2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Elpusztult a solti nő kutyája a kontár ivartalanításba – Az ügyben a Kalocsai Járásbíróság hoz ítéletet

Elpusztult a solti nő kutyája a kontár ivartalanításba – Az ügyben a Kalocsai Járásbíróság hoz ítéletet
Zsiga Ferenc  |  2022. 03. 05., 08:00

A Kalocsai Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy nő és a szomszédja ellen, mert a nő 2021 októberében Solton a kutyáját a hozzá nem értő szomszédjával ivartalaníttatta. A fájdalomcsillapítás nélküli beavatkozásban az állat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy később az állatorvosi segítség ellenére elpusztult.

A vádirat szerint a Solton élő nő vádlottnak volt egy négyéves, pincsi fajtájú kan kutyája. Az állat mérges természetű volt, ezért a nő elhatározta, hogy ivartalaníttatja az ebet. Azt remélte, hogy az állat a beavatkozástól nyugodtabb lesz.

A nő 2021. október 17-én kora délután átment a szomszédjához, az ügy másik vádlottjához és megkérdezte tőle, hogy tudná-e ivartalanítani a kutyáját. Az állatorvosi végzettséggel nem rendelkező férfi elvállalta a beavatkozást. A nő - tudva azt, hogy a szomszédja nem ért az ivartalanításhoz - átvitte hozzá a kutyát.

A szomszéd udvarán a nő a kutya fejére sapkát húzott, majd a hátára fektetve egy kempingasztalra rakta és a menekülni próbáló állatot lefogta. Eközben a szomszéd férfi altatás és fájdalomcsillapítás nélkül egy szikével eltávolította az állat ivarszerveit.

A szomszéd a szakszerűtlen ivartalanítás során azonban ereket is átvágott, azokat nem kötötte el, így életveszélyes vérzést okozott. A férfi az állat hasfalát is átvágta, ami miatt súlyos keringési zavar lépett fel.

A beavatkozás után - mikor látta, hogy a kutya rossz állapotban van és fájdalmai vannak - a nő egy állatmentő alapítványtól kért segítséget. Az állatot Dunaföldvárra vitték, ahol egy állatorvos szakszerűen ellátta, de a kutya ennek ellenére még aznap éjszaka elpusztult. A vádlottak cselekménye az állatnak különös szenvedést okozott.

A járási ügyészség a szabadlábon védekező vádlottakat állatkínzás bűntettével vádolja és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta velük szemben. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kalocsai Járásbíróság dönt.Forrás: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 19., 14:23
Kalocsai vállalkozás nyerte a kivitelezésre kiírt közbeszerzést, és az alvállalkozók, beszállítók nagy része is kalocsai, vagy környékbeli vállalkozás. A „Lurkópalota” második ütemének beruházásáról a kivitelező cég ügyvezetője és Kalocsa város polgármestere közös sajtótájékoztatón közölt részleteket.
2024. 04. 19., 14:27
Ellátásbiztonságról, megfizethető energiáról és fenntarthatóságról szólt a Business Talks ’24 kerekasztal beszélgetése, amelyen a Paks II. projektet Jákli Gergely elnök-vezérigazgató képviselte. A Magyar Zene Házában megrendezett eseményen kiemelte, ha a prognosztizált extrém időjárási viszonyok között kell majd villamos energiát előállítani, akkor a stabil nukleáris energia megkerülhetetlen. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 22., 09:49
A Duna Aszfalt által kivitelezett projekt felkerült egy londoni központú szakmai magazin címlapjára. Még >>>
2024. 04. 22., 08:52
Április 22-én, a Föld napján indul az ország legnagobb hulladékszedési programja, melyhez városunk az idei évben is csatlakozik. Még >>>
2024. 04. 20., 22:00
A drogéria biztonsági kamerájának a felvételén jól látszik, hogy a luxustermékekre utazó nő összehangoltan tüsténkedett csemetéivel. Még >>>
2024. 04. 20., 05:55
A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatértek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen. Még >>>
2024. 04. 19., 09:33
Jákob Zoltán: Hihetetlen élmény. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer így fogadnak majd a szülőfalumban. Pedig – hosszú kihagyás után – váratlanul jelentem meg a volt általános iskolámban nosztalgiázni. Még >>>
2024. 04. 18., 09:43
A víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomáscsökkenéssel kell számolni. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK