öt uszadék-fa szobor teszi még érdekesebbé a tárlatot, a kiállítás anyagát Jakus Szilviának az alkotótábort életéből készített pillanatképei színesítik. Az alpolgármester az egyhetes alkotótábor támogatóinak külön is megköszönte a pénzben és természetben nyújtott támogatásokat. Az is elhangzott: ahhoz, hogy jövőre a XX. Alkotótábort is meg tudják tartani, szükség lesz „pénzre, paripára, fegyverre”, ezért az alpolgármester a közönséget arra kérte, hogy az előző tábor munkáiból kiválogatott 20 képből vásároljanak, mert annak bevételéből is szeretnék fedezni a jövő évi táborukat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A XIX. Ordasi Alkotótábor résztvevőinek névsora:
Ádám Péter, Balogh József Zsolt, Bolyki Lajos, Cserenkó Gábor, Csókás Kinga, Egervári Endre, Dudás Magdi, Hárs Katalin, Hubert László, Kiss István, Lőrincz Gergely, Mester Krisztián, Mindszentiné Kun Mandula, Olejnyik Ágnes, Szabó Mátyás, Szörényi Tamás, Dr. Vadász Mária, Varga Sára, Viczay Lajos,  Vlcskó János, Zsigmond Enikő.


Az Ordasi Falunapok egyik legfontosabb közösségi eseménye a közös falunapi ebéd volt a nagy sátorban, ahol az önkormányzat finom töltött káposztával és rétessel
vendégelte meg a település lakóinak apraját-nagyját és a vendégeket

Ebéd után Berecz István Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus néptánc műsora, Pál Dénes, a 2014-es Sztárban Sztár nyertese zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

A színpadi műsorkínálat Dolhai Attila musical és operetténekes koncertjével folytatódott. Innentől a színpad előtti teret teljesen megtöltő közönség már nem is tágított, az Érzés zenekar elő nagykoncertje az Edda számokkal még a környező településekről is nagyon sok látogatót vonzott. A szombati program a Joy Partizenekar Falunapi báljával ért véget.

A tartalmas és vidám Ordasi Falunapok vasárnap ökomenikus istentisztelettel és szeretetvendégséggel, valamint lovas - és gyermekprogramokkal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>
2023. 09. 19., 13:56
A kormányablakbusz szeptember 20-án, szerdán 8:30 és 14:30 között a Polgármesteri Hivatal épületénél várja a lakosságot ügyfélfogadásra. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK