2021. 10. 16. szombat
Gál
: 360 Ft   : 310 Ft Benzin: 428.6 Ft/l   Dízel: 432.1 Ft/l   Írjon nekünk

Kukoricaszállító teherautó borult árokba Öregcsertőnél – A vezetőfülke felismerhetetlenségig szétroncsolódott és leszakadt

Kukoricaszállító teherautó borult árokba Öregcsertőnél – A vezetőfülke felismerhetetlenségig szétroncsolódott és leszakadt
Illés György Cinó  |  2021. 10. 04., 13:09

Az 5301-es számú, Kalocsa és Kiskőrös közti úton, a Kalocsához közelebbi öregcsertői lehajtó közelében személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt ma, október 4-én, hétfőn hajnali 4 óra 30 perc körül. A balesetben egy kamion eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról és árokba borult. A sofőr megsérült, ezért őt a mentőszolgálat munkatársai elszállították – közölte kérdésünkre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az útszakaszon órákon át folyt a mentés, műszaki mentés és helyszínelés, időszakonként teljes útzár mellett. A helyszínen tájékozódva megtudtuk, a teherautó két hátsó kereke leszakadt, ezt követően vált irányíthatatlanná a jármű a következő kanyarban.

A helyszínen szemlélődve alig volt érthető, hogyan történhetett a baleset, annyira szétszóródtak a tehergépkocsi részei a baleset során.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek


Egy helyszíni tanú elmondása szerint a pótkocsis teherautó hátsó két kereke menet közben kiesett – ezek az utat elhagyva a szomszédos szántóföldön álltak meg –, majd emiatt az öregcsertői lehajtónál lévő kanyarban a jármű megbillent, ezért irányíthatatlanná vált, majd egy közlekedési táblát is letarolva a kocsi eleje a menetirány szerinti jobb oldali út menti árokba csapódott. Ott a kocsi eleje megakadt, majd az orrán átfordult, és rakománya az árokba borult, miközben a vezetőfülke, benne a sofőrrel leszakadt, és az út túloldalára perdült.

A helyszínre érkezésünkkor a vezetőfülke már az út szélén álló pótkocsira emelve várta, hogy elszállítsák, a teherautót pedig éppen daruval emelték ki az árokból.
A kiszakadt kerekek az úttesttől és egymástól is több tíz méterre álltak meg, a vezetőfülke pedig teljesen összeroncsolódott.

A sofőr sérüléseinek súlyosságáról egyelőre nincs hírünk.
A mentés, műszaki mentés s helyszínelés idején időszakosan mindkét irányból állt a forgalom, amikor az épp végzett művelet megengedte, a mindkét irányból több száz méteren föltorlódó járműsort váltakozó irányban, forgalomirányítás mellet engedték át.

Képgaléria megtekintése (14 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György Cinó / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 16., 13:53
A legnagyobb visszaesést Litvániában mérték, 56,8 százalékosat, a legnagyobb növekedést pedig Cipruson, 12,1 százalékosat. Még >>>
2021. 10. 15., 18:40
Újabb tizenkét súlyos állapotban lévő Covid-beteget szállítanak pénteken Romániából Magyarországra - közölte a román egészségügyi minisztérium. Még >>>
2021. 10. 15., 17:43
Az új óvodához, majd a Paksi közben épülő Inkubátorházhoz látogattak el a délután folyamán, ahol Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője vezette körbe a testület tagjait és általános képet adott az építkezések műszaki hátteréről. Még >>>
2021. 10. 15., 15:44
Ha eddig rossz emlékeid lettek volna a tökfőzelékkel kapcsolatosan, ez a recept talán megváltoztatja az előítéleteidet. Próbáld ki az NlCafe könnyű, gyors és egyszerű tejfölös tökfőzelék receptjét! Még >>>
2021. 10. 15., 14:50
Kalocsa Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságát, hogy 2021. október 18.-án 7:00 órától – 2021. október 22.-én 12:00 óráig, a Sörház köz közútjában elhelyezkedő csapadékcsatorna elvezető rendszer javítása, és a folyóka elemek cseréje érdekében, a munkaterület környezetében a közút teljes szélességben lezárásra kerül. Még >>>
2021. 10. 15., 12:10
A következő napokban elég hideg hajnalok várnak reánk hazánkban az Időkép szerint. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!
hirdetés