2022. 10. 02.
Petra
: 421 Ft   : 429 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Vidámság, tartalmas programok az Ordasi Falunapon

Zsiga Ferenc  |  2022. 08. 29., 06:40

A július 15-től augusztus 28-ig tartó Ordasi Nyár Programsorozat az elmúlt hétvégén a háromnapos XXV. Ordasi Falunapokkal ért a csúcspontjára. A negyedszázados évfordulóhoz méltó tartalommal megrendezett, messze a település lélekszáma feletti vendéget, látogatót vonzó esemény ezúttal is bizonyította: nem a település nagysága, hanem a benne élők lokálpatriotizmusa, hagyománytisztelete, a „tudni mit tenni, tudni miért tenni, tudni hogyan és kiért tenni” képességek és elhatározás az, ami egy közösséget összetart, az életét tartalmassá és színessé teszi.

Pénteken főleg a gyerekeknek kedvezett a program. Délután kettő órától a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Mesebuszának látnivalói és játékos feladatai szórakoztatták a kicsiket a Tájház udvarán, akik a szemben lévő parkolóban az aszfaltrajzolásban is kipróbálhatták magukat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A gyerekeket ágyba bújás előtt a Lóca együttes műsora szórakoztatta, a napot a Komjáti János emlékére megrendezett focitorna és a nosztalgia diszkó zárta.

Szombaton a már hagyományos horgászversennyel kora reggel hat órakor a Duna-parton indult a nap. A falu központjában, a községháza előtt felállított nagyszínpad közelében berendezett kézműves kirakodóvásár míves termékeit délelőttől nem csak megvásárolni lehetett, hanem azok készítésének fortélyaiba is bepillantást engedtek az árusok.

Egyidejűleg az e célra felállított sátrakban a baráti társaságok, családi közösségek közös főzése is elkezdődött.
A Falunapok Programsorozat ünnepélyes megnyitójának köszöntőjét Szabó Zsolt polgármester mondta, majd a XIX. Ordasi Alkotótábor Kiállításának megnyitójára talán minden korábbinál nagyobb számban érkező vendégeket és a falunapi forgatag közönségét Jimmi és Niki zenés műsora szórakoztatta.

Az Ordasi Képzőművészeti Alkotótábor Kiállítását Zsigmond Enikő alpolgármester Szabó Mátyás zenei közreműködésével nyitotta meg, és köszöntötte a nem túlzás, a művelődési ház nagytermét zsúfolásig megtöltő alkotókat és látogatókat. Amint az köztudott, az Ordasi Alkotótábor a környék képzőművészeinek rangos seregszemléje. Mint Zsigmond Enikő elmondta: ebben az esztendőben 21 alkotó vett részt a nagy hagyományokra visszatekintő tábor munkájában. Ötvenkilenc kép került a falakra, öt uszadék-fa szobor teszi még érdekesebbé a tárlatot, a kiállítás anyagát Jakus Szilviának az alkotótábort életéből készített pillanatképei színesítik. Az alpolgármester az egyhetes alkotótábor támogatóinak külön is megköszönte a pénzben és természetben nyújtott támogatásokat. Az is elhangzott: ahhoz, hogy jövőre a XX. Alkotótábort is meg tudják tartani, szükség lesz „pénzre, paripára, fegyverre”, ezért az alpolgármester a közönséget arra kérte, hogy az előző tábor munkáiból kiválogatott 20 képből vásároljanak, mert annak bevételéből is szeretnék fedezni a jövő évi táborukat.

Képgaléria megtekintése (22 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A XIX. Ordasi Alkotótábor résztvevőinek névsora:
Ádám Péter, Balogh József Zsolt, Bolyki Lajos, Cserenkó Gábor, Csókás Kinga, Egervári Endre, Dudás Magdi, Hárs Katalin, Hubert László, Kiss István, Lőrincz Gergely, Mester Krisztián, Mindszentiné Kun Mandula, Olejnyik Ágnes, Szabó Mátyás, Szörényi Tamás, Dr. Vadász Mária, Varga Sára, Viczay Lajos,  Vlcskó János, Zsigmond Enikő.


Az Ordasi Falunapok egyik legfontosabb közösségi eseménye a közös falunapi ebéd volt a nagy sátorban, ahol az önkormányzat finom töltött káposztával és rétessel
vendégelte meg a település lakóinak apraját-nagyját és a vendégeket

Ebéd után Berecz István Örökös Aranysarkantyús táncos, koreográfus néptánc műsora, Pál Dénes, a 2014-es Sztárban Sztár nyertese zenés műsora szórakoztatta a közönséget.

A színpadi műsorkínálat Dolhai Attila musical és operetténekes koncertjével folytatódott. Innentől a színpad előtti teret teljesen megtöltő közönség már nem is tágított, az Érzés zenekar elő nagykoncertje az Edda számokkal még a környező településekről is nagyon sok látogatót vonzott. A szombati program a Joy Partizenekar Falunapi báljával ért véget.

A tartalmas és vidám Ordasi Falunapok vasárnap ökomenikus istentisztelettel és szeretetvendégséggel, valamint lovas - és gyermekprogramokkal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 10. 02., 09:27
Az intézkedés során 10 fő külföldit talált a rendőr a gépkocsi fülkéjében kialakított rejtekhelyen. Még >>>
2022. 10. 02., 08:39
2022. 10. 01., 10:41
A rezsiválság miatti intézkedéscsomag keretében egyre több uszodát zárnak be országszerte. Még >>>
2022. 09. 30., 18:19
Az észak, északkelet felé távozó felhő- és csapadékzóna mögött az ország nagyobb részén átmenetileg szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, kisüt a nap, és a délután nagyobb részében már csak kevés helyen lehet záporeső, északkeleten, keleten zivatar. Még >>>
2022. 09. 30., 16:15
Az asszony sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az egyik kézfejét amputálni is kellett. Még >>>
2022. 09. 30., 09:40
Két embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki a roncsok közül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK