2024. 05. 23. csütörtök
Dezső
: 387 Ft   : 357 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Kukoricaszállító teherautó borult árokba Öregcsertőnél – A vezetőfülke felismerhetetlenségig szétroncsolódott és leszakadt

Kukoricaszállító teherautó borult árokba Öregcsertőnél – A vezetőfülke felismerhetetlenségig szétroncsolódott és leszakadt
Illés György Cinó  |  2021. 10. 04., 13:09

Az 5301-es számú, Kalocsa és Kiskőrös közti úton, a Kalocsához közelebbi öregcsertői lehajtó közelében személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt ma, október 4-én, hétfőn hajnali 4 óra 30 perc körül. A balesetben egy kamion eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult. A sofőr megsérült, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai elszállították – közölte kérdésünkre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az útszakaszon órákon át folyt a mentés, műszaki mentés és helyszínelés, időszakonként teljes útzár mellett. A helyszínen tájékozódva megtudtuk, a teherautó két hátsó kereke leszakadt, ezt követően vált irányíthatatlanná a jármű a következő kanyarban.

A helyszínen szemlélődve alig volt érthető, hogyan történhetett a baleset, annyira szétszóródtak a tehergépkocsi részei a baleset során.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Egy helyszíni tanú elmondása szerint a pótkocsis teherautó hátsó két kereke menet közben kiesett – ezek az utat elhagyva a szomszédos szántóföldön álltak meg –, majd emiatt az öregcsertői lehajtónál lévő kanyarban a jármű megbillent, ezért irányíthatatlanná vált, majd egy közlekedési táblát is letarolva a kocsi eleje a menetirány szerinti jobb oldali út menti árokba csapódott. Ott a kocsi eleje megakadt, majd az orrán átfordult, és rakománya az árokba borult, miközben a vezetőfülke, benne a sofőrrel leszakadt, és az út túloldalára perdült.

A helyszínre érkezésünkkor a vezetőfülke már az út szélén álló pótkocsira emelve várta, hogy elszállítsák, a teherautót pedig éppen daruval emelték ki az árokból.
A kiszakadt kerekek az úttesttől és egymástól is több tíz méterre álltak meg, a vezetőfülke pedig teljesen összeroncsolódott.

A sofőr sérüléseinek súlyosságáról egyelőre nincs hírünk.
A mentés, műszaki mentés s helyszínelés idején időszakosan mindkét irányból állt a forgalom, amikor az épp végzett művelet megengedte, a mindkét irányból több száz méteren föltorlódó járműsort váltakozó irányban, forgalomirányítás mellet engedték át.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 12:57
A kerek évforduló alkalmából rendezett pénteki ünnepséghez – három vendég fotókör meghívásával – fotóklubok találkozója is kapcsolódott. Köszöntőt mondott Simon Zoltán alpolgármester és Péjó Zoltán klubelnök. A Művelődési Ház folyosóin berendezett kiállítást Lakatos György fagottművész nyitotta meg.
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024. 05. 20., 08:52
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.
2024-05-18 10:25:00
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK